📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 8:40
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 19:40
typowy Adams
Miałem ja to to. To nie papuga tylko pomiot szatana. Ładnie śpiewa? Urocza jest? A gówno! Pełno gówna! Sra wszędzie. Drze japę skoro świt. I nie melodyjny śpiew tylko pisk - to jest głoś jaki najczęściej wydaje. A jak będą więcej niż 2 to dziczeją. Nawet jeśli jedna jest oswojona i dodasz 2 to następuje regres.
Lobo24 napisał/a:
Miałem ja to to. To nie papuga tylko pomiot szatana. Ładnie śpiewa? Urocza jest? A gówno! Pełno gówna! Sra wszędzie. Drze japę skoro świt. I nie melodyjny śpiew tylko pisk - to jest głoś jaki najczęściej wydaje. A jak będą więcej niż 2 to dziczeją. Nawet jeśli jedna jest oswojona i dodasz 2 to następuje regres.
No ale przynajmniej sobie poruchałeś
Lobo24 napisał/a:
No dziwne, że ptak sra. Tego bym się nie spodziewał. A po co mieć więcej, niż 2 skoro taka jest cecha tego gatunku? Są zwierzęta, które nawet drugiego osobnika nie będą tolerować i tego typu cechy gatunkowe trzeba po prostu uszanować. A tak w ogóle to nie lubię ptaków, więc po co ja bronię pomiota szatana?
Mój szwagier ma taką papugę. Boi się gdy zbliżasz do niej ręce. Syczy jak skurwysyn.
Kurwa, jak ktoś narzeka na nimfy, to w przypadku innych gatunków zrobiłby ładny materiał na harda
Za papużkę z Adamsów zawsze piwko
Lobo24
potwierdzam - najgorsze jest sranie - chcesz trzymać taka na ramieniu przez dłużej niż 10 minut ? zapomnij - sra regularnie jak w zegarku - jak bierzesz ją do pokoju to na 100 % bedziesz miał gówno na łózku na ziemi na bluzce na wszystkim gdzie usiadzie a ty jej nie zdążysz powstrzymać od zasrania wszystkiego...
dodam że jak jest sama to jest słodka jak czego chce - jak jej nie wypuścisz polatać albo czegoś to bedzie darła dzioba - obrzydliwym wrzaskiem przy którym krzyk sępów to miód na uszy...
drapie cie pazurami po głowie i ręce
polecam jak tylko ktoś chce mieć smród gówna i sprzątanie co tydzień klatki z gówna i piór
potwierdzam - najgorsze jest sranie - chcesz trzymać taka na ramieniu przez dłużej niż 10 minut ? zapomnij - sra regularnie jak w zegarku - jak bierzesz ją do pokoju to na 100 % bedziesz miał gówno na łózku na ziemi na bluzce na wszystkim gdzie usiadzie a ty jej nie zdążysz powstrzymać od zasrania wszystkiego...
dodam że jak jest sama to jest słodka jak czego chce - jak jej nie wypuścisz polatać albo czegoś to bedzie darła dzioba - obrzydliwym wrzaskiem przy którym krzyk sępów to miód na uszy...
drapie cie pazurami po głowie i ręce
polecam jak tylko ktoś chce mieć smród gówna i sprzątanie co tydzień klatki z gówna i piór
Nimfy to super papugi, mam 4, z czego 2 przybłędy, kilka lat temu miałem ich nawet 7. Lecz bez dodatkowego pomieszczenia dla nich, trzeba brać pod uwagę, ze śmiecą i srają więcej niż mniejsze ptaki. Jak komuś to przeszkadza alternatywa jest falista, lub kanarek.
Takie papugi dają więcej frajdy niż pies.
Takie papugi dają więcej frajdy niż pies.
E. Kanarki są lepsze. Może i stają, ale mało uciążliwie i, w miarę oswajania, przynajmniej próbują się kontrolować. Plus- jeżeli włożysz kilka miesięcy intensywnej pracy -będą zajebistymi towarzyszami, w niczym nie ustępującymi psu. Jedyna wada, to że miewają skłonności samobójcze i chwila nieuwagi może się skończyć materiałem na harda
I gdyby byli tu jacyś fanatycy ptaków- tak. Wiem. Nasza wina że nie dopilnowaliśmy. Przyznaję bez bicia- po czterech latach wspólnego życia jakoś zbyt łatwo pokłada się zaufanie w drugiej stronie i zapomina o dysproporcji masy
Johan. Nigdy Cię nie zapomnę puchata kulko pachnącego popcornem rudego pierza i pazurów
I gdyby byli tu jacyś fanatycy ptaków- tak. Wiem. Nasza wina że nie dopilnowaliśmy. Przyznaję bez bicia- po czterech latach wspólnego życia jakoś zbyt łatwo pokłada się zaufanie w drugiej stronie i zapomina o dysproporcji masy
Johan. Nigdy Cię nie zapomnę puchata kulko pachnącego popcornem rudego pierza i pazurów
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów