18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft (8) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:05
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:49
Podrobiony bankomat
lllll • 2013-12-17, 23:45
Sposób w jaki złodzieje wyłudzają dane z kart

(0:22)

WIELKI BIAŁY NAPIS
Zgłoś
The.prophecy 2013-12-19, 21:06
Putis napisał/a:

poza tym jeśli to takie bezpieczne to dlaczego ludzie kupują specjalne okładki na karty ?

Bo interes musi się kręcić. Poszła fama, że kradną telefonem dane to znalazł się pomysł na biznes. Ot cała tajemnica.

Zagadka. Skoro bramki w sklepach wyłapują tagi NFC umieszczone w artykułach (tak, te breloczki antykradzieżowe) to czy mogą odczytywać dane z kart?
Ha! I już każdy z paypass/paywave ma stracha przed wchodzeniem do centrum handlowych

o.0
Zgłoś
Putis 2013-12-19, 22:24
SaintRose napisał/a:

@Putis
Przytaczasz tumanie jakiś filmik na yt a chyba sam go nie oglądałeś.

żeby Cię zrobili na grubą kasę..
Hahahaha
Jakoś w filmiku gość za każdym razem mówi "DROBNE ZAKUPY" i podaje maksymalna kwote 49,99. i za więcej nie da sie kupic zblizeniowo chocbys sie zesral.

Zależy od limitu w banku w którym mam konto (limit transakcji offline) masz np max 3 (czyli 3 x50zł)i potem trzeba już z autoryzacją, poza tym żeby mi ktoś nie przytoczył faktu iż można zrobić max 1 dziennie - nie miało by to sensu. Moim skromnym zdaniem jesteś tłumokiem gdyż totalnie nie zrozumiałeś słów "żeby Cię zrobili na grubą kasę..[" Wcześniej napisałem żeby tak nie wierzył w technologię i życzyłem mu żeby przez jego ufność kiedyś zapłacił dużą cenę - technologia to tylko technologia ja osobiście nie widzę tak wielkiej potrzeby używania PayPassa, wolę gotówkę jak już wspomniałem, może i to nie wygodne ale bez przesady stajemy się coraz wygodniejsi i coraz bardziej wirtualni. Ludzie korzystający z PayPassa praktycznie coraz mniej korzystają z banknotów stają się to dla nich puste cyferki ;p zmienia się podejście do pieniądza. Po co tak przyspieszać ten świat?
Naprawdę setki lat ludzie korzystali z banknotów/monet i było ok - ile czasu zaoszczędzisz na takiej transakcji 5 min? Ten świat idzie w złym kierunku..
Zgłoś
majcino 2013-12-20, 1:16
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów