Justynka99 napisał/a:
Tja, bezstronną. Dlatego właśnie policja jest prywatną ochroną żoliborskiej mendy, dlatego umarzają śledztwa w sprawie przestępstw zagrożonych karą do 12 lat więzienia, dlatego utrudniają kontakt z prawnikiem przy aresztowaniu, dlatego przymykają oko na ataki nazioli na protestujących, dlatego przymykają oko na palenie mieszkań podczas demonstracji nazioli. Te przykłady można wymieniać godzinami. A uczciwych wyborów już więcej w Polsce nie będzie dopóki tego rządu się nie obali, czego doskonały przykład był podczas "wyborów" prezydenckich.
Dużo łatwiej jest się dopierdolić do wieku, niż sprawdzić przepisy. A wiek o niczym nie świadczy. Ty się podajesz za 70 latka, a piszesz "sprawca wykroczenia próbuje dokonać obywatelskiego ujęcia", co się ma zupełnie nijak do prawa, do sytuacji i do rozumu.
Justynka, powiedz mi jedną rzecz, gdzie policja przymykała oko na podpalenie mieszkania? Daj mi konkretne dowody.
Przymykają oko na ataki nazioli? Powiem Ci sytuacje.
Słowo wstępu żeby rozjaśnić całą sytuacje. Strajk Kobiet któryś tam( nie chce mi się nawet tego liczyć), kobiety - wyzwanie policji po tym jak użyła gazu gdy wraz z Panią Lempart napierały na kordon policji bo policja zatrzymała osobę.
Użycie gazu uzasadnione? Uzasadnione, zagrożenie życia i zdrowia policjanta.
Od tego hasła "Zdejmij mundur" "Wypierdalać" "Lubimy pieski ale nie niebieskich" i tak dalej na każdym strajku wobec policjantów którzy stoją w kordonie, plucie wyzwiska i tak dalej, z czego 3/4 protestujących nie wie po co tam jest, ale jest zeby sobie powyzywać.
I nadchodzi pewny dzień, gdy podczas strajku kobiet kobiety zostały zaatakowane przez, sam nie wiem co, kiboli, bojówki, nie wiem, nikogo nie chce obrazić i WTEDY, te same kobiety które wyzywają policjantów, wcześniej, później BIJĄ BRAWO POLICJI, WOŁAJĄ, PROSZĄ O POMOC, gdy policjanci biegną po to by obronić ich życie, zdrowie i tak dalej.
Tak, Polska Policja jest bardzo stronnicza.