18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (2) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 17:35
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 2024-11-16, 22:22
POLAK POTRAFI – NOWE POGLĄDY NA WARSZAWSKIE POWSTANIE
c................0 • 2013-08-06, 22:17
Wspaniały art..

1 sierpnia 2013 Autor: Wiesław Poczmański

O czym tu dumać na warszawskim bruku w kolejną rocznicę Powstania Warszawskiego, które przypomina już tylko stary muzyczny instrument porzucony na ulicy. Każdy go może podnieść, zagrać na nim coś znośnie dla ucha bądź nieludzko fałszując i znów go porzucić. Do następnej rocznicy. Bo instrument od tych muzycznych popisów przypadkowych ludzi nie psuje się. Przeciwnie – wygrywają na nim wciąż nowe melodie.

Obowiązuje dość ogłupiająca metoda rzekomo naukowego traktowania Powstania Warszawskiego przez historyków młodszej zwłaszcza generacji. Najpierw formułowana jest doktryna, koniecznie z użyciem Sowietów jako sprawców wszystkich nieszczęść Polaków i dopiero na tym tle ukazywane są te nieszczęścia, co u szczerego Polaka ma wzbudzać jedną tylko refleksję na temat przyczyn jego narodowych klęsk: my chcieliśmy dobrze albo nawet lepiej, lecz te skurwysyny wszystko psuły.

Należący do tej młodszej generacji historyk parający się publicystyką na łamach prawicowej prasy – Piotr Gursztyn (ur.1970 r.), deliberując w tygodniku „Do Rzeczy” na temat Powstania Warszawskiego, postuluje: Spróbujmy choć raz ocenić jakieś wydarzenie historyczne zdobywając się na wysiłek niekorzystania z naszej wiedzy, co stało się potem. Jest to właśnie jeden ze sposobów ukazywania, że my Polacy, chcieliśmy dobrze i tylko dobrze. Zachwyćmy się więc tymi chęciami, kontemplujmy je, a skutki… A co tam skutki, nie zmuszajmy Polaka do myślenia. Niechaj poprzestanie na zachwycaniu się narodowymi imponderabiliami.

Bez Powstania nie byłoby legendy nieujarzmionej Warszawy pisze dalej Gursztyn, a skutki tego rzekomego nieujarzmienia… ? W wyniku powstania Warszawa zrujnowana w 80 procentach, ok.200 tys. ofiar wśród jej ludności, ale to się stało potem, po wywołaniu powstania a umówiliśmy by nie korzystać z naszej wiedzy, co się stało potem – zdaje się sugerować wynalazca rewolucyjnej metody.

No i jeszcze jedno: Panteon narodowych bohaterów. Tak bredzi na ten temat wspomniany historyk: Każdy naród ma swój Panteon. Niektóre, zwane „niehistorycznymi”, muszą je tworzyć niemal sztucznie, bowiem życie żadnej wspólnoty nie znosi tej próżni. Wyobraźmy sobie zatem polski Panteon bez Powstania Warszawskiego i aktywnej postawy Armii Krajowej. II wojna światowa jest wydarzeniem o oddziaływaniu tak gigantycznym, że nie dałoby się „przeskoczyć” jej w konstruowaniu spójnej narodowej narracji. A że w ten sposób Panteon coraz bardziej wypełniają durnie gotowi na własnym narodzie dokonać zbrodni, byle w imię narodowych legend ? To dla takich historyków, jak i dla tych durni, nie ma znaczenia.

Przy okazji takich rocznic, jak 69 lecie Powstania Warszawskiego odkrywam, że obrodziło nam historykami spod znaku „Bóg, honor, ojczyzna”, jak nigdy dotąd. Kolejnym, z którego przemyśleniami miałem okazję zapoznać się, jest Piotr Zychowicz, według biogramu polski publicysta historyczny, dziennikarz, redaktor naczelny miesięcznika „Historia Do Rzeczy”, młodszy od Gursztyna o 10 lat.

Zychowicz zasłynął niedawno pomysłem, zgodnie z którym Polacy powinni dogadać się z Hitlerem i razem z nim zaatakować naszego wschodniego sąsiada zwanego dzisiaj potocznie Związkiem Sowieckim. Tym razem, w swej książce „Obłęd 44”twierdzi, że Powstanie Warszawskie było hekatombą, „drugim Katyniem”, bezsensowną rzezią i zbiorowym samobójstwem tysięcy Polaków, a co więcej – zrobiliśmy z jego pomocą wspaniały prezent Stalinowi, otwierający mu drogę do łatwego ujarzmienia Polski w kolejnych latach. Według Zychowicza najpierw podjęliśmy masową kolaborację z sowieckim okupantem czyli Akcję „Burza”1), będącą jednym z najbardziej zawstydzających epizodów naszych dziejów. Jej ukoronowaniem była hekatomba Powstania Warszawskiego, czyli zbiorowe samobójstwo popełnione w akompaniamencie chórów anielskich, patriotycznych pieśni i obleśnego rechotu Stalina. Po wyrżnięciu Armii Krajowej łapskami Hitlera nie miał już kto przeciwstawić się nowemu okupantowi. A stało się to wszystko dlatego, że [...] Polityka prowadzona przez Polskę podczas drugiej wojny światowej szła wbrew polskiemu interesowi narodowemu. [...] Na najważniejszych stanowiskach wojskowych i politycznych – zarówno na wychodźstwie, jak i w Polskim Państwie Podziemnym – zamiast mężów stanów znaleźli się ludzie, którzy nie dorośli do rządzenia. Bez charyzmy, inteligencji, wyobraźni. Nie sugeruje wprawdzie Zychowicz, że to Sowieci sprawili takie zapaskudzenie polskich elit (chociaż kto wie, badania trwają), lecz co się stało, to się nie odstanie.

Niestety, te i podobne brednie są zakaźne. Rozmawiam z młodym człowiekiem, ubranym w coś w rodzaju munduru: koszulka wprawdzie biała, zadrukowana, lecz spodnie jak u komandosa i buty ze skórzanymi spinaczami, też jak w tej formacji dzielnych chłopców. Przekonuje mnie, że Polska popełniła błąd nie kolaborując z Hitlerem w wojnie przeciw Sowietom.

– Niech pan pomyśli – zaleca lekceważącym starucha tonem młody człowiek – Rumuni poszli na nich w sojuszu z III Rzeszą i co się im stało ?

Tracę ochotę na dyskusję Przypomina mi się artykuł z NEWSWEEKA o starannie wykształconych, młodych, pięknych Polkach, które nie widzą nic złego w tym, że utrzymywane są przez kilku sponsorów, w zamian za co ich osobisty urok, intelekt i ciało są do ich dyspozycji. Nazywane sa ………one natomiast twierdzą o sobie, że uprawiają sponsoring, który pozwala im żyć w luksusie.

Na wkus i cwiet, tawariszcza niet – powiadają znielubieni przez polskich patriotów Rosjanie i tu przyznajemy ima rację. Toteż i do gęby sponsorowana Polka z doktoratem weźmie, jeśli tylko dobrze sponsor zapłaci. No bo gęba może być jak cholewa, przekonują historycy młodszej generacji.

1) Akcja „Burza” polegać miała na zdobywaniu na Niemcach polskich terenów tuż przed wkroczeniem na nie Armii Czerwonej, by witać ją na nich w roli gospodarzy. Realizacji tej mrzonki służyć miało zwycięskie w zamyśle jego sprawców Powstanie Warszawskie. Na czym polegać miała tu kolaboracja ? Zychowicza trzeba zapytać.

Powiązane notki:

POWSTANIE Warszawskie -Dziś nie mówi się o głupocie, lecz o moralnym wielkim zwycięstwie. Za parę dni odbędzie się kolejna Rocznica Powstania Warszawskiego zakłamania...

Polska nie potrafi wyciagac wniosków z historii cz.1. Polska żałosną tragifarsę-w wykonaniu Prawicy. Cz.1 Anarchia – stan chaosu i...

Szykuje sie nowe godło Polski IV RP Godło z okresu PRL Godło III RP Tagi: Podhale, Polska,...

Nowe metody zamazywania historii PRL Nowy Sącz Z Wikipedii, wolnej encyklopedii Nowa historia miastaNowy Sącz...

Nowe metody zamazywania historii PRL Nowy Sącz Z Wikipedii, wolnej encyklopedii Nowa historia miastaNowy Sącz...
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
j................x 2013-08-07, 19:09
poczytaj moje posty zobacz moje tematy, może skumasz co ja myślę o prawicy, ale ty naprawdę przynajmniej w mojej ocenie jesteś w błędzie, nie było tak źle za tamtych czasów, ale serio teraz mamy lepiej tylko aspiracje mamy rozbuchane
Zgłoś
miszcz310 2013-08-07, 19:43
czarek00 napisał/a:

Ale żal mi Ciebie. No cóż pranie mózgu na 120%. Szkoda, na prawdę szkoda, że tak wielu ludzi tego nie dostrzega i zauważa tylko wierzchołek góry lodowej...

Prawica pod hasłem wolności chce stworzyć kraj tylko dla wybranych, gdzie będą panowały tylko poprawne dla prawicy media i gazety, z tylko akceptowalną przez prawice historią Polski i świata. Z prawem opartym o religię (katolicki szariat). Chcą stworzyć świat kultu jednostki i kultu jednej religii-ideologii. Jak widać skutecznie im to wychodzi.
I wole żyć swoją bajka niż pro prawicowa propagandą.

No, ale o co ci chodzi? Przecież PRL był bardziej dla garstki ludzi niż nawet ta dzisiejsza karykatura nazywana kapitalizmem.

Właśnie obniżki podatków przedewszystkim najbogatszych prowadzi do redystrybucji środków. Innymi słowami ludzie zaczynają mieć bardziej po równo, w stronę ludzi bogatszych, a nie najbiedniejszych. (obniżka PIT w usa, z 73% do 25%)

Oj katolicki szariat, śmiech na sali, nawet nie będę tego komentował w kontekście kultu jednostki np. stalina, albo mao.

Nikt ci nie mówi, że masz żyć jakąkolwiek propagandą. Ani lewicową, którą strasznie tutaj chcesz chyba spopularyzować, ani prawicową. Żeby było lepiej wystarczy tylko logicznie myśleć i wyciągać wnioski z przeszłości.
Zgłoś
miedziak 2013-08-08, 11:54
no cóż jeśli chodzi o twój felieton w głównym poście to jest w chuj nie zredagowany i nie zrozumiały i ogólnie ciężko się czyta.
Zgłoś
j................x 2013-08-09, 3:10
miszcz310, coś ci się pojebało, zobacz sobie jak wygląda redystrybucja dóbr w USA od lat 50 i jak wyglądają podatki, jest dokładnie odwrotnie. co ma kult jednostki w Polsce występujący masowo pod postacią pomników papieża Polaka, do katoszariatu, czyli braku faktycznego rozdziału kościoła od państwa żerowania przez KK na polskim państwie, oraz wpływanie na politykę tego państwa
Zgłoś
miszcz310 2013-08-09, 8:05
jabolmax napisał/a:

miszcz310, coś ci się poj***ło, zobacz sobie jak wygląda redystrybucja dóbr w USA od lat 50 i jak wyglądają podatki, jest dokładnie odwrotnie. co ma kult jednostki w Polsce występujący masowo pod postacią pomników papieża Polaka, do katoszariatu, czyli braku faktycznego rozdziału kościoła od państwa żerowania przez KK na polskim państwie, oraz wpływanie na politykę tego państwa

Przeczytałeś w ogóle co się stało po obniżce tego podatku czy tylko tak sobie piszesz "bo wydaje ci się, że...". Poza tym lata 50 do prawie końca lat 60tych to jest czas najlepszego prosperite usa. Wtedy kto chciał to miał. Później się zaczęło tworzenie programów przeciw wykluczeniom i dowalanie nowych obciążeń, które z z samego początku były skazane na sromotną porażkę.

Z tego co wiem to większość tych pomników jest stawiana z prywatnych składek, zatem co ci do tego co sobie ludzie robią ze swoimi pieniędzmi (przypominam, że pieniądze z mszy to też są dobrowolne składki). Katoszariat, śmieszje jest to co piszesz .
Poza tym na co oni wywierają wpływy? Na tak nieistotne kwestie
jak prawo aborcyjne, związki partnerskie i szeroko rozumiane kwestie moralne, które stanowią jakiś margines dla państwowości.
Widzę, że też jesteś takim człowiekiem, który dał się omotać mediom wszelakim i dla ciebie te sprawy są faktycznie palącym problemem w Polsce. Dla mnie nie są, bo nie mają realnego znaczenia na poprawę jakości życia w Polsce. Czy od dokonywanych aborcji na żądanie nam przybędzie pieniędzy? No raczej nie bo będziemy musieli płacić za te zabiegi. Czy dając przywileje podatkowe takim związkom partnerskim coś zyskamy? Raczej nie, a znając dzisiejszy rząd, to stwierdzą zmniejszony wpływ z podatków przez co znowu podniosą albo VAT, albo wymyślą jakiś nowy. Także łykanie takich argumentów, że jakby nie kościół to byśmy byli krajem mlekiem i miodem płynącym jest dziecinne. Bez KK było by dokładnie tak samo jak jest, tylko kto inny przejął by te nisze.
Żerowanie KK jest możliwe przez zaniedbania, nie tylko żeruje na nas KK ale też izrael i niemcy, odzyskując na potęgę ogromne liczby nieruchomości. Dlatego nie jest to problem samego KK w Polsce jako takiego tylko systemu panującego w Polsce. Bo to co piszecie to trochę tak jakby "ludzie w Polsce nie dorośli do systemu. System jest wspaniały tylko ludzie zawiedli". To jest słabe myślenie. System trzeba projektować tak, żeby po prostu takie zachowania nie mogły w ogóle zaistnieć, a nie zakładając w dobroduszność ludzi, którzy tylko pozwolą wybranym kraść i robić przekręty, a oni będą siedzieć i patrzeć.
Zgłoś
j................x 2013-08-09, 21:16
planowanie rodziny w tym i aborcja na rządanie, najczęściej jest potrzebna kobietom które nie stać na samodzielne utrzymanie siebie i swojego przyszłego potomka i po jego urodzeniu jedzie na socjalu, często się to wiąże również z przerwą w nauce, co zaprzepaszcza jej możliwość awansu społecznego przez co staje się w przyszłości obciążeniem dla społeczeństwa,
i co bo inni według ciebie nas ruchają, to kościół może, weź się zastanów, przy okazji proszę o przykłady na przekręty w stylu komisja majątkowa albo budowa świątyni opatrzności bożej
Zgłoś
miszcz310 2013-08-09, 22:01
Cytat:

planowanie rodziny w tym i aborcja na rządanie, najczęściej jest potrzebna kobietom które nie stać na samodzielne utrzymanie siebie i swojego przyszłego potomka i po jego urodzeniu jedzie na socjalu, często się to wiąże również z przerwą w nauce, co zaprzepaszcza jej możliwość awansu społecznego przez co staje się w przyszłości obciążeniem dla społeczeństwa,
i co bo inni według ciebie nas r*chają, to kościół może, weź się zastanów, przy okazji proszę o przykłady na przekręty w stylu komisja majątkowa albo budowa świątyni opatrzności bożej

Ehhh. Tylko co nam po tych wykształconych jak i tak myją kible u angoli albo niemców?
Jak serio chce coś osiągnąć i nie zajsć w ciążę to jest jedno najlepsze rozwiazanie, wstrzemięźliwość. Poza tym jak aborcja ma być wrotami do awansu społecznego to gratuluję. Jednak jako rozwiązanie systemowe i tak się nie sprawdzi. Ale i tak to nie jest sposób na realną poprawę jakości życia w Polsce, dlatego jest to temat zupełnie nieistotny. Poza tym moim zdaniem aborcja na żądanie powinna być płatna, a nie opłacana przez państwo (z kilku względów, ale szkoda pisania), więc jak jej nie stać na gumkę to stać ją będzie niby na taką aborcję? Poza tym taka aborcja to samo zdrowie. Jakie planowanie rodziny jak jej mogą popsuć narządy podczas tego zabiegu.

Nie chodzi o to, że inni nas ruchają, tylko chodzi o to, że oni robią to na co im pozwolono. Każda organizacja jako swoją podstawę chce mieć jak największe wpływy. Baa, nawet każdy człowiek chce mieć jak największe wpływy. Jeżeli da mu się lub im (organizacjom) odpowiednie mechanizmy to niezależnie od wszystkiego i ponad podziałami będą one żerować na nas.

Przykłady. Niemcy odzyskują domy na podstawie wpisów w księgi wieczyste z czasów okupacji nadane przez okupacyjne władze. Był taki wyrok o eksmisję rodziny z pomorza, gdzie odzystakała to jakaś niemka-potomek.
Co do żydów to oni odzyskują na potęgę kamienice w dużych miastach, często czekając ze złożeniem wniosku po remoncie takiej kamienicy przez miasto (przynajmniej tak się zdarza w Warszawie), z tego co się orientowałem to odzyskują często na podstawie jakiś dziwacznych i pokrętnych dokumentów. Nie będę tutaj nawet wspominał o kolejnych pomysłach izraela i przede wszystkim żydów amerykańskich, gdzie oddano im w zasadzie cały plac przy pomników bohaterów getta. Gdzie wywalili sobie w zasadzie cały kompleks muzeów. Żeby nie było, mi to jest w zasadzie obojętne jeżeli chodzi o jakąkolwiek religie. Natomiast nie można wszystkiego zrzucać na KK w Polsce. Oni też naciskają na utworzenie podobnego funduszu dla nich, takiego na wzór jak dla KK.
Inny przykład położenie budowy meczetu przy rondzie zesłańców syberyjskich. Tutaj można powiedzieć, że oni kupili tę działkę. Jednak położenie jest dramatycznie niefortunne, bo ten plac budowy znajduje się na słynnej reducie Ordona. Dokonano tam z tego wiem kilku zgłoszeń archeologicznych, które według prawa blokują budowę na czas przeprowadzenia dokładnych badań. W tym przypadku nic takiego nie miało miejsca. Teraz ten budynek stoi i straszy, bo go nie skończyli. A zakup tej działki odbył się w niejasnych okolicznościach.

P.S. Rozumiem, że z podatkami jesteś już przekonany, skoro nie zgłaszasz więcej zastrzeżeń. Bardzo dobrze, mój główny cel został osiągnięty, zostałeś przekonany do obniżki podatków w Polsce. Inne kwestie w zasadzie mnie nie interesują, także jak bardzo chcesz to w zasadzie nei mam nic do aborcji na żądanie. Jedynie mam pewne wymogi do jej finansowania. To znaczy powinna być płatna z własnej kieszeni i powinien być nałożony na nią podatek podobny do akcyzy tylko dużo większy. Skoro państwo może zniechęcać do palenia papierosów albo picia alkoholu to może też zniechęcać do zmniejszania przyrostu naturalnego w jego najbardziej bezpośreniej formie.
Zgłoś
j................x 2013-08-09, 23:33
to, że ty myjesz gary u Niemców to naprawdę nie mój problem trzeba było sobie inny kierunek kształcenia wybrać ja jakoś pracuję w biurze projektowym, więc jednak można tylko trzeba myśleć co się chce robić a nie studiować historię albo europeistykę
widzisz już nie masz racji to nie są domy utracone po drugiej wojnie światowej ale domy utracone w latach 60, to właśnie dlatego nie obowiązuje prawo o zasiedzeniu ani umowy między polską a Niemcami o terenach utraconych przez Niemców, to wina władz komunistycznych że porządnie nie potrafiła się zająć księgami, a nie obecnych polskich władz, po za tym ci Niemcy i Żydzi zapracowali sobie na te kamienice nie przypominam sobie by w Polsce jakikolwiek przedstawiciel władz kościelnych zapracował sobie na nadania często wymuszane oszustwem, pierwsze próby ukrócenia złodziejskiej działalności kościoła katolickiego mamy już za czasów pierwszej przeczy pospolitej i tak zwanego ruchu likwidacyjnego
co może ty nie ruchasz co? czy masz po prostu wypierdolone bo to nie twoje zmartwienie, nic nie mówiłem o darmowości zabiegu mówiłem o jego dostępności, po za tym istnieje coś takiego jak antykoncepcja do której również próbuje się ograniczyć dostęp
Zgłoś
miszcz310 2013-08-09, 23:59
Cytat:

to, że ty myjesz gary u Niemców to naprawdę nie mój problem trzeba było sobie inny kierunek kształcenia wybrać ja jakoś pracuję w biurze projektowym, więc jednak można tylko trzeba myśleć co się chce robić a nie studiować historię albo europeistykę

Hahahah. No dobra jak chces to ci napiszę co robię. Pracuję naukowo w Japonii. Także problemy zatrudnienia mnie nie dotyczą, bo z moim wykształceniem i doświadczeniem, które teraz zdobywam pracę znadję tak na prawdę na całym świecie. Do tego wybór mam w wielu dziedzinach.

jabolmax napisał/a:

widzisz już nie masz racji to nie są domy utracone po drugiej wojnie światowej ale domy utracone w latach 60, to właśnie dlatego nie obowiązuje prawo o zasiedzeniu ani umowy między polską a Niemcami o terenach utraconych przez Niemców, to wina władz komunistycznych że porządnie nie potrafiła się zająć księgami, a nie obecnych polskich władz, po za tym ci Niemcy i Żydzi zapracowali sobie na te kamienice nie przypominam sobie by w Polsce jakikolwiek przedstawiciel władz kościelnych zapracował sobie na nadania często wymuszane oszustwem, pierwsze próby ukrócenia złodziejskiej działalności kościoła katolickiego mamy już za czasów pierwszej przeczy pospolitej i tak zwanego ruchu likwidacyjnego
co może ty nie r*chasz co? czy masz po prostu wypie**olone bo to nie twoje zmartwienie, nic nie mówiłem o darmowości zabiegu mówiłem o jego dostępności, po za tym istnieje coś takiego jak antykoncepcja do której również próbuje się ograniczyć dostęp

Kurde strasznie dziwnie piszesz, bo nie używasz w ogóle znaków interpunkcyjnych i nie wiadomo, gdzie się kończy jedna myśl, a zaczyna druga.

No właśnie nie wszystkie są tymi utraconymi w latach 60-tych. Socjalizm w Polsce miał trwać do wprowadzenia komunizmu, a ten z kolei miał z założenia trwać wiecznie. Dlatego wszystkie pozostałości takie jak księgi wieczyste zostały odżucone jako niepotrzebny przeżytek. Problem jest, że po 89 roku nie zrobiono z tym porządku, a nie za PRL.

Proszę cię, większość tych "spadkobierców" to osoby z ameryki. Czytałem kiedyś taki "poradnik" jak sobie wyrobić takie lewe dokumenty i jak potem to motywować i jakich argumentów prawnych używać, by odzyskać taką kamienicę. Także ja tam nie wierzę, że to są ich te kamienice. Zwłaszcza, że w sądach płaczą, że to jest ich dziedzictwo, a jak tylko otrzymają prawo do tego, to w przeciągu kilku dni sprzedają, zawsze zagranicznej firmie. Dodam, tylko, że płacz w sądzie trwa często wiele lat.

Co do tego ruchania nas przez KK, to większe przekręty robią ludzie u władzy i dużo bardziej ruchają nas ubeki, sbki inne gówna z tamtych czasów. Zwłaszcza ze swoimi emeryturami. To jest prawdziwa dziura. Na szczęście wymierają i może będzie z tym spokój.

Tylko jak aborcja będzie dużo kosztować (łączny koszt) to te twoje argumenty o awansie społecznym biednych niewykształconych dziewek, leży i kwiczy, bo ich i tak nie będzie na to stać. Także trochę albo strzeliłeś sobie w stopę, albo przedstaw po co by miała być ta aborcja.

jabolmax napisał/a:

co może ty nie r*chasz co?

Ja rucham tylko takie, że nie miałbym nic przeciwko temu, żeby mi urodziła dzicko. Do tego stosuję się do zasady, że jakoś to zawsze będzie, a nie tylko przeliczam życie rodzinne na pieniądze.
Zgłoś
j................x 2013-08-10, 0:51
w tej chwili zabieg to koło dwóch tysięcy w rozbiegu do czterech w warszawie, nie jest to żadnym problemem problem jeśli laska jest ogarnięta gorzej jak jest idiotką, to kończy w telewizji, chodzi mi głownie o te idiotki, nie wiesz jaka jest sytuacja kobiet na rynku, pracy jak łatwo z powodu ciąży stracić wszystko, po paru miesiącach urlopu macierzyńskiego tracisz szansę na awans często tracisz pracę z najgłupszego powodu, wykaż więcej empatii możę
ja swoim potomkom chce zapewnić możliwie jak najlepsze warunki w walce o lepszą przyszłość innym do tego są mi potrzebne niestety pieniądze, uważam że to jest elementarna odpowiedzialność, za swojego potomka.
księgi zostały ładnie ogarnięte po drugiej wojnie całe wywłaszczenie czy upaństwowienie firm zostało bardzo ładnie załatwione, problemem są ludzie którzy w 68 zostali oskarżeni o syjonizm, i zmuszeni do opuszczenia polski, tak samo jest w przypadku Niemców, gwarantuje ci ze żadna kamienica czy majątek który stracił swoich właścicieli podczas stalinizmu nie wróci do potomków dawnych właścicieli
Cały czas bronisz kk na zasadzie bo inni kradną bardziej, kiedy zniknie przyzwolenie na jedną kradzież uda nam się zając resztą, i mniejszy wpływ organizacji religijnych na państwo ty mniejszy wskaźnik korupcji w państwie
Zgłoś
miszcz310 2013-08-10, 1:05
jabolmax napisał/a:

w tej chwili zabieg to koło dwóch tysięcy w rozbiegu do czterech w warszawie, nie jest to żadnym problemem problem jeśli laska jest ogarnięta gorzej jak jest idiotką, to kończy w telewizji, chodzi mi głownie o te idiotki, nie wiesz jaka jest sytuacja kobiet na rynku, pracy jak łatwo z powodu ciąży stracić wszystko, po paru miesiącach urlopu macierzyńskiego tracisz szansę na awans często tracisz pracę z najgłupszego powodu

Ziew. Gówno mnie obchodzi ile to kosztuje, bo i tak z tego nigdy nie skorzystam. Moim zdaniem idiotyzmem jest uprawiać seks, a po zajściu w ciążę usuwać dziecko. Mówiąć "ale ja nie wiedziałam, że z tego będzie dziecko", albo "ja nie chciałam mieć teraz dziecka". Każdy jest dorosły i podejmuje świadome decyzje. Ja z powodu ciąży i tak nic nie stracę, bo po prostu nigdy nie zajde.
Jeżeli twoim zdaniem urodzenie dziecka to jest najgłupszy powód to gratuluję i jednocześnie współczuję twoim ewentualnym dzieciom.

jabolmax napisał/a:

wykaż więcej empatii możę

To może ty wykaż tym nienarodzonym dzieciom. Mam żałować jakieś dziewczyny, która nie wie czym się kończy seks, więc zabija swoje dziecko, bo ją może z pracy wyrzucą. Faktycznie empatia na sto dwa.

jabolmax napisał/a:

ja swoim potomkom chce zapewnić możliwie jak najlepsze warunki w walce o lepszą przyszłość innym do tego są mi potrzebne niestety pieniądze, uważam że to jest elementarna odpowiedzialność, za swojego potomka.

No widzisz ja uważam, że życie mojego potomka jest elementarną odpowiedzialnością. A nie to czy będzie mnie stać na iphony czy inne bajery stać dla nich jak podrosną.

jabolmax napisał/a:

księgi zostały ładnie ogarnięte po drugiej wojnie całe wywłaszczenie czy upaństwowienie firm zostało bardzo ładnie załatwione, problemem są ludzie którzy w 68 zostali oskarżeni o syjonizm, i zmuszeni do opuszczenia polski, tak samo jest w przypadku Niemców, gwarantuje ci ze żadna kamienica czy majątek który stracił swoich właścicieli podczas stalinizmu nie wróci do potomków dawnych właścicieli

Oj nie. Nie wiesz chyba co piszesz. Poza tym, czym chcesz zagwarantować swoje słowa? I co jakjednak będzie jeden przypadek, że to jednak nie potomek? Popełnisz sepuku? Kara finansowa? Nie rzucaj słów na wiatr.
Poza tym co z majątkami pozostawionymi po działaniach wojennych i po przesunięciu granic państwowych?

jabolmax napisał/a:

Cały czas bronisz kk na zasadzie bo inni kradną bardziej, kiedy zniknie przyzwolenie na jedną kradzież uda nam się zając resztą, i mniejszy wpływ organizacji religijnych na państwo ty mniejszy wskaźnik korupcji w państwie

Nikogo nie bronię wskazuję gdzie jest problem. Problem jest taki, że się pozwala żeby się takie rzeczy działy i tyle.
No dobra poproszę o przykład z tą religią i korupcją, ewentualnie jakieś badania, bo to dla mnie znowu rzucanie słów na wiatr.
Zgłoś
j................x 2013-08-10, 6:12
no ja mam więcej współczucia dla dziewczyny niż zlepka komórek bez rozwiniętego układu nerwowego, zresztą co potem z tym twoim współczuciem, niech się rodzi potem mam wysrane przecież jesteś przeciwko socjalowi, może zdechnąć z głodu byle się urodziło żeby jakaś cipa poczuła konsekwencje ruchania, nazywasz to empatią dla mnie to jakaś nowa wersja sadyzmu
życie nie jest wartością najważniejszą według mnie, ważniejsza jest godność tego życia, czyli między innym żeby nie żyć jak jakiś cygan w Lunik IX czy murzyn w Etiopii
doskonale wiem co piszę, nasz cudowny rząd zrzekł się roszczeń do odszkodowań od Niemców za drugą wojnę światową właśnie w zamian za przepadek mienia na ziemiach odzyskanych itp.
jest na necie poszukaj dwóch tabelek stopień laicyzacji państwa i stopień korupcji i porównaj
Zgłoś
miszcz310 2013-08-10, 10:19
jabolmax napisał/a:

no ja mam więcej współczucia dla dziewczyny niż zlepka komórek bez rozwiniętego układu nerwowego,

Ehhhh. Przecież ci już to wytłumaczyli w innym wątku. Nie mam zamiaru się spierać z tobą o jakieś dziwne teorie czym jest życie a czym życie nie jest. Dla mnie żyją i są na dobrej drodze do rozwoju, czyli to jest dziecko tylko jeszcze nie rozwinięte.

jabolmax napisał/a:

zresztą co potem z tym twoim współczuciem, niech się rodzi potem mam wysrane przecież jesteś przeciwko socjalowi, może zdechnąć z głodu byle się urodziło

Może je oddać i tyle.

jabolmax napisał/a:

żeby jakaś c**a poczuła konsekwencje r*chania,

Jeżeli ich nie znała wcześniej to tak, właśnie po to. To się nazywa odpowiedzialność za swoje czyny.

jabolmax napisał/a:

nazywasz to empatią dla mnie to jakaś nowa wersja sadyzmu

Sasyzm to jest czerpanie przyjemności lub zaspokojenia z zadawaniu komuś bólu. Ja nie chce nikomu zadawać bólu.

jabolmax napisał/a:

życie nie jest wartością najważniejszą według mnie,

No to umrzyj.

jabolmax napisał/a:

ważniejsza jest godność tego życia

Czyli jednak ipody i srajfony. Gratuluję, materializm na 250%.

jabolmax napisał/a:

czyli między innym żeby nie żyć jak jakiś cygan w Lunik IX czy murzyn w Etiopii

Jak wierzysz w regres to co ja na to mogę poradzić. Oczywiście, że by się tak nie żyło, ale pewnie i tak sobie nie dasz przetłumaczyć.

jabolmax napisał/a:

doskonale wiem co piszę, nasz cudowny rząd zrzekł się roszczeń do odszkodowań od Niemców za drugą wojnę światową właśnie w zamian za przepadek mienia na ziemiach odzyskanych itp.

No ale to co jest w księgach wieczystych ma status "nieuregulowanego statusu majątkowego" i gówno ani tego sprzedać, ani wyremontować itd.

jabolmax napisał/a:

jest na necie poszukaj dwóch tabelek stopień laicyzacji państwa i stopień korupcji i porównaj

Powołujesz się na to poproszę o linki, bo jeszcze sobie znajdę tabelki, które pokazują coś zupełnie odmiennego.
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem