Samemu będąc 'brown'.
Uwaga: mówią po angielsku.
Wymieńcie jednego murzyna który coś wynalazł!
@Saia - piwo dostałeś/aś niechcący. Miało i poszło do Earth'a, bo w 100% się z nim zgadzam.
czym nie jestes?
@up
Mi wcale nie potrzeba współczuć, a skoro miałbyś płakałbyś po odebraniu piwa, to chyba lepiej, że nie można
Widzisz, nie wiem czy wiesz, ale w latach 70-tych ustanowiono, że biedni ciemnoskórzy zasługują na specjalne traktowanie i nie można o nich źle mówić - ta ustawa nie stworzyła równych zasad tylko zaczęła ich faworyzować.
I tak na przykład w Nottingham, gdzie mieszkam jest agencja pośrednictwa pracy dla czarnych. Zapytałem znajomego murzyna co by powiedział, gdyby powstała agencja rekrutująca tylko białych do pracy - oburzony był tak samo, jak ten z filmiku.
Nie chce mi się dalej tłumaczyć
Rozumiem, że wszystko bierzesz dosłownie.
Kurde. To znaczy, że będzie dosyć ciężko z tobą dyskutować. No i mam dylemat, mówić prostymi zdaniami czy patrzeć jak się gubisz.
Gość na filmiku cisnął czarnego za to, że jest czarny. Mówi się na to rasizm
Ktoś już wspominał, że czarnoskórzy amerykanie popełniają stosunkowo 50 razy więcej przestępstw. Nie oznacza to, że każdego czarnego trzeba traktować jak złodzieja. Generalizowanie jest dla przygłupów którzy nie potrafią patrzeć szerzej.
Nie mówię, że to dobrze, że my nie możemy nic na czarnych mówić a oni mogą bo to już nie jest rasizm.
Na tej zasadzie to fakt, że ktoś mieszka w polsce powinien sprawiać, że jest się automatycznie kościelnym lizodupem.
I tak ci nie wychodzi.
Specjalnie nie edytowałem żeby zobaczyć kto się pierwszy przypierdoli Tak strzeliłem orta i dałem tylko jeden przecinek bo mi się więcej nie chciało. Może frytki do tego?