a kto z lewego pasa skręca w prawo?
a kto z lewego pasa skręca w prawo?
Jeśli kiedyś będziesz miał okazję porozmawiać z kierowcą szerokiej i długiej jak skurwysyn ciężarówki, to go zapytaj jak skręca w prawo czy w lewo.
Odnośnie pieszej. Właśnie tak teraz w Niemczech wyglądają sugerowane przejścia dla pieszych, a by za pomocą pasów namalowanych na jezdni ni pokazywać pieszym że są uprzywilejowani. Bardzo mi się to podoba. Zasada jest genialnie prosta i polega na tym że przechodź sobie gdzie chcesz i jak chcesz tylko pamiętaj że masz zasrany obowiązek ustąpić wszystkim pojazdom i uważać aby nie wleźć komuś pod koła . Jeśli ci się to nie podoba to zapierdalaj dalej aż do najbliższego przejścia z sygnalizacją świetlną.
Sadolowym lewakom eksplodują łby
Jest akcja - zabieramy banderowcom tablice rejestracyjne z samochodówOdnośnie pieszej. Właśnie tak teraz w Niemczech wyglądają sugerowane przejścia dla pieszych, a by za pomocą pasów namalowanych na jezdni ni pokazywać pieszym że są uprzywilejowani. Bardzo mi się to podoba. Zasada jest genialnie prosta i polega na tym że przechodź sobie gdzie chcesz i jak chcesz tylko pamiętaj że masz zasrany obowiązek ustąpić wszystkim pojazdom i uważać aby nie wleźć komuś pod koła . Jeśli ci się to nie podoba to zapierdalaj dalej aż do najbliższego przejścia z sygnalizacją świetlną.
Nawet na sugerowanych nie masz pierwszeństwa - są one wyznaczone w miejscach bezpiecznych gdzie obowiązuje znaczne ograniczenie prędkości. W mieście gdzie mieszkałem 2 lata temu na całą dzielnice były tylko dwa przejścia dla pieszych (zebry) i to na jednym skrzyżowaniu przy szkole podstawowej. Było też przejście sugerowane ze światłami i pieszy normalnie przechodził tam na zielonym świetle a w tym czasie samochody miały czerwone, ale o 22:00 światła gasły całkowicie (nie mrugało żółte) i przejście stawało się już tylko sugerowanym, gdzie pieszy musiał już ustąpić innym.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów