18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (6) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:27
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 43 minuty temu
Polskie Browarnictwo
ivra • 2013-02-04, 17:15
Każdy prawdziwy sadol bez zimnego piwa się nie obędzie. Niestety najczęściej jest to napój piwo-podobny na bazie spirytusu produkowany przez Kompanie Piwowarską lub Grupę Żywiec. A dlaczego by nie spróbować prawdziwego piwa?

Polskie browarnictwo jest ostatnio prężnie rozwijającym się rynkiem, w szczególności w kwestii małych browarów. Browary regionalne już dziś przedstawiają szeroką ofertę piw i to nie tylko zwykłych "jasnych, pełnych". Polacy robią eksperymenty w kwestii słodów jak i stylów piwa. Poniżej kilka przykładów:

1. Browar Pinta

2. AleBrowar

3. Browar Krajan

Dokładniejsze informacje o poszczególnych piwach (styl warzenia, użyte słody) możecie odnaleźć na podlinkowanych stronach.

Więcej ciekawych przykładów piw na stronie Piwa Regionalne

Na zdrowie sadole!
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Robajson 2013-02-04, 17:53 2
Proponuję Karkonosza lub Polickę spróbować
Piwa regionalne są naprawdę świetne ale ludzie są przyzwyczajeni do siurków marki Tyskie czy Lech i nie znają smaku prawdziwego piwa.
Zgłoś
dawiduch12 2013-02-04, 18:03
za Krajana piwko leci :d Armagedon zajebiste piwo
Zgłoś
ivra 2013-02-04, 18:06 5
A tu jeszcze parę przykładów:

4. Browar Kormoran

5. Browar Ciechan (dość znany, ale warto wspomnieć)

6. Browar Fortuna
Zgłoś
PyskatySkurwiel 2013-02-04, 18:20 9
Jako lokalny patriota dodam jeszcze:

7. Browar Racibórz

Zgłoś
Exias 2013-02-04, 18:26 7
ja polecam Kormorana, Krzepkie, Śliwkę w piwie... zajebiste piwka mazurskie, szczególnie dobrze smakują wieczorem w porcie :p

Zgłoś
c................r 2013-02-04, 19:03 2
Ja osobiście polecam Miłosław Pszeniczne i Pilzner oraz Fortunę Czarną.
No i Ciechan Miodowy też niczego sobie.
I tak:
- po pracy najlepsze jest piwo typu Pilzner (każde, za wyjątkiem piw z koncernów piwowarskich - jebie gazem na kilometr), polecam niemieckiego Paulaner'a lub czeskie pilsy;
- w piątkowy czy sobotni wieczór do filmu lub we dwoje najlepsze są piwa pszeniczne (oczywiście każde, za wyjątkiem koncernowych szczochów - wiadomo dlaczego );
- na wszelkiego typu imprezy polecam piwa niepasteryzowane lub niefiltrowane - nie odbija ci się potem tak często (jak po koncernowych) lub wcale - tutaj prym wiedzie Piwo Żywe z browaru AMBER, Paulaner lub Kormoran Orkiszowy.

Pozdrawiam
Zgłoś
Kriski 2013-02-04, 19:24
PyskatySkurwiel napisał/a:

Jako lokalny patriota dodam jeszcze:
7. Browar Racibórz

Nie tak dawno piłem to coś i szczerze powiem że do wyrobów Raciborskiego browaru z lat 80tych ubiegłego stulecia to to się nie umywa, co potwierdzi Ci każdy mieszkaniec Raciborza który to pamięta.
To raz
A dwa, Raciborski browar miał jedno z najlepszych marcowych od 15 do 17 wieku.
Zgłoś
adresikpuma 2013-02-04, 19:25 2
szkoda ze regionalne piwa maja słaba dystrybucje i w nie kazdym sklepie sie je dostanie
Zgłoś
mateelv 2013-02-04, 21:03
Gniewosz ciemny, dziękuję, dobranoc.
Zgłoś
platinum1234567 2013-02-04, 21:04
a ja polecam wódkę czystą
Zgłoś
Cossmos 2013-02-04, 21:09
Cóż, nie pijam piwa, bo nie ma w okolicy żadnego małego browaru (albo nie jestem tym wystarczająco zainteresowany), a szajs który można dostać w sklepach przyprawia mnie o ból brzucha jedynie. Póki co w swoim krótkim życiu miałem przyjemność pić tylko jedno dobre piwo - na Litwie. Wilnus czy coś w ten dekiel. Było po prostu pyszne, samo wchodziło, pachniało chmielem - ten zresztą wg. składu zawierało. Będę miał okazję to popróbuję takich regionalnych. Temat świetny dla smakoszy.
Zgłoś
Revelict 2013-02-04, 21:12
W żabce można znaleźć niektóre piwa, a przynajmniej te z browaru amber;)
Zgłoś
PPeja 2013-02-04, 21:12
Nie polecam Browaru Fortuna, pracowałem tam jakiś czas. Od pewnego czasu powstaje tam "masówka", może nie na skale Kompanii czy Żywca, ale używają koncentratów i spirytusu.
Zgłoś
messi169 2013-02-04, 21:13 1
No, dobra, ja bym se z chęcią wypił prawdziwe piwo, w sklepach zawsze poszukuję piw regionalnych, no, ale kurwa, zauważcie jaki jest dostęp do nich. To ja muszę szukać ich, a znajdują mnie tylko typowe komercyjne piwa. Ide po zakupy dajmy na to do takiej biedry, to nie dostanę takich, tylko komerche i muszę pić, bo nie mam wyboru. Teraz się pojawiło "Zagłoba" w biedrze, to się nadaje ?
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem