Wyciekły zdjęcia przysposabianych wagonów Pendolino!
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Polska kraj w którym obywatele wybrali złodziei za swój rząd i teraz wszystko im nie pasuje.
Ku*wa co jak co ale te światła w tych naszych pociągach nigdy się nie zmienią... Zawsze takie z*ebane okrąglaki....
No to ja wam napiszę info z drugiej ręki odnośnie "spierdolino":
- mianowicie, dzień przed samymi targami kolejnictwa w Gdańsku (które odbyły się w tamtym tygodniu), obsługa producenta tego pociągu (z Alstomu) zamalowywała sprayem zardzewiałe śruby w wystawowym egzemplarzu
Prezes z firmy pojechał na te targi i jak opowiadał co widział, to się śmiał co za złom Tusk i Spółka kupili od Włochów, hehe
Także ja nie wsiądę do tego złomu, jak będzie jeździło po naszych torach.
- mianowicie, dzień przed samymi targami kolejnictwa w Gdańsku (które odbyły się w tamtym tygodniu), obsługa producenta tego pociągu (z Alstomu) zamalowywała sprayem zardzewiałe śruby w wystawowym egzemplarzu
Prezes z firmy pojechał na te targi i jak opowiadał co widział, to się śmiał co za złom Tusk i Spółka kupili od Włochów, hehe
Po za tym mało kto wie, że te składy to budżetowa wersja bez systemu przechyłu pudła na zakrętach do wewnętrznej.
A sama idea kolei dużych prędkości i Pendolino to żadna nowość bo testowali je u nas w okolicach 1994 roku i to wtedy w okolicach Białej Rawskiej pobity został rekord prędkości na polskich torach wynoszący 250.1 km/h.
A sama idea kolei dużych prędkości i Pendolino to żadna nowość bo testowali je u nas w okolicach 1994 roku i to wtedy w okolicach Białej Rawskiej pobity został rekord prędkości na polskich torach wynoszący 250.1 km/h.
clubber84 napisał/a:
Te "targi kolejnictwa" nazywają się Trako i byłem tam. Twój "prezes", pewnie nowobogacki po podstawówce, gówno widział i jeszcze mniej rozumie. To tyle komentarza, bo więcej nie opłaca się pisać...
las84500 napisał/a:
Po za tym mało kto wie, że te składy to budżetowa wersja bez systemu przechyłu pudła na zakrętach do wewnętrznej.
Ty należysz do tej grupy, co malo wie. Rezygnacja z systemu wychylnego pudła było celowe i w pełni uzasadnione (m.in. aby nie ograniczać ilości oferentów do Alstomu, który to produkuje).
Idea kolei dużych prędkości to nie nowość, nie wiem, kto tak twierdzi. Jednak ważne jest to, że w końcu udało się taką kolej wprowadzać w Polsce, dzięki m.in. modernizacji infrastruktury itp.
Ale ty wolisz napierdalać bez sensu, żeby zabłysnąć.
W KZK GOP jest motyw, że w niektórych tramwajach ujebali przód i tył wagonu, wmontowali jakiś ładniejszy przód i tył a środek w starej wersji xD
Aaa i krzesełka dodali też nowe
Aaa i krzesełka dodali też nowe
tak się zastanawiam ilu ludzi co pierdoli o tych pierdolino faktycznie jeździ pociągami
A ja tam uwielbiam nasze stare pociągi. Wejdziesz, najebiesz się, wytrzeźwiejesz i jeszcze raz się najebiesz i wysiądziesz. Może i długo, ale kurwa, to wszystko co w pociągach na wyjazdach się przeżyło to nasze. A w takim szybkim... phhhhi, wszystko odsłonięte, szybko i wgl chujowo.
STARE PKP! WIECZNIE SPÓŹNIONE RZĄDZI!!
STARE PKP! WIECZNIE SPÓŹNIONE RZĄDZI!!
@endrek
Pamiętam tą bajkę! Zawsze spieszyłem się do domu na kolejny odcinek. Zrobiłby ktoś gifa z tą ciuchcią!
Pamiętam tą bajkę! Zawsze spieszyłem się do domu na kolejny odcinek. Zrobiłby ktoś gifa z tą ciuchcią!
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów