📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 23:56
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
2024-11-10, 18:32
Jakie zajebiste!
Znajdzie się jakiś ekspert który wytłumaczy, jak to zrobił?
Znajdzie się jakiś ekspert który wytłumaczy, jak to zrobił?
rekonekcik, E stary! Dlaczego on bez maski? Utopi się
A.J.K.S napisał/a:
rekonekcik, E stary! Dlaczego on bez maski? Utopi się
Nie martw się, przed wskoczeniem nabrał trochę powietrza
Każdy, kto podporządkowuje się niesprawiedliwemu prawu, ponosi odpowiedzialność za to wszystko, co jest tego konsekwencją. Toteż jeżeli prawo i sprawiedliwość są w konflikcie, musimy wybrać sprawiedliwość i nieposłuszeństwo wobec prawa.
Nawet mieli kiedyś kawałek na Kinematografii: ToNieMy
Oferta z bitami ode mnie: BZK: www.soundcloud.com/bzk-wygonstudio
To jest tzw zamknięta rurka wirowa nazywana pierścieniem wirowym. Taka sama jak np. kółko z dymu tytoniowego. Taki wir ma taką własność, że rozchodząc się w ośrodku, w tym przypadku w wodzie, traci bardzo mało energii i utrzymuje się przez dość długi okres czasu. Zwiększa przeważnie swoją objętość, ale na tyle powoli, że możliwa jest długa jego obserwacja. Drugą jego własnością jest, to że gdy napotka przeszkodę oddaje jej swoją energię. Taki wir bardzo mocno oddziałuje na swoje otocznie i może przenosić bardzo dużo energii. Jakby ktoś na prawdę potrzebował zapoznać się podstawami teoretycznymi tego zjawiska to polecam poczytać o teorii wirów w książkach "Aerodynamika" Arżanikowa albo "Mechanika Płynów" Bukowskiego:p
Sam filmik wrzuciłem też do poczekalni, może się przebije:)
To jest tzw zamknięta rurka wirowa nazywana pierścieniem wirowym. Taka sama jak np. kółko z dymu tytoniowego. Taki wir ma taką własność, że rozchodząc się w ośrodku, w tym przypadku w wodzie, traci bardzo mało energii i utrzymuje się przez dość długi okres czasu. Zwiększa przeważnie swoją objętość, ale na tyle powoli, że możliwa jest długa jego obserwacja. Drugą jego własnością jest, to że gdy napotka przeszkodę oddaje jej swoją energię. Taki wir bardzo mocno oddziałuje na swoje otocznie i może przenosić bardzo dużo energii. Jakby ktoś na prawdę potrzebował zapoznać się podstawami teoretycznymi tego zjawiska to polecam poczytać o teorii wirów w książkach "Aerodynamika" Arżanikowa albo "Mechanika Płynów" Bukowskiego:p
Sam filmik wrzuciłem też do poczekalni, może się przebije:)
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów