Czy nadal uważacie, że to pieszy powinien mieć pierwszeństwo na pasach???
Czy nadal uważacie, że na pasy można wtargnąć jak ślepa krowa na pole???
źródło: youtube.com/watch?v=txcZDjNUhSo
(...) nawet sławni ludzie zaczęli sie tłumaczyć ktorzy jeżdżący np. zawodowo w rajdach że przestali przepuszczac pieszych dla własnego ich bezpieczeństwa. Żeby właśnie nie dochodziło do takich sytuacji jak ta.bo nie oszukujmy się że zatrzymując się podpisał na nią wyrok śmierci jest jest denatką. I wmawiaj sobie dalej że to wina kierowcy z naprzeciwka jej już życia nie wrócisz takim durnym gadaniem
Każdy myślący człowiek jest ateistą.Na dwupasmowej jezdni nie zatrzymam się, wole mandat. Miałem sytuację że kobita przed którą się zatrzymałem przechodząc skłoniła głowę w moją stronę i prawie by zginęła wchodząc pod auto na drugim pasie ( zatrąbiłem i zatrzymała się odruchowo). Nigdy więcej.
Przechodząc przez pasy patrze w lewo, prawo, w lewo. Widze ze z lewej mi ustępuje to wchodze ale patrząc w prawo czy ten z prawej mnie widzi. Czasem mnie nie widzi i poczekam pare sekund stojąc na pasach, korona mi z głowy nie spadnie. Kurwa banał.
Na filmiku winny pieszy w 100%.
I rozumiem, że Ty idziesz sobie przez to przejście, samochód z lewej Ci ustąpił, więc patrzysz już tylko w prawo. A tu nagle jeb z lewej jakiś seba w golfie wyprzedzał i... Ewentualnie seba zajebał w ten samochód z lewej, bo hamulce padły (jak to w golfie seby) i skoszone masz nogi. Rozumiem, że w tym wypadku Twoja wina, bo powinieneś przewidzieć, że seba zapierdala (bo lubi zapierdalać), hamulce ma słabe (bo go nie stać na lepsze), opony łyse (to samo co hamulce), no i jak zwykle jedzie najebany