Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
... No i dziwne, że słyszysz to co ktoś napisał. Ja czytam...
SUBWOKALIZACJA, inaczej artykulacja czy fonetyzacja polega na powtarzaniu, wymawianiu spostrzeganych, czytanych cicho słów. Słowa najczęściej powtarzamy szeptem lub „głośno w myśli”. Subwokalizacja jest wynikiem szkolnej techniki uczenia się, która polega na głośnym wymawianiu sylab i wyrazów. Uczymy się poprzez głośne czytanie i to staje się naszym nawykiem. Oczywiście jest również wiele plusów czytania na głos, szczególnie dla osób, które szybciej uczą się ze słuchu niż z tekstu, czasami również czytanie na głos pomaga w lepszym zrozumieniu tekstu.
natentychmiast uśpić kurwe młotkiem
Masz rację. Też bym uśpił twoją mamę młotkiem.
natentychmiast uśpić kurwe młotkiem
Jeżeli masz na myśli właściciela to w pełni się zgadzam z Tobą.
Wyrażaj się grzeczniej. No i dziwne, że słyszysz to co ktoś napisał. Ja czytam.
Burackie słownictwo...
Mi szkoda tego psa, bo to ewidentnie działanie człowieka ukształtowało go w ten sposób
O ludziach też tak można powiedzieć: "kradnie, bo wychowywał się w biedzie i patologii", "jest seryjnym mordercą, bo był maltretowany i gwałcony przez ojca w dzieciństwie".
Ludzie mają podobną wolną wolę i kontrolę nad życiem jak te psy. Co mogą zrobić urodzeni z przypadłościami psychicznymi, które się pogłębiają z powodu chujowego dzieciństwa? Następnym razem jak zobaczysz linczowanego gwałciciela, pedofila czy mordercę to też mu współczuj, nie bądź hipokrytą, dla którego zwierzątka cacy, ludzie be.
Ludzie mają podobną wolną wolę i kontrolę nad życiem jak te psy. Co mogą zrobić urodzeni z przypadłościami psychicznymi, które się pogłębiają z powodu ch*jowego dzieciństwa? Następnym razem jak zobaczysz linczowanego gwałciciela, pedofila czy mordercę to też mu współczuj, nie bądź hipokrytą, dla którego zwierzątka cacy, ludzie be.
Co ty kurwa porównujesz? Jak się psu pan nie podoba to się nie zawinie i nie pójdzie w swoją stronę. Roboty w innym mieście sobie nie znajdzie. Pies jest w 100% zależny od właściciela i tego jak ten go wychowa. Jak się go napierdala i głodzi, to się pies robi agresywny, bo traci jakiekolwiek zaufanie.
Nie wiem w jakiej klatce, czy na jakim łańcuchu cię matka trzymała że uważasz że psy podwórkowe i ludzie mają taką samą kontrolę nad swoim życiem.
Co ty kurwa porównujesz? [...].
No tak debilu, jak dziecko zostanie psychicznie zniszczone i nie będzie miało żadnych kwalifikacji, a będzie uzależnione od narkotyków, to nie znajdzie sobie roboty w innym mieście. Jeżeli ktoś od urodzenia ma zjebany mózg, to nie zmieni swojego życia (w 90% przypadków) i będzie popadał w otchłań patologii. Taka osoba niczym nie różni się od psa na smyczy, gdzie smyczą są jego geny i wychowanie, które uniemożliwia mu zmianę życia.
Polecam odrobinę refleksji nad własnym życiem i zadaniem sobie pytania: na ile to ja dokonywałem świadomych decyzji i w jakim stopniu te decyzje były uzależnione od przeszłych doświadczeń niezależnych ode mnie (czyli nauki rodziców, wpływ rówieśników, zainteresowania i hobby które powstały tylko dzięki innym ludziom - internet, znajomi, rodzina, itp.).
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów