📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 1:14
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 23:00
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
🇬🇧 English version
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Support this website with a small donation
🇵🇱 Polska wersja
Hello guest,We hope you enjoy our movies. Please consider a small donation to help us to cover the costs of our servers because currently we don't have enough ads to do it.
Currently we accept donations with Polish Zloty (PLN, zł). 1 PLN = 0.23 EUR (this may vary)
Available payment methods: Credit card, debit card, Google Pay
Thank you for your support!
Donate already done / not interested
jak ktoś napisze że ten film to fake - jest gejem i masturbuje sie do wodeckiego a jego stara to ladacznica
Moja dziewczyna ktora jest sierota, powiedziala ze to fejk :p
Cytat:
jak ktoś napisze że ten film to fake - jest gejem i masturbuje sie do wodeckiego a jego stara to ladacznica
dźwięki ludzi jak z Carmageddonu, i wyjaśnij ludziom, np. mi, kto to wodecki?
Zbigniew Wodecki (ur. 6 maja 1950 w Krakowie) – polski piosenkarz, muzyk instrumentalista (skrzypce, trąbka), kompozytor, aktor i prezenter telewizyjny.
Jako miejsce urodzenia część źródeł, jak też sam artysta podaje Kraków[1], inne Łaziska w gminie Godów[2].
Spis treści
1 Życiorys
2 Odznaczenia, nagrody i wyróżnienia
3 Dyskografia
4 Filmografia
5 Przypisy
6 Linki zewnętrzne
Życiorys
Rodzina artysty pochodzi z Łazisk w powiecie wodzisławskim. Sam rozpoczął swą przygodę z muzyką już w wieku 5 lat. Z wyróżnieniem ukończył Państwową Szkołę Muzyczną II st. w Krakowie, w klasie skrzypiec Juliusza Webera.
Pierwotnie, od końca lat 60. XX wieku, związany z kabaretami Piwnica pod Baranami i Anawa, a także z orkiestrą symfoniczną Polskiego Radia i Krakowską Orkiestrą Kameralną. W latach 1968–1973 akompaniował Ewie Demarczyk.
W 1972 zadebiutował jako piosenkarz na festiwalu w Opolu. Odniósł sukcesy na wielu festiwalach (Rostock, Praga, Słoneczny Brzeg - nagroda za wykonanie piosenki bułgarskiej w roku 1984, Sopot).
Występował w kabarecie z Zenonem Laskowikiem.
Był jednym z jurorów w polskiej edycji programu Taniec z gwiazdami (edycje I-XII). W TVN prowadził programy: Droga do Gwiazd, Twoja Droga do Gwiazd i koncert Zakochajmy się jeszcze raz.
Odznaczenia, nagrody i wyróżnienia
1972 – Nagroda za Debiut na X Krajowym Festiwalu Polskiej Piosenki w Opolu – piosenka Znajdziesz mnie znowu
1978 – Nagroda Dziennikarzy na FI Sopot ’78
1979:
I nagroda na KFPP Opole ’79 za piosenkę Wspomnienie tych dni
Nagrody za Wybitne Osiągnięcia Artystyczne
I nagroda w koncercie Premiery
1991:
Nagroda Prezydenta Opola za wybitne osiągnięcia w dziedzinie wykonawstwa piosenki na festiwalu opolskim,
I Nagroda za piosenkę: Sobą być
Nagroda Specjalna Polskich Nagrań
Nagroda Specjalna i Kryształowy Kamerton ZAKR na KFPP Opole ’91
1994 – Nagroda Artystyczna Polskiej Estrady Prometeusz
2007 – Prometeusz
2011 - Odznaka "Honoris Gratia"[3]
Dyskografia
Albumy studyjne:
1976 – Zbigniew Wodecki (Muza)[4][5]
1987 – Dusze kobiet (Muza)[5]
1995 – Zbigniew Wodecki '95[4]
2002 – Obok siebie (Sony Music Polska)[4][6]
2010 – Śrubki – Śrubki (Mystic Production)
2010 – Platynowa (Fonografika)
Kompilacje:
Z Tobą chcę oglądać świat[4]
1994 – Największe przeboje (Intersonus)[4][5]
Moje piosenki – Platynowa kolekcja[4]
1999 – Złota kolekcja – Zacznij od Bacha (EMI Music Poland)
2004 – The Best – Zacznij od Bacha (Agencja Artystyczna MTJ)
Największe przeboje:
Chałupy Welcome To
Dobranoc, dobranoc
Izolda
Lubię wracać tam, gdzie byłem
Nad wszytko uśmiech Twój
Nauczmy się żyć obok siebie
Niech się w nas goi
Oczarowanie
Opowiadaj mi tak
Pszczółka Maja
Tak bardzo wierzę w nas
Trwoga
Tylko Ty, tylko Ty
Zacznij od Bacha
Znajdziesz mnie znowu
Z Tobą chcę oglądać świat
Filmografia
Wykonanie piosenek:
1979 – Pszczółka Maja – Pszczółka Maja
1985 – Kronika wypadków miłosnych – Jesienne róże
1993 – Plecak pełen przygód – O życia poranku
2002 – Sfora – Jeden krótki dzień
2007 – Świadek koronny – Chałupy welcome to
Filmografia:
1984 – Ceremonia pogrzebowa jako skrzypek,
2002 – Klan (odcinek specjalny) jako ksiądz udzielający ślubu,
2002 – Król przedmieścia (odc. 10 – Boysband) jako prowadzący program Droga do gwiazd,
2002 – Miodowe lata (odc. 108 – Zbyszek) jako on sam,
2005 – W-11 (odc. 136 - Idol) gościnnie jako on sam,
2006 – U fryzjera (odc. 13 – Telepatka) jako on sam,
2008 – Jan z drzewa jako on sam
2009 – 39 i pół (odc. 30) jako on sam,
Dubbing:
2010 – Disco robaczki jako Edward Czerw
Przypisy
↑ Kraków jest obecnie wymieniony na stronie domowej Zbigniewa Wodeckiego; do lutego 2008 w biografii podawano jako miejsce urodzenia Łaziska.
↑ Zbigniew Wodecki - Management Agencja MG
↑ Zarządzenie Prezydenta w sprawie nadania odznaki Honoris Gratia panu Zbigniewowi Wodeckiemu. bip.krakow.pl, 24 listopada 2011. [dostęp 2012-09-15].
↑ 4,0 4,1 4,2 4,3 4,4 4,5 Zbigniew Wodecki - dyskografia
↑ 5,0 5,1 5,2 Zbigniew Wodecki - biografia
↑ Obok siebie - Zbigniew Wodecki - Płyty
ja na ich miejscu już po tym 3 piorunie niedaleko siebie, spierdalałbym jak najdalej z tego miejsca
Matce pokarze ten filmik, zajebiście boi się burzy
Zeusowi się nudzi
Kurna walnął go piorun! Piwo
pamietajcie dzieci drogie, jak operator kamery zaczyna 'szybko falowac kamerka' - znaczy, ze fake.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów