Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
@demonkuba16
podgrzany olej w połączeniu z wodą staje się mieszaniną łatwopalną, a w większych ilościach nawet wybuchową
Tym bardziej że olej nie miesza się z wodą a woda się nie pali
Tym bardziej że olej nie miesza się z wodą a woda się nie pali
a weź zrób sobie eksperyment, do wrzątku w kubku, podgrzanego w mikrofalowce, wrzuć zimny widelec z małej wysokości, ale to co Ci się stanie przy tym to już nie moja wina
a weź zrób sobie eksperyment, do wrzątku w kubku, podgrzanego w mikrofalowce, wrzuć zimny widelec z małej wysokości, ale to co Ci się stanie przy tym to już nie moja wina
Przy okazji dodam, że woda powinna (nie musi, ale zanieczyszczoną trudniej uzyskać pożądany efekt) być destylowana, efekt taki nazywamy przegrzaniem cieczy - po zaburzeniu stanu cieczy zaczyna ona bardzo intensywnie wrzeć i parować, co może skutkować poparzeniem. To samo dzieje się, gdy dolejemy wody do gorącego oleju, na skutek różnicy temperatur zacznie ona wrzeć, czemu towarzyszy charakterystyczne pykanie podczas smażenia.
podgrzany olej w połączeniu z wodą staje się mieszaniną łatwopalną, a w większych ilościach nawet wybuchową
Co to ma do mieszania się z olejem ?
Olej jest sam w sobie w wysokiej temperaturze palny i woda nic do tego nie ma.
@up , to jak matka będzie ci robiłą obiad , weż gorący olej z patelni i wlej go do sedesu. zobaczysz co to ma do tego. (ja tak za młodu rozkurwiłem kibel)
1. Sam sobie robię obiady.
2. Woda się podgrzeje bo będzie dążyła zgodnie z prawami fizyki do wyrównania temperatury, ale wybuchem bym tego nie nazwał, za mało energii się przy tym wydziela.
3. Miałeś za młodu chujowy sedes.
cysio0407, wywal se tego Einsteina z avatara, bo wiele wspólnego z nim nie masz. Nikt nie nazwał tej reakcji wybuchem. Zdziwiłbyś się jednak widząc jak gwałtowne może być parowanie.
Nikt nie nazwał tej reakcji wybuchem. Zdziwiłbyś się jednak widząc jak gwałtowne może być parowanie.
Taa...
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów