📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 21:20
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 1:43
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
chuja tam widać, co oni kurwa zamiast kamer mają kalkulatory czy jaki chuj?
ecnart napisał/a:
Widziałeś coś porządnego na PKP?
Dotykanie trakcji/pantografu + zdziwienie zawsze mnie zastanawiało. To tak jakby wsadzić kutasa między drzwi a framugę, trzasnąć drzwiami i się dziwić, że boli.
ecnart napisał/a:
debilu jebany nie widzisz awaria lokomotywy to gowno co sie na nim wieszasz jast nnie opuszczone
Ale salto w tył, to po mistrzowsku jebną. Z tele(pleco)markiem.
zle to robia chlopaki, trzeba stanac na torach z jakims pretem metalowym, dotknac przewodow i wtedy mozna pojechac jak pociąg. Kolega kolegi tak zrobil i sie udało.
KoSmO747 napisał/a:
debilu jebany nie widzisz awaria lokomotywy to gowno co sie na nim wieszasz jast nnie opuszczone
Co kurwa?
KoSmO747 napisał/a:
Te kosmiczny podróżniku nie pisz już postów po pijaku bo za chuj nie wiadomo o co Ci chodzi. I nie wyzywaj nikogo od debili bo póki co wyszedłeś na największego, który nie kuma prostego zdania. Daj znać jak wrócisz na Ziemię
Trakcja to śmierć! Tory - to jest przyszłość
Dlaczego sugerujesz że to nie Wrocław??? We Wrocławiu to mało pojebów co na wagony włażą???.
Pociąg do nieba – instalacja znajdująca się we Wrocławiu na placu Strzegomskim, odsłonięta w październiku 2010 roku. Do jej zbudowania użyto prawdziwego zabytkowego parowozu Ty2-1035.
Pomysł na „Pociąg do nieba” pojawił się w 1994 roku. Do stworzenia instalacji wykorzystano parowóz Ty2-1035 pozyskany od PKP we Wrocławiu, a który wcześniej przechowywany był na bocznicy Muzeum Przemysłu i Kolejnictwa na Śląsku w Jaworzynie Śląskiej, sponsorem instalacji była firma Archicom. Dzieło autorstwa Andrzeja Jarodzkiego zostało odsłonięte w październiku 2010 roku.
Instalacja składa się z parowozu Ty2-1035 oraz fragmentu torów, mierzy 21 m wysokości, a jej masa wynosi 82 t, co czyni ją największą rzeźbą miejską w Polsce...
Pomysł na „Pociąg do nieba” pojawił się w 1994 roku. Do stworzenia instalacji wykorzystano parowóz Ty2-1035 pozyskany od PKP we Wrocławiu, a który wcześniej przechowywany był na bocznicy Muzeum Przemysłu i Kolejnictwa na Śląsku w Jaworzynie Śląskiej, sponsorem instalacji była firma Archicom. Dzieło autorstwa Andrzeja Jarodzkiego zostało odsłonięte w październiku 2010 roku.
Instalacja składa się z parowozu Ty2-1035 oraz fragmentu torów, mierzy 21 m wysokości, a jej masa wynosi 82 t, co czyni ją największą rzeźbą miejską w Polsce...
Barnellini napisał/a:
Te kosmiczny podróżniku nie pisz już postów po pijaku bo za chuj nie wiadomo o co Ci chodzi. I nie wyzywaj nikogo od debili bo póki co wyszedłeś na największego, który nie kuma prostego zdania. Daj znać jak wrócisz na Ziemię
Przepraszzam spierdalaj nier masz raacje przepraszam
spoko dobranioc fajfunocne nie gardz jak tak codzien lecz najebany PA
Gdyby nie było cynku, nie było elektryki i elektroniki tym samym. Za mondry na ten portal jestem.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów