Szokuje mnie, że istnieje w tym kraju tak duża liczba osób do tego stopnia zdesperowanych, aby oddawać na niego głos biorąc pod uwagę jego pojebane poglądy.
Mikkemu i jego zwolennikom powinno się sprezentować jakiś izolowany teren, tylko nie w Bieszczadach. Może w którejś z wyłączonych spod ochrony części syberii tudzież pustyni gobi. Niechby tam się przenieśli i przeprowadzali te swoje eksperymenty społeczno-gospodarcze na sobie samych. Po paru latach pozostałoby tylko wysłać tam paru grabarzy, coby ich truchłom pochówek jakiś zrobili.
Większość jego zwolenników popiera jeden z jego planów i kompletnie ignoruje resztę jego idiotycznych pomysłów.
Przykład: Sam jestem za legalizacją narkotyków, ale nie zagłosuję na niego w przeciwieństwie do bandy debili, która odda głos na byle kogo kto tylko zapewni im legalną marychę!
Korwin Mikke jawnie bluzga demokrację i prawa człowieka i jego idealnym systemem jest monarchia w której on sprawowałby absolutną władzę. Ludzi którzy mają w dupie prawo do wyboru innych osób.
Liberał....taaa. O czy wspomniałem, że uważa on jakoby kobiety były głupsze od mężczyzn. Ciekawe skąd się wzięło tyle jego faworytek?
Podobno też jest przeciwnikiem aborcji i jego celem jest pozbawienie państwa władzy do minimum. Jednocześnie jednak gorąco opowiada się za karą śmierci (państwo ma władzę nad życiem obywatela).
I co jest złego w państwowej własności!?! Lubię być przekonany, że jeśli mój dom zacznie trawić ogień to przyjedzie straż pożarna opłacona z moich podatków i ugasi ten pożar! Albo jak zasłabnę na ulicy to pogotowie najpierw sprawdzi czy dobrze się czuje a nie stan mojego konta w banku.
Jak bez podatków Korwin planuje utrzymać armię. Prywatyzacja armii!? Tak na pewno mu się uda. Zatrudni najemników do ochrony państwa.
W sumie to wszystkich tych co 25-30 lat temu poleżeli sobie na styropianie przez parę tygodni a teraz udają wielkich polityków należalo by wysłać gdzieś na syberię i niech tam sobie by tworzyli kapitalistyczno-liberalno-katolickie państwo.