Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Barnellini napisał/a:
Dobrze wyglądają pracownicy lotniska
A ty co, pedał?
Nie ma to jak wyrwać coś z kontekstu i sie do kogoś przypierdalać
Jesteś dziennikarzem TVP INFO ???
Ale zdajesz sobie sprawę że kabina pilota wygląda zupełnie inaczej niż to co masz w swoim fiacie cinquecento + zapewne jest zamykana?
Skoro ja sobie żartuję, a Ty jednak na poważnie, to doedukuję Cię:
-Hamulce w samolocie działają na tej podobnej zasadzie, co w samochodzie, i uruchamiane są orczykiem.
-Na czas postoju na lotnisku kabina pilota nie jest zamknięta i pracownicy obsługi technicznej mają do niej dostęp, celem (uwaga, uwaga!) dokonywania obsługi technicznej właśnie.
Skoro ja sobie żartuję, a Ty jednak na poważnie, to doedukuję Cię:
-Hamulce w samolocie działają na tej podobnej zasadzie, co w samochodzie, i uruchamiane są orczykiem.
Sam się doedukuj, zanim zaczniesz pouczać innych nieuku:
Orczyk – urządzenie sterujące umieszczone w kabinie pilota służące do odchylenia statku powietrznego, w samolotach i szybowcach służy do sterowania sterem kierunku. Ma postać dźwigni, z mocowaniami na stopy, obracającej się względem osi umiejscowionej na środku orczyka...
PS Mogę mieć tylko nadzieję, że nie masz prawa jazdy/nie prowadzisz pojazdów mechanicznych, bo nie chciałbym, aby ktoś ucierpiał, przez Twoje hamowanie kierownicą...
Sam się doedukuj, zanim zaczniesz pouczać innych nieuku:
Orczyk – urządzenie sterujące umieszczone w kabinie pilota służące do odchylenia statku powietrznego, w samolotach i szybowcach służy do sterowania sterem kierunku. Ma postać dźwigni, z mocowaniami na stopy, obracającej się względem osi umiejscowionej na środku orczyka...
PS Mogę mieć tylko nadzieję, że nie masz prawa jazdy/nie prowadzisz pojazdów mechanicznych, bo nie chciałbym, aby ktoś ucierpiał, przez Twoje hamowanie kierownicą...
Orczyk, bałwanie, spełnia dwie funkcje:
1) Sterowanie sterem kierunku, kiedy samolot jest w powietrzu.
2) uruchomienie hamulca kół tylnych, kiedy samolot jest na ziemi.
Polataj kiedyś, zrozumiesz W beczkowozie masz inaczej, wiem.
Jak interesują Cię fajne zagadnienia z tematu lotnictwa i chcesz dowiedzieć się czegoś więcej, to polecam doskonałe forum tematyczne:
lotnictwo.net.pl/3-tematy_ogolne/13-lotnictwo_cywilne/54-forum_prostyc...
Dajcie sobie po razie, będzie szybciej
Wystarczy mi, że się czegoś nauczy. Mózg rozjebany
Dajcie sobie po razie, będzie szybciej
czemu?, ja lubie jak sie eksperci drapią jak koty...
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów