Obrazek
każdy z tych brudasów robi na tym tyle kasy rocznie co ty, twoja stara, twój stary i wszyscy twoi koledzy przez całe życie nie uzbieracie razem
Chyba ktoś za bardzo puścił wodzę wyobraźni. Nie, stawki nie są tak ogromne. Koleś, który zarobił na tym najwięcej ma 1.5 mln dolarów przy czym poświęcił całe życie na siedzenie przed kompem, jest ograniczony, rzucił studia, jego zycie towarzystkie nie istnieje. Jesli wedlug ciebie to jest suma za ktora gotów jesteś oddać cała mlodosc na rzecz kompa i utraty wzroku to gratuluje zdrowego jebnięcia
Do tego większosc tej sumy nie pochodzi z grania tylko bycia oglądanym przez bachory wracające ze szkoly, takze wpatrujace sie w ekran
E-sport. O kurwa, to teraz można być jebanym bladym grubasem obrośniętym łojem i mchem, siedzieć cały dzień w domu przy kompie i być "sportowcem"? Dobre
Dobrze gada lamusy. Sam sporo grałem w cs1.6, ale kurwa nigdy nie porównałbym siedzenia na kompie i klikania do sportu.
Sport kształtuje nie tylko ciało, ale i charakter, a takie siedzenie na dupie co najwyżej spaśione dupsko i mierną tężyznę fizyczna.
Jak można w ogóle w to grać, a co dopiero oglądać.
#1 Ci ludzie nie spędzają całego dnia przed komputerem, tyle co poćwiczą, puszczą stream czy pograją sami dla siebie.
#2 To co robią jest ich pasją, jara ich i dodatkowo przynosi przychody.
#3 Wielu z nich poza siedzeniem przed komputerem uprawia dodatkowo jakieś zajęcia fizyczne.
#4 Pewnie nigdy nie będzie wam dane uzbierać tyle pieniędzy co oni zarobią przez rok robiąc to co lubią.
#5 Każdy mierzy swoją miarą. Jak twierdzicie że to same spocone grubasy, siedzące przed kompem 24h na dobę, to zastanawia mnie jak wygląda większość z tych hejtujących.
Sam gram, ćwiczę i żyję aktywnie, a gdybym miał okazję, to z chęcią podjąłbym się tego co oni robią, gdyż ta gra sprawia mi przyjemność, a jeśli można czerpać spore korzyści finansowe ze swojego hobby, to nic tylko łapać okazję i cieszyć się z tego. Wielu ludzi może tylko pomarzyć o zarabianiu na swoim hobby.
Dobrze gada lamusy. Sam sporo grałem w cs1.6, ale kurwa nigdy nie porównałbym siedzenia na kompie i klikania do sportu.
Sport kształtuje nie tylko ciało, ale i charakter, a takie siedzenie na dupie co najwyżej spaśione dupsko i mierną tężyznę fizyczna.
Jak można w ogóle w to grać, a co dopiero oglądać.
Zajebista definicja sportu, ale preferuje taką:
Sport – forma aktywności człowieka, mająca na celu doskonalenie jego sił psychofizycznych, indywidualnie lub zbiorowo, według reguł umownych.
Aktywność, czy to umysłowa, czy fizyczna. Sportem jest kosz, szachy, czy nawet napierdalanie w cs.
Ale nie, hurr durr, sport no piłka tylko.
Powiedz to Pashy http://static.cybersport.pl/userfiles/endriu/pasha1.jpg
Ból dupki o zarobki, jak zwykle
Tacy gracze jak Occelote czy Faker (SK T1) zarabiają około 1 000 000$ rocznie.
Przynam się, ze sama gram od lat i też trochę grosza zarobiłam. Jak sie długo siedzi w jednej grze to nie problem spzredac postac za kilka stówek.
Tyle że tutaj nie chodzi o 200 złotych za postać z Tibii czy Metina, albo innego syfu dla gimnazjalistów. Tutaj idzie o konkretne pieniądze - dziesiątki tysięcy, a nawet miliony jakie zbijają profesjonalni gracze lig e-sportowych.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów