Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
@katie, chyba ktoś tu zdradza swojego partnera, że takie oburzenie .
A tak naprawdę, to chuja mu do tego było. Mam nadzieję że zapłacił w sądzie srogie odszkodowanie za to zwolnienie.
No nie takiego chuja, jezeli zaszkodziło to wizerunkowi firmy, to mógł wylac gnoja. Poza tym to jego firma i moze koles go mierził. W swojej firmie moze zatrudnic kogo chce.
Pracowałem kiedys w firmie gdzie jak koles sie puscił na zakladowej imprezie i zdradził żone to szef go wylał i powiedział.
"Jak zdradziłes żone, która niby kochasz i zrobiłeś ja w chuja, to mnie tez zrobisz w chuja, zwłaszcza że nic nas nie łaczy"
Miał sporo racji, sam tez gardze podobnym typem ludzi.
Poligon i jego "modrosci" wioskowego filozofa.
Poligon i jego "modrosci" wioskowego filozofa.
Widzę ze żyjesz, a myslałem że roznosisz po szkołach pedalskie ulotki i jesteś zajęty od kilku dni.
No nie takiego chuja, jezeli zaszkodziło to wizerunkowi firmy, to mógł wylac gnoja. Poza tym to jego firma i moze koles go mierził. W swojej firmie moze zatrudnic kogo chce.
Nie. Pracodawca nie ma prawa rozliczać nikogo z tego, co robi poza godzinami pracy, a firmowe imprezy raczej w czasie pracy się nie odbywają. Oczywiście da się obejść prawo szukając innego pretekstu, ale jak pracodawca o tym nie pomyślał, to faktycznie po zgłoszeniu sprawy do sądu będzie albo odszkodowanie, albo przywrócenie do pracy.
*jest kilka wyjątków, takich jak działanie na szkodę firmy, konkurencyjna działalność (jeżeli w umowie jest taka klauzula), ale pod żadną z nich seksu z kimkolwiek podciągnąć nie można.
Nie. Pracodawca nie ma prawa rozliczać nikogo z tego, co robi poza godzinami pracy, a firmowe imprezy raczej w czasie pracy się nie odbywają. Oczywiście da się obejść prawo szukając innego pretekstu, ale jak pracodawca o tym nie pomyślał, to faktycznie po zgłoszeniu sprawy do sądu będzie albo odszkodowanie, albo przywrócenie do pracy.
Ludzi zwalniaja za wpisy na fejsbooku to nic mnie nie zdziwi. Swoją droga wystarczy likwidacja stanowiska pracy. Druga sprawa, przywrócenie do pracy to raczej w państwowych firmach, bo u prywaciarza nie spotkałem sie z czymś takim.
Ludzi zwalniaja za wpisy na fejsbooku to nic mnie nie zdziwi. Swoją droga wystarczy likwidacja stanowiska pracy. Druga sprawa, przywrócenie do pracy to raczej w państwowych firmach, bo u prywaciarza nie spotkałem sie z czymś takim.
Bo zwykle pracownik nie chce i woli odszkodowanie, dlatego i dość rzadko się to przywrócenie stosuje. Likwidacja stanowiska pracy wpisuje się w ten inny pretekst, o którym pisałam, ale wtedy jest ryzyko że pracownik dowie się o rekrutacji na jego byłe stanowisko kilka tygodni po zwolnieniu i też może z tym iść do sądu, więc z tym pretekstem też pracodawca musi uważać.
A za wpis na facebooku można zwolnić tylko wtedy, gdy jest to CELOWE działanie na niekorzyść pracodawcy.
A za wpis na facebooku można zwolnić tylko wtedy, gdy jest to CELOWE działanie na niekorzyść pracodawcy.
Teoretycznie, a w praktyce moze to róznie wyglądać. W zależności jaki zawód wykonuje.
nczas.com/2019/02/25/profesor-bartyzel-moze-stracic-prace-przez-wpis-n...
Teoretycznie, a w praktyce moze to róznie wyglądać. W zależności jaki zawód wykonuje.
To jeszcze inne zagadnienie, bo wykładowcy nie są raczej zatrudniani na umowy o pracę, tylko na kontrakty. A w kontrakcie można już napisać, że za idiotyczne wysrywy można taki kontrakt rozwiązać, bo hańbią uczelnię.
Nie. Pracodawca nie ma prawa rozliczać nikogo z tego, co robi poza godzinami pracy, a firmowe imprezy raczej w czasie pracy się nie odbywają
w prywatnej firmie pracodwaca moze nawet Cie wyjebac za szpetny ryj, pod warunkiem ze zrobi to zgodnie z prawem.
Pracowałem kiedys w firmie gdzie jak koles sie puscił na zakladowej imprezie i zdradził żone to szef go wylał i powiedział.
"Jak zdradziłes żone, która niby kochasz i zrobiłeś ja w chuja, to mnie tez zrobisz w chuja, zwłaszcza że nic nas nie łaczy"
Miał sporo racji, sam tez gardze podobnym typem ludzi.
Ty gardzisz jakimś typem ludzi pizdo? To czemu piszesz w poście z 27.02.2019 pt. "Zemsta wystraszonego psa" coś takiego: "Za moich czasów polewano psa denaturą, podpalano i puszczano. Ewentualnie brano kawałek miesa, wiazało na sznurku, jak pies zjadl to wyciagano mu z żoładka. Ale ogólnie denqatura była tańsza"
Czyli popierasz i gloryfikujesz znęcanie się nad słabszymi zwierzętami frajerska chmuro, ale będziesz tu pierdolić, że kimś gardzisz? A chuj kogo obchodzi zdanie takiego karalucha?
Ty gardzisz jakimś typem ludzi pizdo? To czemu piszesz w poście z 27.02.2019 pt. "Zemsta wystraszonego psa" coś takiego: "Za moich czasów polewano psa denaturą, podpalano i puszczano. Ewentualnie brano kawałek miesa, wiazało na sznurku, jak pies zjadl to wyciagano mu z żoładka. Ale ogólnie denqatura była tańsza"
Czyli popierasz i gloryfikujesz znęcanie się nad słabszymi zwierzętami frajerska chmuro, ale będziesz tu pierdolić, że kimś gardzisz? A chuj kogo obchodzi zdanie takiego karalucha?
przeciez ten typ ma wieksza fantazje niz 5 latek,
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów