📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:05
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:49
Putis napisał/a:
poza tym jeśli to takie bezpieczne to dlaczego ludzie kupują specjalne okładki na karty ?
Bo interes musi się kręcić. Poszła fama, że kradną telefonem dane to znalazł się pomysł na biznes. Ot cała tajemnica.
Zagadka. Skoro bramki w sklepach wyłapują tagi NFC umieszczone w artykułach (tak, te breloczki antykradzieżowe) to czy mogą odczytywać dane z kart?
Ha! I już każdy z paypass/paywave ma stracha przed wchodzeniem do centrum handlowych
Przytaczasz tumanie jakiś filmik na yt a chyba sam go nie oglądałeś.
żeby Cię zrobili na grubą kasę..
Hahahaha
Jakoś w filmiku gość za każdym razem mówi "DROBNE ZAKUPY" i podaje maksymalna kwote 49,99. i za więcej nie da sie kupic zblizeniowo chocbys sie zesral.
Zależy od limitu w banku w którym mam konto (limit transakcji offline) masz np max 3 (czyli 3 x50zł)i potem trzeba już z autoryzacją, poza tym żeby mi ktoś nie przytoczył faktu iż można zrobić max 1 dziennie - nie miało by to sensu. Moim skromnym zdaniem jesteś tłumokiem gdyż totalnie nie zrozumiałeś słów "żeby Cię zrobili na grubą kasę..[" Wcześniej napisałem żeby tak nie wierzył w technologię i życzyłem mu żeby przez jego ufność kiedyś zapłacił dużą cenę - technologia to tylko technologia ja osobiście nie widzę tak wielkiej potrzeby używania PayPassa, wolę gotówkę jak już wspomniałem, może i to nie wygodne ale bez przesady stajemy się coraz wygodniejsi i coraz bardziej wirtualni. Ludzie korzystający z PayPassa praktycznie coraz mniej korzystają z banknotów stają się to dla nich puste cyferki ;p zmienia się podejście do pieniądza. Po co tak przyspieszać ten świat?
Naprawdę setki lat ludzie korzystali z banknotów/monet i było ok - ile czasu zaoszczędzisz na takiej transakcji 5 min? Ten świat idzie w złym kierunku..
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów