JohnyBanana, wściekłe zwierzęta trzeba usypiać. Ani Niemcy, ani Rosjanie, a już tym bardziej UPA niewinni nie byli, ale tak, wtedy na miejscu gnębionych Polaków bym zapierdolił każdego wroga (oprócz dzieci).
Niemców przeciwstawiających się Hitlerowi na
naszych ziemiach była może mała garstka, większość wyzyskiwała to, że mogą nas grabić i wykorzystywać bez żadnych konsekwencji, ba nawet jeszcze byli za to nagradzani.
Trochę inna była sytuacja u Rosjan, u nich mordercami byli albo żołnierze z dzikich stepów Azji, albo garstka aparatczyków, większość społeczeństwa była także sterroryzowana przez komuchów.
UPA to były wściekłe zwierzęta, podpuszczone przez Niemców, do odstrzału każdego.
I owszem bohaterowie nie zabijają niewinnych, ale ja już mam dość czytania o Polakach jako wielkich męczennikach, ofiarach zaborców itd., no bo co z tego mamy oprócz
dumy, że jednak potrafiliśmy to przetrwać,a nawet prowadzić równą walkę? Wolę czytać o czasach, gdy Polska była potężna, a Polacy szanowani i podziwiani..
Jestem Polakiem i najważniejsza jest dla mnie Polska, nie nawołuje do jakiejś bezsensownej wojenki za pomordowanych Polaków, ani żeby się uprzedzać względem innych narodów, ale powinniśmy przede wszystkim stać na straży własnego interesu, a nie wysługiwać się jak jakieś szmaty innym, czy opluwać lub dawać opluwać naszych bohaterów tak jak się to dzisiaj robi.