Najlepsze 01:42
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 15:58
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
60 minut temu
Sami spece od militariów. Sprzęt w dużej ilości mają przestarzały, jednak gdyby doszło do konfliktu między Koreą Płn lub Białorusią a Polską musielibyśmy prosić o pomoc, bo dostalibyśmy niezłe bęcki.
Cytat:
nie licząc jednostek specjalnych . nie jest aż tak parszywie jakby sie mogło wydawać ale dobrze też nie jest.
Nie wspominając, że związki zawodowe zblokowały zakup od Niemiec czołgów, które wystarczyło lekko odrestaurować. Dzięki czemu ominęło nas blisko 80 czołgów dość dobrej generacji
I swoją drogą, taką armię jak my mamy, przeciętny strateg grając w gry pokroju Europa Universalis czy Civilization potrafiłby stworzyć w ciągu jednej partii. Ale no tam nie ma lewactwa i związków zawodowych
Sądzę że moglibyśmy jej nie otrzymać... jeżeli Korea Płn lub Białoruś rzeczywiście miałyby w planach nas zaatakować to zapewne miałyby solidne wsparcie Rosji lub Chin (lub nawet obydwu jednocześnie!). Takie plecy jakie oni mają i jakie my mamy (członkostwo w NATO) mogłyby doprowadzić do III wojny światowej (to raczej czysta hipoteza ale wielce prawdopodobna). Istnieje szansa że NATO nie wywiązałoby się z sojuszu i nie zareagowało bo przecież po co narażać się na konflikt o nic nieznaczącą Polskę. Stan naszej armii przypomina mi sytuację Niemiec po traktacie wersalskim, gdzie ich armię zredukowano do minimum (ok. 100 tys.), tylko najgorsze jest to że u nas (przynajmniej oficjalnie) takiego nakazu NIE MA!
Przecież to animacja, a wy się jaracie jak murzyn blaszką.
Czy tylko mnie zaniepokoił brak osi?
Jednak te traktory to cud techniki XXI wieku
i oni cały świat chcą straszyć... z czym do ludzi
Albo dwa.
Trzy i więcej nie będzie.
Cztery, ostatnie słowo.
novak90 napisał/a:
Obrazek
Czy tylko mnie zaniepokoił brak osi?
Jednak te traktory to cud techniki XXI wieku
Pozwoliłem sobie wykonać rysunek:
Proporcji nie zachowano
Marnypopis napisał/a:
Ja pierdolę, walka z nimi będzie wyglądać jak wojna z Flinstone'ami...
Fred napierdoli nas maczugą po łbie i grzecznie wrócimy do domu z opuszczoną głową?
To nie Ursusy tylko radzieckie MTZ
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów