Ekipa Backyard Scientist wrzuciła do swojego basenu butelki wypełnione ciekłym azotem i suchym lodem. Po co? Wszystko oczywiście w imię nauki. Nagrane wyniki wyszły naprawdę imponująco!
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:05
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:49
🔥
Są jeszcze dobrzy ludzie na tym świecie
- teraz popularne
Moim zdaniem w normalnym tempie wygląda lepiej niż w zwolnionym.
My z kumplami robiliśmy bomby z ciepłej wody i suchego lodu. Ładnie nakurwia.
Implozja ciecie. Do szkoły, picować. Takie eksperymenty to ja miałem w podstawówce. Oczywiście na mniejszą skalę.
crankshaft napisał/a:
Implozja ciecie. Do szkoły, picować. Takie eksperymenty to ja miałem w podstawówce. Oczywiście na mniejszą skalę.
Tyś widział implozję...
Jak poznasz definicję eksplozji to pogadamy, tłoku bez szkoły.
Jak chcecie zrobic domową, tańszą i ze skladników ogólnie dostępnych bombe, która działa na tej samej zasadzie to polecam to: do butelki z wodą (tak 1/2 wypelniona, dobrze zeby byla ciepla bo bedzie szybsze boom) dodac trochę folii aluminiowej, a do tego wsypać udrazniac do rur i zakręcić Ciśnienie jakie powstaje w butelce jest ogromne, im twardsza butelka tym mocniejsze pierdolnięcie. ( Ja polecam sprita litrowego, nie wiem dlaczego ale ma mocną butle). UWAGA to naprawdę potrafi zrobić krzywdę, a siła wybuchu jest dużo większa niż petardy za 20zl.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów