Czy nadal uważacie, że to pieszy powinien mieć pierwszeństwo na pasach???
Czy nadal uważacie, że na pasy można wtargnąć jak ślepa krowa na pole???
źródło: youtube.com/watch?v=txcZDjNUhSo
O ile czasami faktycznie pieszy wchodzi jak święta krowa, to na tym nagraniu zawinił kierowca i nie podlega to żadnej dyskusji. Skoro jeden się zatrzymał, to dlaczego drugi nie mógł? Co więcej, pieszy był już na przejściu. Ja osobiście staram się rozglądać przechodząc przez całe przejście, właśnie dlatego że jakiś taki nieodpowiedzialny kierowca może się trafić. U polskich kierowców jest jakieś takie podejście, że wszystko nowe to złe, szczególnie jak szkodzi tym co łamią przepisy. Jedzie 120 w zabudowanym i zabrali mu prawko - skandal! Nie zauważył pieszego na przejściu, bo bawił się telefonem i sprawa trafiła do sądu - skandal! Zaparkował na zakazie i mu auto odholowali - też skandal! Ale jak to ten sam biedny i prawy kierowca jest poszkodowany to wielkie halo, gdzie była policja i jakim prawem nie opisali tego w lokalnych gazetach! Mam nadzieję, że kierowca przyjmie swoją winę na klatę, a nie będzie starał się zrzucić na pieszego, bo wszyscy winni tylko nie ja.
Też jestem ciekaw, bo to o czym piszesz,to chyba oznakowane przejście dwuetapowe, a na filmiku, przez pasy przebiega bardzo wąski obszar wyłączony z ruchu. Może jest TU ktoś oczytany w tematyce i odpowie, czy są to dwa osobne przejścia?
Nie zesraj się.
uważaj bo sie zesrasz
youtube.com/channel/UCVRXrBn5CdkHCjI5Za_Yx3g/O ile czasami faktycznie pieszy wchodzi jak święta krowa, to na tym nagraniu zawinił kierowca i nie podlega to żadnej dyskusji. Skoro jeden się zatrzymał, to dlaczego drugi nie mógł? Co więcej, pieszy był już na przejściu. Ja osobiście staram się rozglądać przechodząc przez całe przejście, właśnie dlatego że jakiś taki nieodpowiedzialny kierowca może się trafić. U polskich kierowców jest jakieś takie podejście, że wszystko nowe to złe, szczególnie jak szkodzi tym co łamią przepisy. Jedzie 120 w zabudowanym i zabrali mu prawko - skandal! Nie zauważył pieszego na przejściu, bo bawił się telefonem i sprawa trafiła do sądu - skandal! Zaparkował na zakazie i mu auto odholowali - też skandal! Ale jak to ten sam biedny i prawy kierowca jest poszkodowany to wielkie halo, gdzie była policja i jakim prawem nie opisali tego w lokalnych gazetach! Mam nadzieję, że kierowca przyjmie swoją winę na klatę, a nie będzie starał się zrzucić na pieszego, bo wszyscy winni tylko nie ja.
Selekcja naturalna, lekiem na debilizm tego świata...Tak samo jak np. możesz nie mieć pojęcia że jeśli otworzysz mikrofalówkę w trakcie pracy to dostaniesz dawkę promieniowania, bo możesz się na tym nie znać, być debilem, itp. natomiast ktoś kto taką mikrofalówkę projektuje ma OBOWIĄZEK przewidzieć taką sytuację i umieścić w niej system odcinający zasilanie w momencie otwarcia drzwiczek. Dokładnie tak samo jest z pieszymi i kierowcami. Pieszym może być KAŻDY, nawet ktoś kto jest upośledzony umysłowo, ktoś kto nie zna praw fizyki, dziecko, absolutnie KAŻDY. Natomiast kierowcą może być tylko ktoś, kto przeszedł szkolenie, wykazał się znajomością w teorii i w praktyce przepisów, zasad, praw fizyki itp. i to ZAWSZE od kierowcy w pierwszej kolejności należy wymagać!
Skoro jeden się zatrzymał, to dlaczego drugi nie mógł?.
Tak samo jak np. możesz nie mieć pojęcia że jeśli otworzysz mikrofalówkę w trakcie pracy to dostaniesz dawkę promieniowania, bo możesz się na tym nie znać, być debilem, itp. natomiast ktoś kto taką mikrofalówkę projektuje ma OBOWIĄZEK przewidzieć taką sytuację i umieścić w niej system odcinający zasilanie w momencie otwarcia drzwiczek. Dokładnie tak samo jest z pieszymi i kierowcami. Pieszym może być KAŻDY, nawet ktoś kto jest upośledzony umysłowo, ktoś kto nie zna praw fizyki, dziecko, absolutnie KAŻDY. Natomiast kierowcą może być tylko ktoś, kto przeszedł szkolenie, wykazał się znajomością w teorii i w praktyce przepisów, zasad, praw fizyki itp. i to ZAWSZE od kierowcy w pierwszej kolejności należy wymagać!
1. Oświetlona
2. Padał co oznacza że trzeba patrzeć na drogę.
3. Kobieta ubrana na czerwono.
4. Przejście oświetlone ORAZ KURWA MAĆ pieszy PRZECINA ŚWIATŁA SAMOCHODU KTÓRY GO PRZEPUŚCIŁ
5. Gdyż została przepuszczona.
6. Kurwa mać żartujesz?
Zdaj prawo jazdy do najbliższego komisariatu policji.
To co piszesz to jest socjalistyczne pierdolenie. Jednostki które osiągneły więcej muszą się dostosowywać do ameb umysłowych niepotrafiących przejść przez pasy.
Jak ustawodawca wie ze ludzie są tak głupi że nieogarniają przejścia przez pasy to powinien nakazać im zapierdalać w spodniach odblaskowych a nie dawać jeszcze przywileje. Kurwa, to tak nie działa.
Widzę ile osób tyle jest opini. Większość argumentów jest z dupy napisane. Ktoś już dobrze podał że warunki pogodowe nie były najlepsze. Ja dodam od siebie jakie czynniki spowodowały że kobieta została pierdolnieta przez nadjezdzajacy samochód.
1. Noc
2. Padał deszcz
3. Kobieta ubrana całkowicie na czarno.
4. Przejście nie oświetlone.
5. Święta krowa nie rozejrzala się.
6. Gdyby pierwszy kierowca jej nie ustąpił ta pewnie by żyła do dziś.
I dodam od siebie ze mnie wkurwia strasznie jak stoję sobie na przejściu i jakiś chuj się zatrzymuje żeby mi ustąpić. Nie cierpię tego, wolę sobie poczekać i przejść na spokojnie jak sie trochę rozluźni.