PODSTAWY opisujące działanie podatków.
Tylko TYLE wystarczy, aby zrozumieć aktualną nędzną sytuacje w naszym kraju.
Czyli kurwa proponujesz siedzieć na dupie i harować na te kurwy w rządzie, tak? Dobrze zrozumiałem?
Dolicz sobie do tych podatków które płacisz również sam fakt, że poprzez wysokie podatki masa produktów kosztuje kilka razy więcej. Pierwszy lepszy przykład: paliwo, kupujesz -> rząd opierdolił cię z pieniędzy, teraz jak już jedziesz, to mówisz sobie a opierdole coś, idziesz do sklepu i mówisz: ożesz kurwa co tak drogo? Dlaczego? Bo pojebana cena paliwa wlicza się do wszystkiego, do transportu tego twojego żarcia, do pracy maszyn, które ci produkują te żarcie, koszty amortyzacji pojazdów to samo, wszystko drogie więc i ceny wysokie. To samo z roślinami, dziwisz się, że jest drogo, skoro we wszystkich gruntach również są podatki? A potem podatki od podatków i do tego podatki podatków od podatków? Kurwa ten kraj to jeden wielki podatek i socjal w ręku lewicowców, którzy stylizują się kurwa na prawice, a z prawicą nie ma nic wspólnego.
Pierdoli mnie to co mówisz o manipulacji, nigdy nie rządził JKM więc że tak się wyrażę nie pierdol głupot skoro coś nie miało miejsca. Lepiej być biernym głosując albo i nie i pozwolić, aby te same socjalistyczne mordy dalej rządziły jak rządzą, czy może lepiej zaryzykować?
wszystko pięknie ładnie ale, ludzie to debile ... próbowałem przetłumaczyć mojej babce że państwo mnie i ja okrada i że nic się nie zmieni dopuki będzie głosować na pis lub po nazmiane , nie kurw* chu*a wiesz jesteś za młody no i jak kurw* ma być w tym kraju dobrze jak ma się niedorozwojów nawet we własnej rodzinie
ps: mam szacunek do babci ale jak zaczynamy gadać o polityce dostaje pierdol*a
Bo np zwiększenie płacy minimalnej powoduje wzrost bezrobocie (przez cięcie etatów), więc w gruncie rzeczy wpływy do budżetu z tytułu podatku dochodowego nie muszą być wyższe, wręcz mogą się zmniejszyć (wyższy podatek dochodowy, ale od mniejszej ilości osób). No ale o tym już autor nagrania nie mówi, bo nie pasuje to do przyjętej teorii. Czyli tak jak w każdym innym przypadku - demagogia i manipulacja, każda strona naciąga fakty w swoją stronę.
Widać momentami, że gość aż się wkurwia przekazując nam to ....