Ja pierdole.
Oryginalny opis LL:
W jakich chorobach otyłość jest objawem?
Istnieje wiele chorób, które objawiają się m.in. otyłością wtórną. Można do nich zaliczyć:
Zespół Cushinga,
Zespół wielotorbielowatych (policystycznych) jajników (tzw. PCOS),
Niedoczynność tarczycy,
Niedoczynność przysadki,
Organiczne uszkodzenie podwzgórza,
Zespół Turnera,
Dziedziczne choroby i zespoły przebiegające z otyłością, charakterystycznymi cechami dysmorficznymi, innymi wadami rozwojowymi i często z upośledzeniem umysłowym: osteodystrofia Albrighta, rodzinna miejscowa lipodystrofia Dunningana i zespół Pradera-Williego, zespół Bardeta-Biedla oraz zespół Cohena.
Źródło:
portal.abczdrowie.pl/otyloscw-jakich-chorobach-otylosc-jest-objawem
Do tego mogę dodać, że są leki, które również powodują tycie, a często są przepisywane ludziom na całe życie (Żona kolegi z pracy ma raka i takie musi brać, i lekarze też to mówili, tzn. że powinna ćwiczyć, bo te leki tak działają) Musiałaby je przestać brać by schudnąć.
178cm, waga waha się między 72-74kg. Panu już dziękujemy.
To jest moje przesłanie skierowane do lewicowych dziennikarzy i generalnie do całej inteligencji. Pamiętajcie, że każdy z was zapłaci za swoją nieszczerość i tchórzostwo.(...) Raz się skurwisz —kurwą zostanieszMoże jestem młody ale widziałęm już wiele nastoletnich grubych świń jak dla mnie mogłyby iść od razu do odstrzału. Nie ważne w jakim wieku 10-20-30-40-50-60lat jak nie ruszysz dupy a wierzysz w cud tabletki to jesteś skończonym zjebem.
Druga sprawa to jak komuś jedzenie może sprawiać przyjemność? Ja też lubie niektóre pokarmy np banany jabłka ciasta bananowe etc. ale lubić a być uzależnionym to dwie różne kwestie jeśc tyle powinni ludzie ile potrzebują ale nie wierzę że ktoś nagle potrzebuje z powiedzmy 3000kcal przyjmować 15000kcal.
to co wymieniles to sa predyspozycje do tycia. ulatwiaja nabieranie tkanki tluszczowej, ale poki nie jestes jebanym tucznikiem to nie dojdziesz do 150 kg.
jak masz jakas chorobe czy bierzesz leki i dobrze sie odzywiasz i regularnie cwiczysz(nie zawodowo, z umiarem) to bedziesz jakos tak wygladal
Obrazek
jak bedziesz rzadziej cwiczyl i gorzej sie odzywial to bedziesz tak wygladal
Obrazek
albo nawet tak
Obrazek
ale zeby skonczyc jak to cos na filmie to trzeba byc jebanym tucznikiem
inna sprawa, ze obecnie wielu ludziom sie popierdolilo w glowie i mysla, ze dobrze sie odzywiaja i sporo sie ruszaja, a tak naprawde robia 1/10 tego co powinni. a jak widza kogos z lepszym metabolizmem, albo dieta co rusza sie podobnie albo niewele wiecej i wyglada o wiele lepiej, to sobie wymyslaja, ze to choroba albo grube kosci
Czyli jako 11 letnie dziecko była nie była w stanie się sama poruszać.
Do wszystkich, którzy twierdzą, że to jej wina: pokażcie mi ZDROWE 11 letnie dziecko, które jest tak grube, że nie jest w stanie chodzić.
To jest moje przesłanie skierowane do lewicowych dziennikarzy i generalnie do całej inteligencji. Pamiętajcie, że każdy z was zapłaci za swoją nieszczerość i tchórzostwo.(...) Raz się skurwisz —kurwą zostaniesz
Ale ja się nie kłócę z tym, że człowiek może się tak zaniedbać w jedzeniu i ruchu, że dobije do 150-200kg. Owszem, może.
Ale wy tu pierdolicie o 500 kg. Wiecie ile to jest? Wy tak poważnie? Twierdzicie, że kobieta waży 500 kg bo za dużo jadła?