📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 3:27
🔥
Składanka traktorów zagłady i maszyn rolniczych
- teraz popularne
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Fajna ta ruda ratowniczka
przepon napisał/a:
Słuszna uwaga. Gdyby dobrze ostrzyli swoją broń, to zabawa byłaby bardzo realistyczna
Z tego co pamiętam zazwyczaj miecz był tępy. Gdy wbijał się w blache bądź tarcze przeciwnika nie mógł go wyciągnać a ktoś z boku wbijał mu ostrze
Pilotn22 napisał/a:
Wydaje mi się to trochę nierealistyczne, że gość wali w teorii dwuręcznym mieczem w łeb drugiego, a potem walczą jak gdyby nigdy nic
Ja tu widzę co najwyżej półtoraki, ale mogłam wyjść z wprawy.
Lubię patrzeć na ludzi z pasją
Dla spragnionych informacji: są różne rodzaje pojedynków, jedne na czas (gdzie sędziowie liczą punkty za trafienia: przykładowo 1pkt za ciało, 2pkt za głowę), "do pierwszego trafienia" (czyli kto pierwszy przypierdoli. Uderzysz, wracacie do poprzednich pozycji i znów napierdalasz) i do upadku (trzeba sprowadzić przeciwnika na ziemię. Tudzież albo napierdalać aż tamten spasuje i sam się położy, albo żeby się zmęczył i upadł, albo po prostu go pierdzielnoć o ziemię).
Ogólnie zabawa zajebista, a na turniejach jest dużo ładnych lasek.
Dla spragnionych informacji: są różne rodzaje pojedynków, jedne na czas (gdzie sędziowie liczą punkty za trafienia: przykładowo 1pkt za ciało, 2pkt za głowę), "do pierwszego trafienia" (czyli kto pierwszy przypierdoli. Uderzysz, wracacie do poprzednich pozycji i znów napierdalasz) i do upadku (trzeba sprowadzić przeciwnika na ziemię. Tudzież albo napierdalać aż tamten spasuje i sam się położy, albo żeby się zmęczył i upadł, albo po prostu go pierdzielnoć o ziemię).
Ogólnie zabawa zajebista, a na turniejach jest dużo ładnych lasek.
Kanabuhochi napisał/a:
Taki wyższy poziom ustawek kiboli.
Tylko nie kibole, nie lubimy jak nas się tak nazywa. Nie mylcie sportu z bandą chołoty. Myślę, że na obecną chwile bawi się w to więcej policjantów niż kiboli
Pozdrawiam
I do tego jestem często na filmiku ^^
Do tego zapraszam do polubienia strony na fb facebook.com/sportowe.walki.rycerskie?fref=ts
Tam będzie można śledzic co? gdzie? i jak?
Spoko zabawa, szkoda, że jak wszystko co fajne jest kosztowna.
Gdyby walki/pojedynki w średniowieczu były tak krwawe jak większości ludzi się wydaje to w bitwach nie ginęłoby przeciętnie jakieś 10-20% walczących tylko 70-80% [i takie się zdarzały ale rzadko]. Zbroja powstała z założeniem, że skutecznie ochroni ciało. Nikt by za nią nie dał równowartości wsi gdyby byle pierdolnięcie mieczem powodowało zgon jej właściciela.
Gdyby walki/pojedynki w średniowieczu były tak krwawe jak większości ludzi się wydaje to w bitwach nie ginęłoby przeciętnie jakieś 10-20% walczących tylko 70-80% [i takie się zdarzały ale rzadko]. Zbroja powstała z założeniem, że skutecznie ochroni ciało. Nikt by za nią nie dał równowartości wsi gdyby byle pierdolnięcie mieczem powodowało zgon jej właściciela.
Dokładnie. Tylko w książkach i filmach miecze tną zbroje jak papier. Poza tym zabijanie się nie opłacało. Lepiej było brać w niewolę, bo skoro stać gościa na zbroję w cenie kilku wsi, to się wykupi.
ogólnie Polskie wojska wygrywały średniowieczne walki wielokrotnie nie ilością ubrojeniem czy wyszkoleniem wojska ale przebiegłością , wszystko co pozostawiano na swojej drodze ucieczki było zatrute do twierdz podrzucano martwe zwierzeta w wieloma chorobami , stawiano mnóstwo pułapek a atakowano w sposób całkiem brutalny i przemyślany np:
podczas pewnej bitwy armię germańską wciągnięto wgłąb lasu by go potem podpalić a następnie zastać tylko zwęglowe zwłoki,
w trakcie natarcia jazdy podnoszono zaporę z naostrzonych pali a niedobitków podpalano gdyż wbiegali w przygotowany obszar z łatwopalnymi materiałami ,
otaczano znienacka podczas pokonywania rzeki
podczas pewnej bitwy armię germańską wciągnięto wgłąb lasu by go potem podpalić a następnie zastać tylko zwęglowe zwłoki,
w trakcie natarcia jazdy podnoszono zaporę z naostrzonych pali a niedobitków podpalano gdyż wbiegali w przygotowany obszar z łatwopalnymi materiałami ,
otaczano znienacka podczas pokonywania rzeki
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów