📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 19:54
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 0:14
UP
Pierdolisz jak potłuczony.
Odrobina empatii jeszcze nikomu nie zaszkodziła.
Nawet takiemu sadolowi jak ty.
Żółwie są spoko.
Pierdolisz jak potłuczony.
Odrobina empatii jeszcze nikomu nie zaszkodziła.
Nawet takiemu sadolowi jak ty.
Żółwie są spoko.
Ratujcie żółwie
Powodzenia w dawaniu mi łatki.
To jest Sadistic czy switastic?
Ach Ty sadystyczny twardzielu. Na pewno byś tego żółwia oddzielił od skorupy A teraz grzecznie leć do dużego pokoju bo mama z kuchni krzyczy że rosołek na stole
@Zwierzak30 jakby chociaż wyjebali tego żółwia w skorupę, albo wsadzili do dupy.
Ja pierdolę przecież widać że on się opalał bo ma taki blady brzuch a oni go odwrócili i wyjebali do wody
-Ernest Hemingway
500 g mięsa z żółwia /podobno można użyć mięsa ryb, ale co to za żółw?/
3 łyżki masła
1 pietruszka
2 gałązki selera naciowego
1 marchewka
kawałek pora
1 cebula
2 łyżki konserwowej kukurydzy
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 łyżka mąki
1 łyżka posiekanego szczypioru
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
sól
pieprz
ZUPA ŻÓŁWIOWA MARKA TWAINA - sposób przygotowania: Mięso z żółwia (oczywiście kupione w markecie, my użyłyśmy mięsa z białej ryby) pokrój w kostkę, zalej 2 litrami wody, doprowadź do wrzenia i gotuj powoli, zbierając powstałą pianę. Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła, dodaj obrane i rozdrobnione warzywa, podduś razem, przełóż do garnka z mięsem. Gdy mięso będzie miękkie, dodaj koncentrat pomidorowy, kukurydzę, przypraw do smaku. Tak przygotowaną zupę zagęść białą zasmażką przygotowaną z 1 łyżki masła i mąki. Przed podaniem posyp zieleniną.
Więcej: ugotuj.to/ugotuj/159462491/zupa+zolwiowa+marka+twaina/p/
500 g mięsa z żółwia /podobno można użyć mięsa ryb, ale co to za żółw?/
3 łyżki masła
1 pietruszka
2 gałązki selera naciowego
1 marchewka
kawałek pora
1 cebula
2 łyżki konserwowej kukurydzy
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 łyżka mąki
1 łyżka posiekanego szczypioru
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
sól
pieprz
ZUPA ŻÓŁWIOWA MARKA TWAINA - sposób przygotowania: Mięso z żółwia (oczywiście kupione w markecie, my użyłyśmy mięsa z białej ryby) pokrój w kostkę, zalej 2 litrami wody, doprowadź do wrzenia i gotuj powoli, zbierając powstałą pianę. Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła, dodaj obrane i rozdrobnione warzywa, podduś razem, przełóż do garnka z mięsem. Gdy mięso będzie miękkie, dodaj koncentrat pomidorowy, kukurydzę, przypraw do smaku. Tak przygotowaną zupę zagęść białą zasmażką przygotowaną z 1 łyżki masła i mąki. Przed podaniem posyp zieleniną.
Więcej: ugotuj.to/ugotuj/159462491/zupa+zolwiowa+marka+twaina/p/
HAL9000/2 napisał/a:
złów sie plażował a ci go wjebali do wody..
Fakt. Brzuch zaniedbał przy opalaniu.
Prędzej czy później i tak wylądowałby z powrotem w wodzie.
A tu chuj okazało się że to żółw lądowy z płaskostopiem i go utopili zwyrodnialcy!
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów