Trochę informacji na temat roli błazna i ciekawostki związane z obrazem Jana Matejki.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 20:05
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 20:49
🔥
Są jeszcze dobrzy ludzie na tym świecie
- teraz popularne
Brakowało kontynuatora i następcy Wołoszańskiego, szkoda tylko że już w publicznej TV nie ma miejsca na takie opowieści. Gówniarz ze mnie był, ale pamiętam ten niesamowity głos Bogusława i intro do sensacji XX wieku... Darujcie sobie wszelkie spekulacje. To było coś jak sigma i pi... Ech.
Cos mi sie zdaje ze Macierewicz bédzie robil ekshumacje Matejki za zbrodnie Smolenska...
Sam materiał wartościowy, koleś całkiem elegancki, ogólnie profeska. Młody powinien się odkochać w Wołoszańskim i będzie git
Mimo podeszłego wieku (34), a może właśnie dlatego, chętnie bym na takie zajęcia z historii pochodził.
@up
Niestety, nasz naród brnie do tego, żeby w czasie obowiązkowej edukacji nasz narybek nie miał zbyt dużo wspólnego z lekcjami historii, więc je ograniczają.
A fakt faktem, że przyjemnie od czasu do czasu posłuchać jakiejś mądrej głowy jak prof. Bartoszewski - i nie mam tu na myśli jego aktualnych poglądów polityczno-etycznych tylko to co ma do powiedzenia o przeszłości naszego kraju.
I na to nigdy się nie jest za starym!
Niestety, nasz naród brnie do tego, żeby w czasie obowiązkowej edukacji nasz narybek nie miał zbyt dużo wspólnego z lekcjami historii, więc je ograniczają.
A fakt faktem, że przyjemnie od czasu do czasu posłuchać jakiejś mądrej głowy jak prof. Bartoszewski - i nie mam tu na myśli jego aktualnych poglądów polityczno-etycznych tylko to co ma do powiedzenia o przeszłości naszego kraju.
I na to nigdy się nie jest za starym!
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów