18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft (6) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 20:05
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 20:49
Porażka, tylko czyja?
SzaKaaL • 2013-08-27, 9:57
Witam. Chciałbym dziś poruszyć temat dla niektórych zapewne bolesny, a na pewno doprowadzający do dyskusji. Poniżej cytuję tekst napisany o tej sprawie przez jednego z członków Wiary Lecha która zostaje rozwiązana. Warto przeczytać..

Cytat:

Porażka, tylko czyja?

26.08.2013 na Walnym Zgromadzeniu członkowie Wiary Lecha podjęli decyzję o rozwiązaniu stowarzyszenia… Około 1000 członków w tym pięćdziesięciu, może więcej aktywnych – nie jak ja, dumny z członkowstwa i bierny z założenia. Podkreślić
u muszę, że nasz poznański kocioł to prawie 10 tysięcy miejsc!!!! a winna za Wszelkie zło jest – była WL (Wiara Lecha).

Wydawać się może, że to wygrana GW (Gazeta Wyborcza) i Władz jako takich.

Prezes nie chce być dalej liderem, ma dosyć represji, zastraszania jego i jego bliskich, nagonki Wyborczej… Jak to działa? – Niedawna afera z transparentem, na liście jest dwudziestokilkuletnia dziewczyna, antyterroryści wpadają nad ranem, skuwają w kajdanki, rzucają na podłogę… Demolują dom. Czego szukają? – oni wiedzą! Mama jeszcze nie ochłonęła!

Wice Prezes nie chce być na miejscu „szefa”. Nikt nie chce…

Nie jest tu ważne z kim będzie rozmawiał Klub czy Wojewoda, kto przejmie kontrolę nad listą wyjazdowiczów, kto to zorganizuje?

Pytam co dalej z tym wszystkim o czym gazety wolały nie pisać?!

Wiara Lecha jako stowarzyszenie, pod silnym naciskiem i przewodnictwem „Litara” opiekowała się kilkoma domami dziecka, „łysy bandyci” własnoręcznie remontowali pomieszczenia za pieniądze ze zbiórek WL, organizowali festyny dla pensjonariuszy tychże domów, zbiórki żywności i to jakie? !!!!

Członkowie WL dbali, czyścili i odnawiali groby powstańców wielkopolskich!

Przed świętami organizowano zbiórki dla rodzin powstańców Wlkp na Litwie i Białorusi… Za każdą z tych akcji stał Zarząd WL z Prezesem na czele!

W momencie jak sobie tak piszę do Was na stronach gazet już wrze…. A ja pytam tylko czy o taką Polskę walczyli nasi rodzice? Czy w imieniu chorej polityki „władza” ma prawo niszczyć TAKICH ludzi i takie organizacje?!

Kibol – synonim zła wpojony wszystkim przez dziennikarzy GW – w naszej poznańskiej gwarze to po prostu…….kibic!!!!!! Są zatem źli i dobrzy kibole, są pseudokibole jak i pseudodziennikarze, pierdzistołki, którzy ferują wyroki i kształtują poglądy odbiorców bez ruszania dupy sprzed komputera.

Rozwiązanie Wiary Lecha to wielki sukces tych, którzy nie rozumieją jak dalece się cofnęliśmy ! Nie wiem jak zakończyć ten felietonik… Litar wróć ! - tylko czy ja to powinienem krzyczeć?

robertt

Od siebie mogę jedynie dodać, że akcje opisane powyżej miały naprawdę miejsce i łatwo w necie informacje o tym zapewne odnajdziecie.

Do tych, którzy nadal o tym nie wiedzą: przestańcie słuchać tych bzdur w telewizji czy gazetach. Jedna wielka manipulacja faktami i kłamstwo. Osobiście telewizji nie oglądam, radia nie słucham ani gazet nie czytam. Ignorant? Wolę być ignorantem niż zombie bez własnych poglądów.
Zgłoś
zerwikaptur 2013-08-27, 10:04 28
Smutne to i tragiczne a antypolski rząd bedzie miał powody do dumy nie ze zniszczenia WL a z tego że własnie akcje takie jak organizowała wiara przestaną mieć miejsce i wynarodowienie polaków bedzie szło szybciej i sprawniej -kto sie zaopiekuje tymi grobami itd przecież nie rząd bo tego nigdy nie robił a stawiał pomniki i remontował groiby armi czerwonej z wieką ochota .
Zgłoś
NieWiemZeWiem 2013-08-27, 11:10
wiara lecha zawsze jakos trzymala na smczy nie ktore dzikie psy, teraz to bedzie samowolka i bedzie jeszcze gorzej. Juz wdze te naglowki gaze "wiara lecha sie msci" ja jebie...niech do wladzy juz dojdzie rocznik 88-90 bo to jest pokolenie przyszlosci(chociaz jednoczesnie te pokolenia reprezentuje bardzo duzy procent lewaków ale tkich solidnych lewaków)

(|)-------C====8
Zgłoś
c................s 2013-08-27, 11:12
WL klęka do berła GW? śmierdzi fejkiem.
Zgłoś
mesiash 2013-08-27, 11:17
Taaa, GW nasyła antyterrorystów na ludzi, którzy znaleźli się w WL na pewno zupełnie przypadkowo...

Bo jak demolują stadion, wymuszają coraz korzystniejsze warunki współpracy klubu z nimi i nie potrafią utrzymać rygoru w swoich szeregach, to wszystko jest w porządku, tylko ta Wyborcza zła.
Zgłoś
Bialix 2013-08-27, 11:29
Wisła - Lech 2:0
Zgłoś
SzaKaaL 2013-08-27, 12:23
conchis napisał/a:

WL klęka do berła GW? śmierdzi fejkiem.

Chciałbym aby to był fejk.. Popytaj a się dowiesz..
Zgłoś
dolar10 2013-08-27, 15:11 1
Jestem kibicem Legii ,ale to niewazne ,rozjebalo mnie jak moj mlodszy brat powiedzial mi ze "hiszpanscy kibice zatakowali KIBOLI na wyjezdzie" jebac TVN,przecz z komuna.
Zgłoś
cenzurowany 2013-08-27, 17:32 1
nie przeczytałem ani linijki z tego całego tekstu ale i tak powiem że pierdolisz głupoty
Zgłoś
r5k5 2013-08-27, 17:34
przytulić biednego kibica ?... no żal mi was
Zgłoś
Taumantis 2013-08-27, 17:43 3
oj oj oj, trza było pilnować swoich rozrabiaków to by było ok. A teraz kurwa macie. Wielkie pokrzywdzone kibiciątka. "Przeciez my pomagamy, my Polacy, my staniemy do walki z czerwonym psem" - a tak serio dostaniecie kurwa drona bojowego na ryj i tyle waszej wielkiej walki.

translator taumantis'a
#ziemniak# - wypi***alaj
#malina# - Ch ci w D
#rzeżączka# - Twoja stara to K
Zgłoś
krishna 2013-08-27, 17:43 1
bardzo dobrze, od dawna wiadomo, że kks kurwą jest
Zgłoś
MCL 2013-08-27, 17:47 4
Kurwa wchodzę tu po pracy styrany przy piwku by sobie poprawić humor, wyluzować się a tu widzę jak jebane cwelostwo z wyborczej niszczy ludzi, którym na czymś zależy, mają ambicję i wspierają siebie oraz nasz kraj. Jestem ciekaw, kiedy My, Polacy, zamiast "spierdalać" z tego "chorego" kraju, każemy "spierdalać" tym, co go niszczą.

Ale patrząc po IQ średniego wyborcy, nieprędko. kurwa
Zgłoś
wLq 2013-08-27, 17:48 1
Co oni na litość teraz biorą? Jeśli chcą to dalej mogą pomagać, w czym problem. To tak jakby pozwolić Hitlerowi dalej zabijać ludzi bo wyremontował dom dziecka albo ładne obrazy maluje. Jak nie umie się zachować wśród społeczeństwa to tak później jest.
Zgłoś
p................a 2013-08-27, 17:59
A mnie zawsze ciekawi że kibolstwa nie ma w innych sportach niż kopanina. Przypadek?
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów