Nowy sposob jazdy winda
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 15:58
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
56 minut temu
Taka winda (tylko szybsza, tzw. winda paciorkowa, paternoster lub dźwig okrężny) jest co najmniej od 40 lat w Śląskim Urzędzie Wojewódzkim w Katowicach (budynek Sejmu Śląskiego). Nikomu - póki co - nic się tam nie stało.
pl.wikipedia.org/wiki/Dźwig_okrężny
pl.wikipedia.org/wiki/Dźwig_okrężny
a nic sie w katsach nie stało bo kazdy stopień i kazdy "suft" kabiny jest uchylny i połączony z systemem bezpieczeństwa czujnikiem. wiem, sprawdziłem, pare razy winde w UMWŚ w Katowicach udało mi sie unieruchomić z ludzmi w środku
W komendzie wojewódzkiej w Opolu również jest takowa winda od bardzo dawna i jakoś nie słyszałem żeby się komuś coś stało.
Może i cieszy oko, ale to kurestwo może być zdradliwe dla neptyków, geriatrii i tym podobnym. Ktos sie zagapi i materiał na harda zagwarantowany
hmm... jakiś ekspert w sprawie wind? może opisze czy bardziej opłaca się taka winda czy winda tradycyjna? która statystycznie jest bezpieczniejsza?
najlepsze są i tak wkręty na świerzakach, gdy mówisz takiemu że jak nie wysiądzie na ostatnim to ma przejebane bo winda potem obraca się o 180 stopni
Panie Prezydencie niech sobie Pan głowy nie zawraca, jednego bezrobotnego mniej!Ktoś się zaczepi przy wychodzeniu, winda w góre i material na harda
A tutaj kilka filmów "jak to działa" dla tych, którzy mają za daleko, by się osobiście taką windą przejechać.
Niewiele brakowało, by ostatnia tabliczka została usunięta jako "niepoprawna". Ocaliła ją stanowcza interwencja konserwatora zabytków.
A tutaj kilka filmów "jak to działa" dla tych, którzy mają za daleko, by się osobiście taką windą przejechać.
Podobne urządzenie było w Dyrekcji Kolejowej w Szczecinie. Moja mama tam pracowała i mówi że faktycznie skrajnie niebezpieczne rozwiązanie. No i przy dzisiejszych szybkich widach nie ekonomiczne bo strasznie wolno jedzie.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów