18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (1) Soft (8) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:05
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:49
Porażka, tylko czyja?
SzaKaaL • 2013-08-27, 9:57
Witam. Chciałbym dziś poruszyć temat dla niektórych zapewne bolesny, a na pewno doprowadzający do dyskusji. Poniżej cytuję tekst napisany o tej sprawie przez jednego z członków Wiary Lecha która zostaje rozwiązana. Warto przeczytać..

Cytat:

Porażka, tylko czyja?

26.08.2013 na Walnym Zgromadzeniu członkowie Wiary Lecha podjęli decyzję o rozwiązaniu stowarzyszenia… Około 1000 członków w tym pięćdziesięciu, może więcej aktywnych – nie jak ja, dumny z członkowstwa i bierny z założenia. Podkreślić
u muszę, że nasz poznański kocioł to prawie 10 tysięcy miejsc!!!! a winna za Wszelkie zło jest – była WL (Wiara Lecha).

Wydawać się może, że to wygrana GW (Gazeta Wyborcza) i Władz jako takich.

Prezes nie chce być dalej liderem, ma dosyć represji, zastraszania jego i jego bliskich, nagonki Wyborczej… Jak to działa? – Niedawna afera z transparentem, na liście jest dwudziestokilkuletnia dziewczyna, antyterroryści wpadają nad ranem, skuwają w kajdanki, rzucają na podłogę… Demolują dom. Czego szukają? – oni wiedzą! Mama jeszcze nie ochłonęła!

Wice Prezes nie chce być na miejscu „szefa”. Nikt nie chce…

Nie jest tu ważne z kim będzie rozmawiał Klub czy Wojewoda, kto przejmie kontrolę nad listą wyjazdowiczów, kto to zorganizuje?

Pytam co dalej z tym wszystkim o czym gazety wolały nie pisać?!

Wiara Lecha jako stowarzyszenie, pod silnym naciskiem i przewodnictwem „Litara” opiekowała się kilkoma domami dziecka, „łysy bandyci” własnoręcznie remontowali pomieszczenia za pieniądze ze zbiórek WL, organizowali festyny dla pensjonariuszy tychże domów, zbiórki żywności i to jakie? !!!!

Członkowie WL dbali, czyścili i odnawiali groby powstańców wielkopolskich!

Przed świętami organizowano zbiórki dla rodzin powstańców Wlkp na Litwie i Białorusi… Za każdą z tych akcji stał Zarząd WL z Prezesem na czele!

W momencie jak sobie tak piszę do Was na stronach gazet już wrze…. A ja pytam tylko czy o taką Polskę walczyli nasi rodzice? Czy w imieniu chorej polityki „władza” ma prawo niszczyć TAKICH ludzi i takie organizacje?!

Kibol – synonim zła wpojony wszystkim przez dziennikarzy GW – w naszej poznańskiej gwarze to po prostu…….kibic!!!!!! Są zatem źli i dobrzy kibole, są pseudokibole jak i pseudodziennikarze, pierdzistołki, którzy ferują wyroki i kształtują poglądy odbiorców bez ruszania dupy sprzed komputera.

Rozwiązanie Wiary Lecha to wielki sukces tych, którzy nie rozumieją jak dalece się cofnęliśmy ! Nie wiem jak zakończyć ten felietonik… Litar wróć ! - tylko czy ja to powinienem krzyczeć?

robertt

Od siebie mogę jedynie dodać, że akcje opisane powyżej miały naprawdę miejsce i łatwo w necie informacje o tym zapewne odnajdziecie.

Do tych, którzy nadal o tym nie wiedzą: przestańcie słuchać tych bzdur w telewizji czy gazetach. Jedna wielka manipulacja faktami i kłamstwo. Osobiście telewizji nie oglądam, radia nie słucham ani gazet nie czytam. Ignorant? Wolę być ignorantem niż zombie bez własnych poglądów.
Zgłoś
Jack Daniel's 2013-08-27, 18:25 1
Wiara Lecha się przecież rozwiązała, jak się dowiedziała, że kibicuje Amice Wronki...
Zgłoś
Diiii 2013-08-27, 18:37
Dawno się tak nie uśmiałem! No kurde biedactwa ..bana jełopów bez karku z IQ niższym od jednokomórkowca! TV czy gazetą nie wierzę, ale proszę, bez takich akcji... co oni na odpier...alali i ilu ludzi cierpi przez nich do tej pory to szkoda gadać. Jeszcze może chociaż minimalnie poważnie bym to potraktował,ale jak czytam.. oh nasz liter biedn, cudny , wspaniały... to już nie można poważnie traktować.. a film jak ta ci..a pluje na faceta, na sektorze, na którym jest z dziećmi, i jeszcze do bicia się rzuca (oczywiście z bez mózgami przy nodze) , to już dno totalne, bagno... i nich mi nie pisze, że nie znam sytuacji, czy że media itp. bo akurat temat kibiców jest mi bardzo bliski, gdyż chodzę na mecze, jeżdżę na wyjazdy... Pozdrawiam.
Zgłoś
c................r 2013-08-27, 19:18
Piwo dałem tylko dlatego, żeby wreszcie wszystkie tumany i gimbomatoły na tym portalu zobaczyły, że ich ulubione media przeinaczały fakty, a władza prędzej czy później dobierze im się także do dupy (nie siłą ale prośbą i groźbą lub wysysającymi podatkami).
Amen.
Zgłoś
bloodwar 2013-08-27, 19:50
Wspaniała wiadomość, gdyby to ode mnie zalezało to bym wprowadził prawo że WSZYSTKIM tym łysym jednokomórkowym zwierzętom, które chodzą na mecze tylko i wyłącznie po to, żeby się bić, wpadałaby regularnie o 6 rano policja, nachodziła w miejscu pracy, zamykała "prewencyjnie" na 48 bez podania przyczyny na czas wiażniejszych meczy oraz gnębiła bliższą i dalszą rodzinę. A nawet jeżeli nie to przynajmniej zakazałbym uprawiania taniej propagandy i zasłaniania się chorymi dziećmi i sierotami, bo pisanie że jakiś klub "fanatyków" Lecha powstał po to, żeby myć groby i zbierać pieniądze na biedne dzieci to grube nieporozumienie!

"Multikulturowość jest dobra!" - Elin Krantz
Zgłoś
wnh 2013-08-27, 19:52 1
Amica Wronki bum bum Amica Wronki bum bum. A tak na serio toć nie wszyscy z WL to chuligani, więc proszę się odpierniczyć od kibiców kanapowych jak ja. Amica Wronki bum bum, Amica Wronki bum bum.

Canis tibi faciem lavat.
Zgłoś
zarpion 2013-08-27, 20:08 2
same inteligenciki widzę w komentarzach, jak tam? co było dziś w faktach? Tomek Mazur wyprał wam mózgi na koniec?
Zgłoś
Vercetti77 2013-08-27, 20:18
Nie wierzę że kibice się poddają...
Zgłoś
Murzyn9111 2013-08-27, 20:25 4
Kurwa wszyscy na sadolu to ponoc nie lewaki a wy tu kurwa wypisujecie takie lewackie komenty ze masakra, do tych co nie znaja zycia kibicowskiego i naszego ruchu to rurki na dupe pedalstwo i do gimnazjum kurwa pejsy z GW !!!
Zgłoś
Zaethrael 2013-08-27, 20:54 3
A mnie to pasuje zajebiście.
Czekam z niecierpliwością na resztę

Jeżeli GW nie chcesz czytać to nie kupujesz i nie czytasz - proste jak drut.
Jeżeli chcesz mieć ząbki całe (rób codziennie jedną gałę) idąc po meczu przez miasto to niestety nie jesteś w tym wypadku osobą decyzyjną.

Na wiele minut więcej doceniłbym fakt remontu domu dziecka gdyby po prostu ludzie się zebrali i to zrobili - bez przynależności do wątpliwej marki organizacji. Uprzedzenie, stereotyp - trochę tak. Ale bez ściemy - naprawa PijaRu jednym remoncikiem to przy urządzonym rozpizdziaju i karach dla klubu - jak kropla w morzu.

Cytat:

Do tych, którzy nadal o tym nie wiedzą: przestańcie słuchać tych bzdur w telewizji czy gazetach. Jedna wielka manipulacja faktami i kłamstwo. Osobiście telewizji nie oglądam, radia nie słucham ani gazet nie czytam. Ignorant? Wolę być ignorantem niż zombie bez własnych poglądów.

A takie zdania rozkurwiają mnie najbardziej. Skoro chcesz mieć własne poglądy to warto spojrzeć z każdej strony - nie tylko tej która ci aktualnie pasuje. Osobiście polecam Wiadomości Google jako początek. Leci równo - z lewej, prawej i dupy strony - jak Cię coś zainteresuje to badasz temat tam gdzie możesz, a nie z zasady wykluczasz wszystko co jest sprzeczne z Twoją ideologią - bo to wtedy stajesz się głupim zombie zapatrzonym w obrazek. Media nie kierują się pierdoloną konspirą, a kasą - tym bardziej teraz gdy internet zbiera żniwo w TV i Pismakach. Każdy ma swój target. Niezależna, GW, TVN, Polsat - dokładnie te same zasady. Każda profesjonalna gazeta wie w co będzie celować zanim jeszcze powstanie. Mamy mainstream - newsy, komentarze (warto to rozdzielać) sklecone na szybko, na wczoraj - nie żyda który siedzi na maszynie i klepie druczki. I dlaczego TVN pokazuje Wiśniewską zamiast superważną ustawę? Bo superważna ustawa generuje gówno a nie oglądalność. Słupki, wykresiki, big data - kapitalizm ludzie.

Poza tym - to, że wydaje ci się, że masz swoje zdanie - nie wyklucza tego, że możesz być lemingiem. Pytanie tylko z jakiej gliny jesteś ulepiony To tak samo jak czytasz jakiś tekst o idiotach i jesteś w 100% przekonany, że to nie o Tobie

Zaethrael
Zgłoś
mareczekzip 2013-08-27, 23:39
Walczcie Kurwa !
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów