Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (5) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 12:15
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 12:47
W nawiązaniu do tematu o mojej amputacji nogi ( sadistic.pl/cukrzyca-stresowa-ku-przestrodze-weltor-powrocil-vt560054.htm ) postanowiłem nagrać dla Was osobiste podziękowania.

W końcu Ci co mnie nie widzieli zobaczą ten szpetny ryj .

Film w takiej a nie innej jakości ponieważ musiałem go skompresować aby zmieścić się w komisie 50mb sadolowych chomików.

Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
kretowicz14 2022-10-13, 22:19 3
VeIture napisał/a:

Dzisiaj pierwszy raz ok 30 metrów bez kul całkowicie przeszedłem

Ćwicz to niedługo do żabki po piwo będziesz biegał jak zabraknie
Zgłoś
~Velture 2024-07-18, 16:57 1
kretowicz14 napisał/a:

Ćwicz to niedługo do żabki po piwo będziesz biegał jak zabraknie

Wczoraj miałem komisję orzeczniczą odnośnie niepełnosprawności bo mi się skończyło poprzednie orzeczenie.

WITAMY KURWA W POLSCE!

Dostałem przedłużenie NA CZAS OKREŚLONY...

Pytam czemu na czas określony? Przecież nie odrośnie, co się takiego może wydarzyć?
-Wie pan, róznie bywa.

Hehehehe. Ja pierdolę.
Zgłoś
tetrusmorderca 2024-07-19, 16:07 1
Velture napisał/a:

Wczoraj miałem komisję orzeczniczą odnośnie niepełnosprawności bo mi się skończyło poprzednie orzeczenie.
WITAMY KURWA W POLSCE!
Pytam czemu na czas określony? Przecież nie odrośnie, co się takiego może wydarzyć?
-Wie pan, róznie bywa.
Hehehehe. Ja pierdolę.

U mnie było to samo przez kilka lat. Dopiero za którymś razem dostałem na stałe. Przypominam że jestem sparaliżowany od szyi w dół xd. Ktoś tam chyba jednak wierzył w cuda
Zgłoś
kretowicz14 2024-07-22, 14:57
Velture napisał/a:

WITAMY KURWA W POLSCE!
-Wie pan, róznie bywa.
Hehehehe. Ja pierdolę.

To jest dowcip polaków w nfz.
Znam w rodzinie przypadki gdzie ręki nie miał, a oni oczywiście zawsze terminowe.
Patrząc na medycynę to też różnie może być, bo np. youtube.com/shorts/PDGNj_FcjHU

tetrusmorderca napisał/a:

U mnie było to samo przez kilka lat. Dopiero za którymś razem dostałem na stałe. Przypominam że jestem sparaliżowany od szyi w dół xd. Ktoś tam chyba jednak wierzył w cuda

Mózg Twój nadal potrafi ruszać takimi kończynami, kończyny mogą być do ruchu również zdolne - jak nie to pobudzone elektro impulsami (na nowo wytrenowane mięśnie).

To co jest od tak dostępne to oczywiście jeszcze trochę będzie trzeba poczekać, lecz firmy które prowadzą badania, takie doświadczenia już robią i wyniki są całkiem zacne w wielu przypadkach i nie jest to 1-3% ludzi u których to działa
Zgłoś
tetrusmorderca 2024-07-23, 19:05
kretowicz14 napisał/a:

Mózg Twój nadal potrafi ruszać takimi kończynami, kończyny mogą być do ruchu również zdolne - jak nie to pobudzone elektro impulsami (na nowo wytrenowane mięśnie).

To co jest od tak dostępne to oczywiście jeszcze trochę będzie trzeba poczekać, lecz firmy które prowadzą badania, takie doświadczenia już robią i wyniki są całkiem zacne w wielu przypadkach i nie jest to 1-3% ludzi u których to działa

Nie ma żadnej skutecznej metody. Nie ma żadnej metody która chociaż w jednym procencie przypadków działa. Nie ma żadnych dowodów naukowych że jakakolwiek metoda działa.

Badania które niby przynoszą jakieś zadowalające efekty są robione na rdzeniach tylko częściowo uszkodzonych (I to u myszy). Takie badania nie są rzetelne, ponieważ takie urazy w niektórych przypadkach mogą goić się same. Nawet Znam takie osoby. I to nie jest żaden cud.

Jedyne rzetelny przypadek lekkiej poprawy stanu, który można brać na poważnie to Dariusz Fidyka. Ale jego uraz był świeży, a jego rdzeń idealnie równo odcięty, dlatego idealnie nadawał się do testowania metody. W każdym innym przypadku metoda która była u niego zastosowana nic - kompletnie nic by nie dała.

Dobrze że pracują i być może kiedyś wymyślą coś co uleczy osoby sparaliżowane, ale nie stanie się to wcześniej niż za 50 lat. A dlaczego tak myślę? Bo już od 40 lat mówi się, że za 10 lat komórki macierzyste uratują osoby sparaliżowane. Od tamtego czasu nie ma prawie żadnych wyraźnych postępów.

Są testy różnych stymulatorów elektrycznych próbujących ominąć uszkodzony odcinek rdzenia, ale są one dopiero w początkowej fazie testów. Będzie sukcesem Jeśli ta metoda rzeczywiście będzie mogła przywrócić kogoś do zdrowia za 50 lat.

Istnieje wielu sparaliżowanych milionerów. Gdyby istniała jakakolwiek metoda powrotu do zdrowia to na pewno już któryś by to zrobił.
Zgłoś
~Velture 2024-09-07, 17:30 3
Ostatnia aktualizacja w temacie.

Odebrałem już ostateczny lej do protezy z włókna węglowego. Plus kilka nowych części, których nie widać na fotce.
To czego nie widać to nowy liner + nowa uszczelka (czyli to co pod lejem jest na nogę założone).
Koszt jedyne kurwa 6000zł (to już sa koszty niewliczone w zbiórkę i nie opłacone z góry wcześniej. Zwykła eksploatacja tyle kosztuje)

(a tak normalnie bez unoszenia sukieneczki)

Tak wygląda w tej chwili.

Dostałem na pamiątkę stary lej da się zrobić stojak do szampana

A tak z bliska wygląda.
Zgłoś
kretowicz14 2024-09-11, 20:25
Ten karbon to jakiś lżejszy jest czy ki chuj? Zakładam, że więcej ludzi nie zna do końca powodu dla czego to a nie kawałek PCV na opalarce wyprofilowany?
Zgłoś
~Velture 2024-09-11, 21:03 1
kretowicz14 napisał/a:

Ten karbon to jakiś lżejszy jest czy ki chuj? Zakładam, że więcej ludzi nie zna do końca powodu dla czego to a nie kawałek PCV na opalarce wyprofilowany?

Ogólnie o wiele lżejsze. Cała noga ważyła (ze stopą i butem na niej) 4.5kg a teraz 3.9kg wszystko łącznie.
Więc to ogromna różnica wagowa a mówimy o wadze całości czyli lej i wszystko co pod nim kolano itd.

Do tego plastik z którego były poprzednie leje może pęknąć i się zużywa szybko. Jakbym jakoś źle upadł czy uderzył to plastik zwyczajnie może pęknąć a ja mam system próżniowy więc nawet pęknięcie niszczy system trzymający protezę do kikuta.

Ja czuję potworną różnicę w chodzeniu po zmianie. Różnica niesamowita. Czuję, że jest wyraźnie lżejsze.

Mam stary lej bo mi go zwrócono i będzie "w razie czego" bo dalej jest funkcjonalny - to on waży 2kg równo.
Czyli na samym leju z 2kg na 1.4kg zeszła waga. 30% lżejszy od poprzedniego.

No i fajniej wygląda.
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem