polskiedrogi-tv.pl/w tej sytuacji mandat otrzymują kierowca audi i tego czarnego nie? czarny za wyprzedzanie w miejscu niedozwolonym a audi za nieustąpienie pierwszeństwa? Teoretycznie nagrywający przepuścił audice, ale czarny wyprzedzał na ciągłej. hmmm mamy tu policjanta?
wszystkie sytuację są raczej jasne, ale mnie ciekawi 3:44
w tej sytuacji mandat otrzymują kierowca audi i tego czarnego nie? czarny za wyprzedzanie w miejscu niedozwolonym a audi za nieustąpienie pierwszeństwa? Teoretycznie nagrywający przepuścił audice, ale czarny wyprzedzał na ciągłej. hmmm mamy tu policjanta?
Nie jestem policjanetem, ale w takich sytuacjach wina jest zawsze po 2 stronach.
Nie jestem policjanetem, ale w takich sytuacjach wina jest zawsze po 2 stronach.
Chciałbyś. W Polsce przepis sowiecki obowiązuje i musisz ustalić winnego, zachodnie fifty fifty nie występuje. Winnym pewnie będzie kutas w białym, bo musiał ustąpić. Kolejna Polska patologia - jak jesteś najebany i zapierdalasz trzecia nadświetlną to choćby w ciebie celowo wjechał jesteś winny bo pierwszy zgwałciłeś prawo. W Polsce ważne kto miał pierwszeństwo. Poczytaj o tych nieszczęśnikach co mieli kilometr widoczności, spokojnie włączyli się do ruchu i nagle z nikad jakaś kurwa wjebala im się w bok zapierdalajac 200-250 na godzinę. Miał ustąpić! Chuj ze droga pusta, widoczność świetlna a koleś nadleciał z sąsiedniej galaktyki. Przepis jest i jesteś winny.
Miałem jakiś czas temu analogiczną sytuację i tak to się skończyło w moim przypadku.
Terribilis Est Locus Iste...3:44 - nagrywający nie miał obowiązku przepuszczenia kierowcy audi, ale oczywiście mógł to zrobić. Kierowca audi, niezależnie od tego czy na skrzyżowaniu zawracał, czy wyjeżdżał z drogi podporządkowanej, mógł skorzystać z okazji, jaką mu stworzył nagrywający, choć gdyby w takim przypadku nagrywający ruszył i uderzył w audi, to kierowca audi byłby winnym nieustąpienia pierwszeństwa (warto o tym pamiętać jak ktoś was przepuszcza np. na rondzie, bo czasami się zdarzają takie pizdy co to chcą sobie za darmo zderzak naprawić). Jednakże w tym wypadku nic nie usprawiedliwia trzeciego kierowcy, który wyprzedzał na skrzyżowaniu i to właśnie ten kierowca zostanie ukarany.
Miałem jakiś czas temu analogiczną sytuację i tak to się skończyło w moim przypadku.
No nie zupełnie. Według polskiego prawa to audi miało obowiązek ustąpić. I nie ma znaczenia czy tamten baran wyprzedzał w miejscu dozwolonym czy też nie. Jeśli miałeś analogiczną sytuację i policja orzekła inaczej to w sądzie nastąpiła by zmiana decyzji.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów