Coś słabiutkie te pioruny.
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Po prostu jebnęło na tyle daleko, że spadek napięcia był tak duży i skończyło się tylko na lekkim porażeniu gdy prąd przepłynął drogą powierzchnia wody->żyłka/linka->wędka->ręka->grunt. Gdyby trafiło trochę bliżej to byliby trupami.
Dlatego nie wędkuje się w trakcie opadów z wyładowaniami, a na każdej wędce jest ostrzeżenie, że włókno węglowe bardzo dobrze przewodzi prąd.
Mogło się też coś zaindukować we wędce, żyłce, co tam mają, nie wiem. Tak upalają się switche lan
o woderach słyszałem i to co gościu ma ubrane na dupę to są wodery.buhahahaha
No dobra po kolei. Stalowa linka jest stosowana tylko i wyłącznie jako przypon do max metra długości, przeciwdziała przegryzienia linki(plecionki, żyłki) przez rybę drapieżną np. szczupaka.
Nie da się nawinąć na kołowrotek tylko linki stalowej, po prostu nie da, jest za sztywna, nie zeszła by ze szpuli przy rzucie, jest za ciężka.
Nie ma czegoś takiego jak linka węglowa sam to wymyśliłeś?
Węglowa to jest w tym wypadku jedynie wędka.
Goście łowią karpie, tzw. karpiarze (jak sekta) w wędkarstwie, dla tego zamiast spierdalać z wody w czasie burzy dalej łowią.
Obaj są ubrani w spodniobuty. Gumowe buty, długości pod piersi. Guma izoluje od prądu (piorun), natomiast w tym momencie typ, włożył do wody końcówkę wędki (rękojeść) która jest w całości z włókna węglowego, super hiper przewodzącego prąd. Dla tego właśnie go popieściło.
Sadol uczy, Sadol bawi.
o woderach słyszałem i to co gościu ma ubrane na dupę to są wodery.
spodniobuty
wodery
Bardzo proszę, a teraz sam podumaj.
To nie musiało być bezpośrednie trafienie. Przy takich mocach wyładowań, wędka zachowuje się jak antena, w której indukuje się napięcie. Z tego co widać było wystarczające, żeby kretynów zniechęcić. Uderzenie mogło nastąpić nawet kilkanaście kilometrów dalej.
Debile mają więcej szczęścia niż rozumu. Szkoda, bo do trzech razy sztuka.
buhahahaha
No dobra po kolei. Stalowa linka jest stosowana tylko i wyłącznie jako przypon do max metra długości, przeciwdziała przegryzienia linki(plecionki, żyłki) przez rybę drapieżną np. szczupaka.
Nie da się nawinąć na kołowrotek tylko linki stalowej, po prostu nie da, jest za sztywna, nie zeszła by ze szpuli przy rzucie, jest za ciężka.
Nie ma czegoś takiego jak linka węglowa sam to wymyśliłeś?
Węglowa to jest w tym wypadku jedynie wędka.
Goście łowią karpie, tzw. karpiarze (jak sekta) w wędkarstwie, dla tego zamiast spierdalać z wody w czasie burzy dalej łowią.
Obaj są ubrani w spodniobuty. Gumowe buty, długości pod piersi. Guma izoluje od prądu (piorun), natomiast w tym momencie typ, włożył do wody końcówkę wędki (rękojeść) która jest w całości z włókna węglowego, super hiper przewodzącego prąd. Dla tego właśnie go popieściło.
Sadol uczy, Sadol bawi.
dziekuje za wytlumaczenie. jednak ja bym w taka oczywista pogode nie wchodzil do jeziora... ale moze jestem pojebany
Faktycznie, Sadol uczy.
spodniobuty
wodery
spodniobuty
wodery
Ale nad czym dumać? Tak czy inaczej gość ma ubrane wodery a nie spodniobuty. Więc mam rację.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów