Tutaj "artykuł" o samym marszu:
sadistic.pl/maszeruj-albo-gin-vt246196.htm
Rasizm, jak sama nazwa wskazuje, to dyskryminacja na tle rasowym. Nie na tle nacji, od tego jest właśnie nacjonalizm szowinistyczny.
Owszem, istnieją odmiany nacjonalizmu
ale w naszym, konkretnym przypadku (polskim nacjonaliźmie, który przedstawiają głównie ci ludzie) nie ma o tym mowy.
@Sylarr
Można oczywiście posługiwać się terminem rasizm w potocznym znaczeniu, jednak ja trzymałbym się faktycznego stanu rzeczy. Człowiek dzieli się na trzy rasy główne i tego wg mnie dotyczy rasizm. Do czystości krwi bym się tu nie odwoływał, bo dzisiaj to raczej już tylko mit.
Owszem, istnieją odmiany nacjonalizmu, które szanują i liczą się ze zdaniem mniejszości na terenie swojego kraju darząc je szacunkiem, ale w naszym, konkretnym przypadku (polskim nacjonaliźmie, który przedstawiają głównie ci ludzie) nie ma o tym mowy.
Do gejów, innych ras albo nacji? Długo by wymieniać...
Otoz to. Polski nacjonalizm to Smolensk kurwa! i nienawisc do kazdego kto ma inne poglady. Jezeli sie myle, to dlaczego nacjonalisci, a wiec patrioci co jakis czas przyjezdzaja rozpierdolic warszawe?.
Jezeli sie myle, to dlaczego nacjonalisci, a wiec patrioci co jakis czas przyjezdzaja rozpierdolic warszawe?
Nie mam czasu napisac calego posta : smolensk kurwa! to stan umyslu, to opis mentalnosci.
...bo o ile wiem to niedawno środowiska LGBT świętowały uznanie w USA pedofilii jako "orientacji seksualnej". To jest jawny atak który musi się liczyć z odpowiedzią.
...bo o ile wiem to stosunek do innych ras jest u nich w miarę normalny. Np. youtube.com/watch?v=ppgBShS3ffU od mniej więcej początków 8 minuty / końca 7 minuty. Nie wiem jak ty uważasz, ale dla mnie nazywanie kogoś potencjalnym materiałem na elitę narodową to raczej komplement a nie rasizm.