Do czasu wytresowania orła, facet miał problem z lisami. Teraz problem mają lisy.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
41 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
10 minut temu
Do czasu wytresowania orła, facet miał problem z lisami. Teraz problem mają lisy.
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Nim zająłem się obecna profesją (usługi foto-video) miałem w planach zostać sokolnikiem i w ten sposób świadczyć usługi miastom które odczuwają uzasadnioną niechęć do gołębi tudzież lotniskach, opcjonalnie na wysypiskach śmieci... tak malunio o mnie wiecie...
Halman,
Żeby legalnie używać ptaków drapieżnych do polowań trzeba być myśliwym...tzn jak wiadomo jesteś z poza kręgu szanse dostać się do koła małe... I na ułożenie ptaka trzeba poświęcać naprawdę dużo czasu, kilka godzin dziennie żeby nie było świzdu gwizdu sokół poszedł w pizdu czy tam jastrząb, zależy od terenu polowania
ps Tak wiem, że tutaj też są ludzie którzy układają czy też okładają swojego ptaka kilka razy dziennie....
Żeby legalnie używać ptaków drapieżnych do polowań trzeba być myśliwym...tzn jak wiadomo jesteś z poza kręgu szanse dostać się do koła małe... I na ułożenie ptaka trzeba poświęcać naprawdę dużo czasu, kilka godzin dziennie żeby nie było świzdu gwizdu sokół poszedł w pizdu czy tam jastrząb, zależy od terenu polowania
ps Tak wiem, że tutaj też są ludzie którzy układają czy też okładają swojego ptaka kilka razy dziennie....
A co mu robiły te lisy na tym stepie? Za dobrze się bawiły?
To jakiś typowy łowczy skór, czy futer
PhantomMask, ja napisałem o planach, przymiarkach do tego.. dekadę temu zaczynałem się wczytywać w sprawę i między innymi właśnie z wymienionych przez ciebie powodów odpuściłem temat. To nie hodowla bażantów
Pralpunkt napisał/a:
A co mu robiły te lisy na tym stepie? Za dobrze się bawiły?
Łowcy skór poruszają się innymi pojazdami.
FLM Fox Lives Matter
sflojdowany jak jakiś bambus
sflojdowany jak jakiś bambus
Halman,
Generalnie ja nadal mam zamiar i chęci aczkolwiek już wpakowałem się w konie i jestem uwiązany z nimi 24/7 także...ogólnie takie zakupy czy działania to 100x trzeba przemyśleć i nie jedną flaszkę nad tym wypić
Generalnie ja nadal mam zamiar i chęci aczkolwiek już wpakowałem się w konie i jestem uwiązany z nimi 24/7 także...ogólnie takie zakupy czy działania to 100x trzeba przemyśleć i nie jedną flaszkę nad tym wypić
Zdjęcie tego kapturaka (zwanego karnalem), daje sygnał do wzbicia się i polowania. Metody sokolnicze polowania z ptakiem z rękawicy nie zmieniły się od tysięcy lat.
satariel napisał/a:
Zdjęcie tego kapturaka (zwanego karnalem), daje sygnał do wzbicia się i polowania. Metody sokolnicze polowania z ptakiem z rękawicy nie zmieniły się od tysięcy lat.
No patrz, ja jak zdejmuje kapturek z ptaka, to znak, że już po polowaniu.
35i napisał/a:
Łowcy skór poruszają się innymi pojazdami.
Masz rację, to było w Łodzi, nawet widać Łódź Bałuty
~Halman napisał/a:
Nim zająłem się obecna profesją (usługi foto-video) miałem w planach zostać sokolnikiem i w ten sposób świadczyć usługi miastom które odczuwają uzasadnioną niechęć do gołębi tudzież lotniskach, opcjonalnie na wysypiskach śmieci... tak malunio o mnie wiecie...
Po co odstraszać ptaki z wysypisk? Dzięki ptakom jest na nich mniej gryzoni i robactwa.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów