Dzisiaj przedstawiam wam filmik z naszą wspaniałą armia. Dynamiczny, fajna muza innymi słowy warty uwagi.
Dzisiaj przedstawiam wam filmik z naszą wspaniałą armia. Dynamiczny, fajna muza innymi słowy warty uwagi.
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
U nas już nie ma wojska, kiedyś można było nazwać to wojskiem. Teraz nazwał bym to "dziadostwem". To określenie chyba najlepiej odzwierciedla faktyczny stan naszej armii
Mylisz żołnierza obrony terytorialnej z żołnierzem zawodowym kolego.
Dowódce znam osobiście, musiałem się pochwalić
Nawet nie wiecie jakie mamy jednostki, np. w Afganistanie była specjalna Polska która szkoliła tamtejszych afgańców.
Dowódce znam osobiście, musiałem się pochwalić
niemożliwe ! moge cię dotknąć?
Nawet nie wiecie jakie mamy jednostki, np. w Afganistanie była specjalna Polska która szkoliła tamtejszych afgańców.
Taa, Żandermeria Wojskowa. Największe cipy wśród sił zbrojnych...
Wydajemy na armię grubo ponad dwa razy więcej niż większa terytorialnie Ukraina, czy sąsiednie Czechy.
Tylko zobacz sobie, co ma armia Ukrainy albo Czech... Mimo, że Polska wydaje 2 razy więcej na zbrojenia to większość polskiego sprzętu to po prostu złom. A powodem jest to, że do ''forsy wydawanej na zbrojenia'' zalicza się m.in misję w Afganistanie i budowanie tamtejszym brudasom dróg. Już nie wspominając o tym, że nasza armia jest niewiele większa od wojska w/w sąsiadów.
W stanie względnej stabilności nie potrzebujemy większej armii, grunt do dobre zaplecze dyplomatyczne + możliwość szybkiego zmobilizowania.
Czego w Polsce nie ma. Dyplomacja opiera się na NATO(które może nas wyruchać zgodnie z prawem w razie ewentualnego ataku) i NSR, które daje nam dodatkowe 10 tysięcy dziadków w wieku chronionym i sprzęcie z lat 60-tych.
nie wiem za co ta ilość wystawionych browarów za najlepszy komentarz. ja pamiętam wojsko jako bandę rozpitych i zapasionych tłuściochów( mówię o kadrze). teraz przynajmniej wraca nacisk na kondycję
I cwaniaków pół roku starszych służbą, którzy swoje nieudane życie odbijali na "kotach". To w tamtych czasach była oczywiście esencja szkolenia wojskowego. Tak wiele osób, które były w wojsku w latach 90. uważa dzisiejsze wojsko za "przyzakładówkę" tylko dlatego, że dostali w pizdę od starszych kolegów z pokoju, bo sami byli pizdami.
U nas już nie ma wojska, kiedyś można było nazwać to wojskiem. Teraz nazwał bym to "dziadostwem". To określenie chyba najlepiej odzwierciedla faktyczny stan naszej armii
Powiedz to im, bo są jedną z najlepszych jednostek wojskowych na świecie.
o czym Ty pierdolisz? czym motywujesz swoje zdanie, tymi paroma przypadkami samobójstw generałów? widziałeś choć parę nagrań szkoleniowych naszych wojsk lądowych, albo lotnictwa? mamy zajebistą armię, którą z resztą docenia cały świat. jedynym mankamentem może być brak funduszy i dość przestarzałe wyposażenie żołnierzy. także nie znając dokładnie tematu oszczędź swoje wypowiedzi.
Cześć i Chwała Bohaterom!
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów