Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Support this website with a small donation
We hope you enjoy our movies. Please consider a small donation to help us to cover the costs of our servers because currently we don't have enough ads to do it.
Currently we accept donations with Polish Zloty (PLN, zł). 1 PLN = 0.23 EUR (this may vary)
Available payment methods: Credit card, debit card, Google Pay
Thank you for your support!
Donate already done / not interested
wajcarski.
Policjant nie odpowiada tylko za swoje, ale również za bezpieczeństwo partnera. Kolega próbował dostać się z drugiej strony auta i kierowca mógł go zaatakować nożem.
Policja w USA nie ma zasady strzelać w nogi. Mają obezwładnić napastnika.
Dodatkowo po "obezwładnieniu" napastnika (dowolną ilością kul) jeśli policjant jest sam, nie może się zbliżyć do obezwładnionego, musi czekać na drugiego policjanta ubezpieczającego. W rozległych stanach o małym zaludnieniu (alaska, wyoming) większość "obezwładnień" kończy się zejściem.
Kolejną sprawą, jest oddziaływanie prewencyjne takiego podchodzenia do przestępców.
Jeśli pojedziesz do USA i zatrzyma Cię drogówka, to byś trzymał rączki na kierownicy i słuchał poleceń policjanta jak ojca derektora.
Większość sprawców wykroczeń/przestępstw poddaje się bardzo szybko, ale zdarzają się również wyjątki (chwała ich pamięci), które mamy okazje obejrzeć na Sadisticu
A u nas ...
"niezachowanie przez kierującego radiowozem szczególnej ostrożności i nieutrzymywanie odstępu niezbędnego do uniknięcia zderzenia w razie hamowania lub zatrzymania się poprzedzającego pojazdu".
kurwa no śmiechłem
na to teraz wychodzi ze w Polsce śmieciarka ma większe przywileje niz policja ...
W sumie to po chuj strzelał. Przez szybę by go dzgnal? Mógł dać szansę się poddać
Prawo amerykańskie na takie akcje pozwala więc gliniarze korzystają z tego.
FULL PRO - tak samo powinni traktować patologicznych beneficjentów 500+ i tych co wyprzedzają na pasach.
i tych co piszą komentarze nieprzychylne rządowi lol
W mojej ocenie to policjant przesadził, facet nawet jeśli wyjął nóż to nikomu nie zagrażał. Drzwi od strony kierowcy zablokował radiowóz a od pasażera tak szybko nie wyjdzie, wystarczyło powiadomić pozostałych że ścigany wyjął nóż i do puki nie atakuje próbować go nakłonić do poddania się.
A te chyba 6 kul które mu zaaplikował to kurwa nie wiem po co, chyba kończył zmianę i nie miał czasu na dyskusje...
W USA strach na drina wyjść bo szturchniesz gline coś źle zinterpretuje i zrobi z ciebie ser szwajcarski.
Nie to żebym bronił przestępców w szczególności tych etnicznie podejrzanych.
Z drugiej strony odpady się eliminuje a nie daje drugą szansę. Na tym kanale był film jak syn wrocil po 15 latach do domu i grozil swoim rodzicom.... odstrzelic, zakopac i jeden insekt mniej na tym swiecie.
I co typ miał wysiąść z auta i zacząć ich gonić z tym nożem? Prawidłowa reakcja policjanta.
Tak, policjant jest jasnowidzem i wie, co przestępca akurat wyciąga. Mogła to być nawet biblia, jeśli po coś sięgasz i to wyciągasz będąc na muszce policjantów oznacza to jedno wolisz śmierć niż więzienie.
W mojej ocenie to policjant przesadził, facet nawet jeśli wyjął nóż to nikomu nie zagrażał. Drzwi od strony kierowcy zablokował radiowóz a od pasażera tak szybko nie wyjdzie, wystarczyło powiadomić pozostałych że ścigany wyjął nóż i do puki nie atakuje próbować go nakłonić do poddania się.
A te chyba 6 kul które mu zaaplikował to kurwa nie wiem po co, chyba kończył zmianę i nie miał czasu na dyskusje...
W USA strach na drina wyjść bo szturchniesz gline coś źle zinterpretuje i zrobi z ciebie ser szwajcarski.
Nie to żebym bronił przestępców w szczególności tych etnicznie podejrzanych.
Skad mial wiedziec, ze to jednak nie pistolet?
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów