18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (6) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:27
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:19
Polskie Browarnictwo
ivra • 2013-02-04, 17:15
Każdy prawdziwy sadol bez zimnego piwa się nie obędzie. Niestety najczęściej jest to napój piwo-podobny na bazie spirytusu produkowany przez Kompanie Piwowarską lub Grupę Żywiec. A dlaczego by nie spróbować prawdziwego piwa?

Polskie browarnictwo jest ostatnio prężnie rozwijającym się rynkiem, w szczególności w kwestii małych browarów. Browary regionalne już dziś przedstawiają szeroką ofertę piw i to nie tylko zwykłych "jasnych, pełnych". Polacy robią eksperymenty w kwestii słodów jak i stylów piwa. Poniżej kilka przykładów:

1. Browar Pinta

2. AleBrowar

3. Browar Krajan

Dokładniejsze informacje o poszczególnych piwach (styl warzenia, użyte słody) możecie odnaleźć na podlinkowanych stronach.

Więcej ciekawych przykładów piw na stronie Piwa Regionalne

Na zdrowie sadole!
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
links2 2013-02-04, 23:37
Browar Widawa rządzi, jeśli chodzi o piwa warzone we współpracy z Kopyrem. Mistrzostwo. A jakieś 2 dni temu wypuścili nowe piwo, będę musiał spróbować
Zgłoś
milk_powder 2013-02-04, 23:38
polecam Pszeniczniaka, w tej chwili moje ulubione, a piwo lubię tylko nie-koncernowe. pszeniczniak wygrał z ciechanem, magnusem i lipcowym.
Zgłoś
Tafariel 2013-02-04, 23:40
Za piwo nie tylko z nazwy zawsze piwo!
Zgłoś
helter 2013-02-04, 23:56
piwo zywe
Zgłoś
mmmmm2 2013-02-05, 0:10 1

browarczarnkow.pl/
Zgłoś
Paradsie 2013-02-05, 0:22
Ja browar "Armagedon" znalazłem zamknięty pod lewiatanem w dzień naszej rzekomej zagłady :d
Zgłoś
S................d 2013-02-05, 0:40 1
Tylko ciemna Fortuna!

Zgłoś
baztien90 2013-02-05, 0:53
Przeciez Ziemowit z Pinty wspolpracuje z Grupa Zywiec -.-
Zgłoś
Krzywson 2013-02-05, 1:05
W Warszawie na Sadybie jest świetny sklepik, nazywa się Alkopone i są tam wszystkie najlepsze polskie i nie tylko browary.
Zgłoś
Nashi 2013-02-05, 9:29 1
Mieszkańcom południowo-zachodniej Polski (nie wiem jaki ma zasięg browar Namysłów) polecam Złotego Denara (zarówno jasnego jak i mocnego) oraz Zamkowe (tylko nie mocne).

Opcja awaryjna jeśli pod reką macie tylko sklepy ze "standardowym" zaopatrzeniem to lubelska Perła, aczkolwiek najbardziej rozpowszechniona "Perła Export" jakością nie powala.
Zgłoś
Robajson 2013-02-05, 12:44
links2 napisał/a:

O Krajanie nie słyszałem, jest do dostania we Wrocławiu?
Dla autora tematu oczywiście kufelek porządnego ale

Krajana kupisz w sklepach typu Browarek lub 100 gatunków piw koło Młodych Techników

@Up Browar Namysłów produkuje dobre piwo ale niestety we Wrocławiu jest słabo dostępne nie wiem dlaczego.
Zgłoś
fiolek23 2013-02-05, 13:25
Z Pinty już wszystkie 3 rodzaje lałem do butelek i wszystkich trzech próbowałem mi osobiście one nie podchodzą są za gorzkie co nie które smakują jak palona kawa takie jakieś dziwne smaki jedna butelka to koszt od 8 zł aż do 30 zł za 0,5 litra to jest piwo dla smakoszy:)
Zgłoś
pietryna 2013-02-05, 16:18
Ja się przestawiłem na polskie piwa po tym jak zobaczyłem że ich ceny też są niskie. Kiedyś pijałem głównie perły ale się zepsuła bardzo. Obecnie z koncernowych piję Kasztelana jeśli nic innego nie ma.

Tak to najczęściej kupuję czeski napój - Svijansky Rytir. Jak się pierwszy raz napiłem to byłem wielce zdziwiony smakiem.
Z polskich to Trybunały - trójsłodowy i miodowy. Oba bardzo dobre i bardzo tanie. Kiedyś piłem Ciechana miodowego ale obecnie uważam że jest cieniem dawnego siebie, poza tym cena skoczyła dość znacznie. Ponadto bardzo lubię Koźlaki. Głównie Miłosława od Fortuny bo nie jest drogi a często stoi w lodówce w sklepie gdzie kupuję.

Próbowałem Świeżego, Orkiszowego ale mi nie podeszłt. Seria owoców w piwie również. Nie zostawiają przyjemnego posmaku w ustach po przełknięciu. Kwintesencją jest tutaj Fortuna wiśniowa która jak dla mnie niestety ma posmak wiśniowego jabola - takie też czasami pijam jak mam ochotę na coś bardziej plugawego albo w portfelu pustka a chciałoby się nieco zamroczyć(co jak co ale jabole jednak walą w łeb).

Poza tym okazjonalnie piłem wiele polskich piw jednak zwykle były to pojedyncze przypadki więc smaku raczej nie mogę skomentować.

No i zdecydowanie wolę wydać nawet 4-5zł na piwo tylko muszę wiedzieć, że to piwo bardzo dobre a nie szczyny w pubie(a na nie szczyny w łodzi mnie nie stać... 8 w górę to nie na moją kieszeń już). Poza tym ponad śmierdzące petami puby stawiam picie w otoczeniu zieleni(dlatego kupuję głównie piwa które stoją w lodówce. Ognisko jest dodatkowym plusem. Pić w domu przed telewizorem nie lubię.
Zgłoś
Ilhantius 2013-02-05, 18:01
Fortuna petardka, ale i tak wolałem całą rodzinkę Smoków od nich.
Zgłoś
MorbidEmpire 2013-02-05, 23:36
@Nashi: bez problemu znajduję w swoim osiedlowym sklepie Złoty Denar oraz Zamkowe. Dobre piwa, zaskakująco tanie jak na taki smak. Mieszkam na Górnym Śląsku.
Perła to okropne szczyny. Jedynie warta troszeczkę uwagi jest Perła Niepasteryzowana.
Chyba każdy z nas tu wie, że obecnie najbardziej popularny browarem regionalnym jest browar Ambr dostępny w każdej Żabce. Amber Naturalne, Pszeniczniak, Piwo Żywe i Koźlak to bardzo dobre piwa w przystępnej cenie.
Co do piw zagranicznych to nie łapię się za nie. Mamy tak bogate polskie browarnictwo, że jest jeszcze sporo to smakowania. Czy można lepiej wesprzeć polskich przedsiębiorców niż kupować ich produkty? Do tego zyskać parę promili
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem