miskolabor napisał/a:
następny "znafca"
"Do obsługi F16 potrzeba sztabu ludzi i okrutnego wyszkolenia" hahaha to żeś pojechał...
Masz na myśli FOD walk (kamyki i inne syfy na pasie), tak nisko osadzony wlot powietrza to jego wada. Każdy samolot wymaga obsług, to nie samochód, pilot nie wysiądzie w czasie lotu i sobie coś tam poprawi. Skończcie już pitolić na F-16, bo z każdym następnym zdaniem tylko się ośmieszacie swoją niewiedzą, chcecie więcej wiedzieć zorganizujcie sobie wycieczkę do 32BLT w Łasku, telefon do rzecznika bazy, a ja jak będę mógł to poopowiadam wam na temat efa i pokażę to i owo.
Co nam poopowiadasz specu od awiacji? To co Ci naopowiadali na przyśpiesoznych kursach? Widzisz, ja z racji wykonywanego zawodu bywałem również w różnych bazach lotniczych i niektórych jednostakach wojskowycn na zachodzie. Skończ się rozsrywać o tym boskim F-16, bo z tego co widzę dostajesz orgazmów na sam dźwięk słowa "jaszczomb", czyli zapewne zapierdalasz na miotle po cppsie. Każdy, kto miał styczność z amerykańską technologią i ma trochę oleju w głowie widzi, jak działa ich marketing i jakie on ma odwzwierciedlenie w rzeczywistości. Dlatego właśnie rozwinięte państwa europejskie zamiast kupić od General Dynamic, wyłożyły ogromną kasę i opracowały lepszego i niezawodnego Eurofightera. Dlatego własnie zamiast kupić klamota Sikorskiego, stworzyły Eurocoptera. Z tego samego powodu zrezygnowały z cudnego Herculesa i skonstruowały A400M. Podobnie było z transporterem opancerzonym Boxer, czołgami i rakietami. Mimo, że na zachodzie liczą się z każdym groszem, a opracowanie takiej technologii jest droższe, niż zakup gotowego rozwiązania od amerykanów. Dlatego właśnie u nas się tacy jak Ty podniecają Patriotami, a Niemcy ogłosili niedawno wprost, że to nie rozwojowy i przestarzały klamot. Ale amerykańska propaganda robi swoje. Pewnie jeszcze narobią szumu i przekręcą przetarg na śmigłowce i będziemy kolejnym gównem latać.
Sprali Ci resztki mózgu, ale przecież szeregowy, który myśli, to kiepski żołnierz. Ma poprostu wykonywać rozkazy.