Polski kierowco! Nie daj się zaskoczyć zimie!
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 8:40
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 19:40
MgrMajster napisał/a:
są tacy co twierdzą że do miasta nie ma sensu zimówek kupować
Umiejętność kierowania to pikuś, przy umiejętności oceny stanu ogumienia. Spec w wulkanizacji zapierał się, że te 10 letnie opony zimowe były tylko raz używane...
No jak się kupuje szmelc, zamiast komplecik nowych dobrych opon...
Sonal napisał/a:
i tu nie trafiłeś jeśli chodzi o rajdy i nigdzie nie napisałem że jestem najlepszy ale odpukać ani cywilnym ani tym do sportu nie miałem dzwona, po za tym jak baba wyhamowała w moim bagażniku
Oczywiście Ty jesteś najlepszym kierowcą - tylko jeszcze się na Tobie nie poznały teamy rajdowe... Współczuję mieć taki nieodkryty talent....
ale chodziło mi o co innego, że jak ktoś nie ma umiejętności, a jeździ normalnie bez pajacowania z głową, szczególnie jak ma odpowiednie opony i w miarę nowy sprawny samochód to sobie da radę, a jeden z drugim usiądą przed PS albo XBOXem i myślą że to to samo, albo jak pokręci się na ręcznym pod biedronką to jest mistrzem kierownicy
Sonal napisał/a:
Oczywiście Ty jesteś najlepszym kierowcą - tylko jeszcze się na Tobie nie poznały teamy rajdowe... Współczuję mieć taki nieodkryty talent....
A co ma do bycie "najlepszym kierowcą" do posiadania rozumu?? Nikt nie każe nikomu w taką pogodę zapierdalać i pokazywać jak to umie wejść driftem w zakręt przy setce. Wystarczy myśleć i przewidywać co się stanie z pojazdem jak złapie poślizg. Poślizg ma doprawdy magiczne właściwości dydaktyczne na wszelkich oszołomów na drodze. O ile tylko nie rozpierdoli auta to nagle sobie przypomina jak się jeździe w warunkach zmniejszonej przyczepności. Nagle okazuje się że kolejny zakręt bierze z prędkością o połowę mniejszą niż dotychczas mimo że cały czas są te same warunki na drodze. No magia kurwa!
Kolejną magią jest, że nagle odkrywają co to jest hamowanie silnikiem, a roboczy hamulec służy do sytuacji awaryjnych, a nie sru prosta do dechy, przychodzi zakręt i sru po heblach. Jak musisz dohamować przed zakrętem to znaczy, że od początku źle się za jazdę bierzesz. W trasie o ile nie wynika to z ruchu pojazdów na drodze z pierwszeństwem/pieszych na przejściach itp, to dobry kierowca w ogóle nie dotyka pedału hamulca! W ogóle!
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów