Niby takie zwykłe rondo nic nadzwyczajnego, ale... dwupasmowe Sam jeżdżąc zauważam, że większość użytkowników dróg nie wie jak korzystać z ronda dwu czy więcej pasmowego.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
40 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
12 minut temu
sposob na bezpieczne przejechanie tego ronda to wjechac na prawy i tak sie krecic... niestety wewnetrzny pas nie daje nic na tym rondzie i stad ludzie non stop popelniaja tam ten blad. Znaki poziome by wszystko rozwiazaly. No ale po co...
Źle oznakowane rondo. Powinny być wyraźne linie odgradzające pasy i strzałki. Do tego porządne oznakowanie przed rondem i nie ma żadnych problemów z pokonaniem nawet większych obiektów. Polecam zobaczyć rondo w Sieradzu. Doskonale opisane i oznakowane. W przeciwieństwie do niestety 80% polskich dróg. Gdzie panuje burdel i sambo.
loio napisał/a:
sposob na bezpieczne przejechanie tego ronda to wjechac na prawy i tak sie krecic...
I jeździć jak reszta pizd nie znających przepisy. Dla przypomnienia, w przypadku rond dwupasmowych prawym pasem jedziemy jeśli chcemy skręcić w prawo lub przejechać na wprost. Zjeżdżając z ronda z lewego pasa musisz uważać na auta jadące na prawym pasie i zasadniczo jak nie wpuszczą Cię to się nie wpychaj, tyle morałów z tego filmu.
dimenzo - mistrzu prostej, mowie jak wyglada sytuacja na tym rondzie na wewnetrznym jak duzy ruch a obecnie to droga do autostrady mozesz sie tak krecic do usranej smierci.
dimenzo - mistrzu prostej, mowie jak wyglada sytuacja na tym rondzie na wewnetrznym jak duzy ruch a obecnie to droga do autostrady mozesz sie tak krecic do usranej smierci.
I co jest najlepsze w tym wszystkim,jak się nie przepuści tego z prawego pasa to TY jesteś winnym stłuczki bo miałeś go z prawej strony...
Ach mój Włocławek... taki piękny..
fajna muzyczka uspokoiła mnie, dzięki temu mały chłopczyk w mojej piwnicy dostanie dziś kolacje
nosiliby.pl - unikalne koszulki
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów