Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
jak by miał ktoś wątpliwości to poszkodowany jest ten co chciał zjechać z ronda ponieważ idiota nie ustąpił mu pierwszeństwa przejazdu na skrzyżowaniu dobrze że nagrał to kolega bo ciężko udowodnić coś takiego policji
Jakiego kurwa pierwszeństwa przejazdu? Wielokrotnie już było wałkowane, że kierowca opuszczający środkowy pas na rondzie i zjeżdżający na zewnętrzny ma obowiązek ustąpić pierwszeństwa wszystkim pojazdom, które się na nim znajdują. Dodatkowo, na zewnętrznym kierowca Seata mógłby sobie w kółko jeździć i chuja mu można zrobić (pomijam już to, że na nagraniu gość mógł po prostu chcieć z prawego pasa pojechać prosto).
Chyba, że Twoim zdaniem tylko dlatego, że Jeep czy co to jest wjebał się przed seata to tamten mu nie ustąpił i jego wina. Ja pierdole, jak w tak oczywistych sytuacjach Ty tu widzisz winę kierowcy Seata to co się później dziwić że mamy debili z powyższej kompilacji na drogach...
Edit: faktycznie przeanalizowałem nagranie jeszcze raz i są 2 pasy na rondzie: Kierowca Suva to trochę ameba bo powinien wcześniej zmienić pas i w ów czas była by pełna wina pana z Cordoby...
3:37
poszkodowany jest ten co chciał zjechać z ronda ponieważ idiota nie ustąpił mu pierwszeństwa przejazdu
No gościu jak ty chcesz, żeby ci na zewnętrznym pasie ronda się zatrzymywali bo jaśniepan musi zjechać to lepiej nie wsiadaj za kierownicę
@Emil_Ja_Placze
Jakiego kurwa pierwszeństwa przejazdu? Wielokrotnie już było wałkowane, że kierowca opuszczający środkowy pas na rondzie i zjeżdżający na zewnętrzny ma obowiązek ustąpić pierwszeństwa wszystkim pojazdom, które się na nim znajdują. Dodatkowo, na zewnętrznym kierowca Seata mógłby sobie w kółko jeździć i chuja mu można zrobić (pomijam już to, że na nagraniu gość mógł po prostu chcieć z prawego pasa pojechać prosto).
Chyba, że Twoim zdaniem tylko dlatego, że Jeep czy co to jest wjebał się przed seata to tamten mu nie ustąpił i jego wina. Ja pierdole, jak w tak oczywistych sytuacjach Ty tu widzisz winę kierowcy Seata to co się później dziwić że mamy debili z powyższej kompilacji na drogach...
Masz bo aż mnie telepie od twoich tekstowych spierdolin
Masz bo aż mnie telepie od twoich tekstowych spierdolin
Co za kurwa debil. W TWOIM filmiku, który bezmyślnie idioto wstawiłeś, w 1:21 jest pojazd jadący z prawego pasa prosto. Jaką trzeba być kurwa amebą umysłową, żeby wklejać filmik, który zaprzecza temu, co sam mówisz. Mało tego, w 1:42 masz wielki, czerwony napis, cytuję:
"Uwaga!
Jadąc na wprost powinieneś jechać tylko i wyłącznie z prawego pasa ruchu"
Ty w ogóle masz prawo jazdy?
bezpieczna-droga.blogspot.com/2014/09/rondo-dwupasmowe.html
Masz tu kurwa rozrysowane, czarno-białe. Widać, że nigdy w mieście nie jeździłeś. Weź sobie zobacz JAKIEKOLWIEK rondo dwupasmowe z wyrysowanymi strzałkami jak się poruszać. Weź sobie również JAKIEKOLWIEK rondo turbinowe i zobacz jak się z nich zjeżdża. A na koniec weź sobie kodeks drogowy do ręki i pierdolnij w ten pusty łeb
Przy takim czymś, owszem na zewnętrznym pasie powinny zawsze być samochody które skręcają w prawo lub jadą na wprost na rondzie. Niestety gdyby tak jeździć to w miastach byłyby jeszcze większe korki.
Jak jest miejsce na jednym pasie to ludzie się ładują tak czy siak, efekt jest taki, że Ty możesz jechać w lewo na rondzie i obok ciebie na pasie zewnętrznym będzie ktoś kto wjechał ulicę wcześniej i jedzie na wprost - co wg filmiku jest poprawne.
Jeżdżąc na tych rondach ludzie powinni sobie zapamiętać, że Ci którzy zmieniają pas mają uważać i ustępować pierwszeństwa - wtedy nie będzie żadnych niespodzianek.
"Pamiętajmy jak należy zjeżdżać na prawy pas na rondzie. Przede wszystkim musimy upewnić się, że nikomu nie zajedziemy drogi ani nie spowodujemy kolizji. To my zmieniamy pas więc naszym obowiązkiem jest ustąpić pierwszeństwa"
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów