@Leitho - spierdalaj z takimi tekstami. Jak mnie irytują tacy ludzie, którzy myslą, ze prócz ich ukochanego angielskiego, żaden inny język na świecie już nie istnieje. No rozumiem, że ogarnięcie faktu, że niektórzy uczyli się niemieckiego, francuskiego, rosyjskiego, jap. czy innego hiszpańskiego niektórych zdecydowanie przerasta.
Ja sam - jak wielu w małych miasteczkach - zostałem ukarany niemieckim, niestety - nawet przepisać na angielską maturę się nie dało, mniejsza - choć mam szwabski w dupie, język wroga trochę trzeba znać, tak więc pozdawałem i od studiów cisnę anglika. Teksty na poziomie podstawowym ogarnę, składnię może na poziomie kreskówek z CN, ale słownictwa ciągle brakuje.
I wkurwia mnie, gdy co drugi idiota, którego polski system edukacji uraczył lekcjami anglika szpanuje swoją 'elokfencją' i rzuca tekstu "angielski na poziomie tostera" ; "To Ty TEGO nie zrozumiałeś/aś?!"; "było czytać ze zrozumieniem".
No kurwa, póki co, barany skończone jestem w Polsce, w polskim internecie od 2001 z przerwami, ale tylu takich niedowartościowanych chujków jak tutaj, jeszcze jak żyję, to nie widziałem.