18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft (5) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 13:51
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:23
(17.02) podczas patrolowania małej wsi w pobliżu Rzeczenicy (pow. człuchowski) policjanci zauważyli, jak ciągnikiem rolniczym z przyczepą przez wieś jedzie znany im mężczyzna, który nie posiada uprawnień do kierowania pojazdami mechanicznymi. Funkcjonariusze dali kierowcy sygnał do zatrzymania, jednak on go zignorował i zaczął uciekać.

Policjanci natychmiast pojechali za nim dając mu ciągle znaki dźwiękowe i błyskowe do zatrzymania. Na drodze, którą jechali nie było możliwości wyprzedzenia go i policjanci jechali za nim przez około dwa kilometry, po czym mężczyzna skręcił do swojego domu i zatrzymał ciągnik. Mundurowi natychmiast sprawdzili trzeźwość kierowcy, okazało się, że ma w organizmie prawie pól promila alkoholu, dodatkowo ciągnik i przyczepa nie są zarejestrowane i nie posiadają obowiązkowego ubezpieczenia, a kierowca nie ma uprawnień do kierowania pojazdami mechanicznymi.

Największym jednak zaskoczeniem dla policjantów okazała się 8-letnia dziewczynka, która siedziała i podróżowała w przyczepie (zdjęcie poniżej).

Funkcjonariusze sporządzili odpowiednią dokumentację, która trafi teraz do sądu. Za przestępstwo, jakim jest niezatrzymanie się do kontroli, grozi teraz 70-letniemu mężczyźnie kara do 5 lat pozbawienia wolności, odpowie on również za kierowanie pod wpływem alkoholu oraz za narażanie dziecka na niebezpieczeństwo. Dodatkowo będzie musiał zapłacić karę za brak obowiązkowego ubezpieczenia OC.
Zgłoś
Spidzio199 2021-02-22, 20:04
misiowydom napisał/a:

Też jeździłem i miło to wspominam, ale jak już to ursus C-330 i C-360

Masz 100% rację, po tylu latach zapomniałem tej trójki z przodu. Jeszcze były takie mniejsze, chyba Zetory. W Ursusach żeby bieg wrzucić, to trzeba było stanąć na sprzęgle, tak ciężko wchodziło (przynajmniej dla 12-latka)
Zgłoś
outsidethebox86 2021-02-22, 20:22 1
Spidzio199 napisał/a:

Ja pierdolę - pół dzieciństwa jeździłem na przyczepie, prowadziłem Ursusa C-30 czy C-60, co zimę był kulig 20 dzieciaków na sznurku za traktorem, kapało się w jeziorze bez opieki, wrzucało pociski znalezione na poligonie do ognia i jakoś kurwa wszyscy przeżyli do dziś...
A teraz kurwa wiadomość dnia - jechał 15km/h po polnej drodze i o mało dzieciaka nie zabił - czy ich wszystkich pojebało???

Pamiętam wakacje u babci i dziadka, co roku były żniwa i jeździło się kombajnem z wujkiem albo właśnie w starym ursusie dziadka, siedząc na ustawionej, specjalnie dla wnuczek, z tyłu desce. Ile razy się w przyczepie jechało albo na zaczepie od przyczepy podłączonej do ciągnika i było zajebiście, nie było kasków, ochraniaczy, telefonów komórkowych, by kontrolować i całego tego gówna "health&safety" i wracałyśmy całe i zdrowe. Umorusane od kurzu i jakie szczęśliwe. Po powrocie do domu wszystkie dzieciaki na podwórku były pod wrażeniem jazdy kombajnem hehe i to takim bez kabiny, tylko z taką metalową balustradą haha. Piękne czasy, naprawdę piękne...
Zgłoś
Spidzio199 2021-02-22, 20:27 6
UkrytaPodNickiem napisał/a:

i twój stary tez najebany był? naprawdę wychowaliście sie w takiej patoli że najebany opiekun jest ok?

Nie, mój ojciec ma wyższe wykształcenie rolnicze i tak się złożyło że za komuny był dyrektorem olbrzymiego PGRu w dzisiejszym zachodniopomorskiem. I nie pije alkoholu.

Ale Wasze pokolenie tego nie zrozumie: nie możecie pojąć że samodzielnością i zaradnością Wy w wieku 30 lat nie dorastacie do pięt 10-latkom sprzed 40 lat. I to nie ma nic wspólnego z patologią. Wtedy warunki życia były nieporównywalnie trudniejsze niż dziś, a dorośli nie mieli czasu zajmować się dziećmi, bo harowali za grosze żeby było co do garnka włożyć.

Myśmy dbali o siebie sami: nikt nas do szkoły nie zawoził, nikt nie karmił bezglutenową kaszką i nie faszerował suplementami witaminowymi.

Jak dzieci się pobiły w szkole, to nauczyciel jeszcze dołożył linijką po łapach, a ojciec w domu paskiem poprawił, zamiast dzwonić do prawnika żeby pozwać szkołę i do TVN’u żeby zrobiła o tym reportaż.

Na wegetarian mówiło się jarosze i cała szkoła się z takich śmiała, a zamiast wegańskich pierożków i sojowej latte dostawali w stołówce szkolnej ziemniaki z jajkiem i kawę zbożową...

Było biednie ale wesoło - i całe dzieciństwo na dworze a nie na Tiktoku. Miało się kumpli, a nie followersow, a najgorszą karą było siedzenie w domu.

I tak, robiliśmy głupie i niebezpieczne rzeczy, o których dziś pewnie oglądalibyśmy taki reportaż jak ten powyżej, ale wtedy to nie była patologia - to była norma. Nie było fotelików, nie było pasów bezpieczeństwa i nikt nie wiedział co to ABS. A do dziś pamietam jak mama mi dała prowadzić Malucha jak miałem 10 lat - i jechałem przez wieś pełną ludzi, i minąłem radiowóz a wszyscy mieli to w dupie... dziś bym się pewnie obejrzał w wiadomościach, a mamie by zabrali prawa rodzicielskie, a dla mnie to jest jedno z lepszych wspomnień z dzieciństwa, których tacy jak Ty nie będziecie nigdy mieć
Zgłoś
Stonka 2021-02-22, 20:28
outsidethebox86 napisał/a:

Pamiętam wakacje u babci i dziadka, co roku były żniwa i jeździło się kombajnem z wujkiem albo właśnie w starym ursusie dziadka, siedząc na ustawionej, specjalnie dla wnuczek, z tyłu desce. Ile razy się w przyczepie jechało albo na zaczepie od przyczepy podłączonej do ciągnika i było zajebiście, nie było kasków, ochraniaczy, telefonów komórkowych, by kontrolować i całego tego gówna "health&safety" i wracałyśmy całe i zdrowe. Umorusane od kurzu i jakie szczęśliwe. Po powrocie do domu wszystkie dzieciaki na podwórku były pod wrażeniem jazdy kombajnem hehe i to takim bez kabiny, tylko z taką metalową balustradą haha. Piękne czasy, naprawdę piękne...

A potem wsiurstwo przeprowadziło się do miasta i przeniosło tradycję jazdy na podwójnym gazie. Bo tatuś i dziadziuś jeździli to ja też będę.
Zgłoś
Spidzio199 2021-02-22, 20:59 1
Stonka napisał/a:

A potem wsiurstwo przeprowadziło się do miasta i przeniosło tradycję jazdy na podwójnym gazie. Bo tatuś i dziadziuś jeździli to ja też będę.

A gdzie on napisał o pijanym dziadku??? Czytanie ze zrozumieniem to trudna sztuka... taki miastowy z dziada pradziada jak Ty nie posiadł tej umiejętności?
Zgłoś
jakubovvski 2021-02-22, 21:14
Spidzio199 napisał/a:

Ja pierdolę - pół dzieciństwa jeździłem na przyczepie, prowadziłem Ursusa C-30 czy C-60, co zimę był kulig 20 dzieciaków na sznurku za traktorem, kapało się w jeziorze bez opieki, wrzucało pociski znalezione na poligonie do ognia i jakoś kurwa wszyscy przeżyli do dziś...
A teraz kurwa wiadomość dnia - jechał 15km/h po polnej drodze i o mało dzieciaka nie zabił - czy ich wszystkich pojebało???

Ja z bratem na podwórku Kowalskiego gównem z marchewką karmilem i Kowalski dalej żyje, pozdrawiamy Piotrek

Zgłoś
outsidethebox86 2021-02-22, 21:15
Spidzio199 napisał/a:

A gdzie on napisał o pijanym dziadku??? Czytanie ze zrozumieniem to trudna sztuka... taki miastowy z dziada pradziada jak Ty nie posiadł tej umiejętności?

Jeśli już to ona

Nie ma co się przejmować takim pasożytem jak stonka. Sam dla siebie już jest wystarczająco męczący.

Można mu jedynie współczuć doświadczeń. Cokolwiek taki gość napisze, nie zmieni moich wspomnień, a jego słów nie uczyni prawdą.
Zgłoś
M00nSpeLL 2021-02-22, 22:35 1
DzidaZawodnik napisał/a:

Nawet na wsi siędo ludzi przypierdalają? Jebani pedofile najchętniej by chcieli dzieci rodizcom odbierać i swoim lewackim kumplom im dawać za przysługę, aż im się znudzą i wymiana jak u swingersów.

no oczywiście, że dzieci należy odbierać takiej patologii.

Nic co obce nie jest mi ludzkie
Zgłoś
n................l 2021-02-22, 23:08 1
Spidzio199 napisał/a:

Nie, mój ojciec ma wyższe wykształcenie rolnicze i tak się złożyło że za komuny był dyrektorem olbrzymiego PGRu w dzisiejszym zachodniopomorskiem.

Spidziu, co ty kurwa nam pierdolisz że coś wiesz o życiu jak byłeś ustawiony jak pączek w maśle od samego urodzenia w tym swoim zadupiu Aż mi się przypomina mój (bardzo dobry zresztą) kumpel, który narzeka na życie i podatki a dostał od starych mieszkanie, a razem z żoną mu dom teściu wcisnął, on tez próbował mi mówić jak to ma ciężko.

Ja nie będę pierdolił, że mam ciężko - tylko ja ustawiłem się sam, m.in. ciężką pracą w korpo i po godzinach.
Zgłoś
Spidzio199 2021-02-22, 23:28 2
narkotykiTanio.pl napisał/a:

Spidziu, co ty kurwa nam pierdolisz że coś wiesz o życiu jak byłeś ustawiony jak pączek w maśle od samego urodzenia w tym swoim zadupiu.

Pomyśl zanim coś napiszesz... myślisz ze dyrektor PGRu to zarabiał miliony??? W komunie??? Na zadupiu?? Zdziwisz się, bo w PGRach najwiecej zarabiali kombajniści, traktorzyści, oborowi i brygadziści. Oni dostawali nadgodziny, pracę w uciążliwych warunkach, dodatki nocne i rozłąkowe (jak wyjeżdżali na sianokosy), trzynastki, czternastki i piętnastki i deputaty w mleku, mięsie i ziemniakach (na przykład po wykopkach dostawali po 2 tony ziemniaków albo ekwiwalent, a ojciec 2 worki ziemniaków)... Na ponad 200 pracowników mój ojciec jako szef całego rozpierdolu był w środku stawki... my mieliśmy zarżniętego 9-letniego Malucha, a byle kombajnista woził się Dużym Fiatem albo Skodą.

No ale miał służbowy środek transportu - Romet Komar, taki kurwa demoludowy Harley-Davidson na jednym cylinderku
Zgłoś
woodpeck77 2021-02-23, 9:19 1

Spidzio199 napisał/a:

Nie znam wsi, w której nie byłoby historii o dzieciak z pourywanymi łapami, skręconymi karkami, zmiażdżonymi palcami i innymi typowymi rolniczymi wypadkami. Na szczęście większość tych historii ma ponad 30 lat, bo trochę ludzie zmądrzeli, mają lepszy sprzęt i najczęściej przestrzegają przepisów, które w tych przypadkach ratują życie.
Większość napierdala na antifę i programy anarchii ale najlepiej nie płacić podatków, urzędy państwa niepotrzebne, 50 w mieście to ograniczanie praw, pasy są dla przygłupów, do budowy potrzebne zezwolenie a to złodziejstwo. Najlepiej jakby nie było przepisów i policji, wtedy byłaby prawdziwa wolność i można 120 napierdalać przed szkołą, a każdy kto myśli inaczej to zaślepiony kłamstwami mediów, bezmózgi wafel.
Zgłoś
Policeman 2021-02-23, 10:10 1
pół promila alkoholu to ile to... jedno piwo?! Gnał kurwa z 20 km/h po drodze gruntowej... nie no kurwa brawo.
Zgłoś
S................S 2021-03-01, 19:43
Dziadziuś setkę wypił w gsowskim a że mu się nie chciało z buta i chciał jeszcze wnuczkę odwieść z przystanku do domu, teraz ma DOŻYWOTKĘ WIĘZIENI.
pojebało ten świat.
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów