📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:05
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 19:40
Pierwszy po wyborze linii w zakręcie nie mógł inaczej skończyć hehe
a 5:05 wszystkie mustangi na jednym filmie hehehe
a 5:05 wszystkie mustangi na jednym filmie hehehe
djted napisał/a:
4:40 dobre pytanie. Kogo bład?
W świetle prawa w TEJ sytuacji wina skracającego.
Mój kolega miał sytuację tak jak w 4:40. On był wyprzedzającym. Mandat dostał za wyprzedzanie w niedozwolonym miejscu, a skręcający za spowodowanie kolizji bo nie upewnił się czy może bezpiecznie wykonać manewr. Chociaż tutaj są przerywane i brak znaków o jakimkolwiek skrzyżowaniu, więc zdecydowanie skręcający jest winny.
.......... napisał/a:
W świetle prawa w TEJ sytuacji wina skracającego.
W świetle prawa to obaj są winni, bo skręcający z dużym wyprzedzeniem sygnalizował zamiar skrętu.
1. Nie można skręcać, jeśli nie jest się pewnym, że nikogo tam nie ma.
2. Nie można wyprzedzać z lewej strony pojazdu, który sygnalizuje zamiar skrętu w lewo.
Primo6 napisał/a:
W świetle prawa to obaj są winni, bo skręcający z dużym wyprzedzeniem sygnalizował zamiar skrętu.
1. Nie można skręcać, jeśli nie jest się pewnym, że nikogo tam nie ma.
2. Nie można wyprzedzać z lewej strony pojazdu, który sygnalizuje zamiar skrętu w lewo.
Nie pierdol: przy takim oznakowaniu poziomym JEDYNYM winnym jest skręcający: nie upewnił się, czy lewy pas jest wolny. W przypadku, gdyby linia była ciągła (=zakaz wyprzedzania) winnym byłby wyprzedzający, ale w tej sytuacji on podjął manewr w momencie, kiedy były spełnione wszelkie przesłanki do bezpiecznego wyprzedzania.
Przyjrzy się dokładnie: wyprzedzający od DAWNA był na lewym pasie, a skręcający nie upewnił się, czy ten pas jest wolny...
1:40 Piękny manewr z przyczepką Od razu mi przyszło na myśl:
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów