Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (1) Soft (8) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:05
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:49
muka 2013-06-18, 18:10
moim zdaniem jeden z ciekawszych odcinków.
Zgłoś
Zarammoth 2013-06-18, 18:14 14
"Korupcja, romanse i intrygi. To rzeczywistość polskiej polityki w XVIII wieku." - Tak jest do dzisiaj. Do tego oszustwa, manipulacje i czyste złodziejstwo. Nic się nie zmieniło i nie zmieni.

Zgłoś
defcon1 2013-06-18, 18:18 1
Jeden z najlepszych polskich kanałów na YT.
Zgłoś
yatoya 2013-06-18, 18:19
XVIII wiek i kurwa historia powtarza się nadal... jednie scenografia się zmienia...

czasem.. żeby wygrać wojnę trzeba spalić wioskę
Zgłoś
g................9 2013-06-18, 18:30 4
Materiał na piwo!
Co do magnaterii i tych wszystkich szlacheckich rodów: Czartoryskich, Lubomirskich itd. to dzisiaj jakże chętnie szczycą się niektóre osoby tymże rodowodami, ale tak słuchając np. tego materiału, czy jest się czym szczycić? Sprzedali Polskę, zwyczajna banda kurew i sprzedawczyków, ile chcieli tyle dawali by zapełnić sobie sakiewkę.
Zgłoś
Rejtan 2013-06-18, 18:31 3
Uwielbiam sposób, w jaki Matejko wplatał w swe obrazy metaforyczne znaczenia, symbole i podteksty.
Zgłoś
Zarammoth 2013-06-18, 18:32 1
Rejtan napisał/a:

Oho, o wilku mowa Jak szkło smakowało?

Zgłoś
H................Q 2013-06-18, 18:45
"Historia uczy nas, że nie potrafimy uczyć się od historii".
Zgłoś
dozek 2013-06-18, 19:04
I tak z mocarstwa przeistoczyliśmy się w sługusów innych mocarstw

Si vis pacem, para bellum
Zgłoś
L................r 2013-06-18, 19:08 4
za promowanie internetu jako zrodlo wiedzy,a nie oglupiajacej rozrywki nalezy sie piwo
Zgłoś
KMD 2013-06-18, 19:39
"Sytuacja była napięta, niczym plandeka na żuku"

No jebłem

A odcinek ciekawy. Jak bym miał o tym czytać, to bym się z nudów posrał.

Dziewczynki zapraszam na pw
Zgłoś
Hrodgar 2013-06-19, 11:15
Ciekawe kto namaluje remake "Rejtana", z naszymi obecnymi politykami.

Świat bez muzyki? To nie dla mnie.

"Świat jaki znamy odchodzi jednak to przeszłość jest kluczem do przyszłości"
Zgłoś
Tristan88 2013-06-19, 19:54
Czy tylko mi się wydaje ze sytuacja z tego obrazu dzieje się znowu?

"...Za sprawę mojej Ojczyzny,
w potrzebie krwi własnej ani życia nie szczędzić.
Tak mi dopomóż Bóg."
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów