I znów ból dupy ludzi którzy nawet prawka nie mają.. Rozumiem pieszy musi się rozejrzeć ale gdy auto staje, drugi ma jebany obowiązek się zatrzymać. Przed pasami należy zwolnić w taki sposób aby kierujący miał pewność, że może bezpiecznie przejechać... w tym przypadku, nie dostosowal prędkości do warunków panujących na drodze. Kobieta była już na przejściu to jego zasranym obowiązkiem jest się zatrzymać. Chłop odpowie w najlepszym przypadku za nieumyślne spowodowanie śmierci w co wątpię bo była na psach, oby dostal minimum 15 lat
Oczywiście wszystkim którzy przechodzą w miejscach niedozwolonych lub wejdą prosto pod auto dobrze tak. Ale tu dziewczyna była bez winy. Żadne wytłumaczenie, że co z tego iż ma pierwszeństwo jak i tak po takim starciu nie przeżyje. Ok umrze ale on pójdzie siedzieć i będzie miał dożywotni zakaz jazdy + odszkodowanie musi zapłacić takie kolosalne, że wyląduje pod mostem. Ona umarła, a on przegrał życie. Mam nadzieję, że już siedzi w areszcie.
nano50 napisał/a:
Wszyscy tylko w kółko pierdolicie o winie kierowcy, a ja przypomnę, że w Polsce pieszy pierwszeństwa nie ma i nie ma prawa wychodzić na przejście, gdy jadą samochody. Do tego ciemno jak cholera, baba kurteczkę wzięła czarną i lezie bez patrzenia. Jedno auto wyhamowało, drugie się wpierdoliło.
Czemu wszyscy wymagają zwalaniania do 10 km/h co 100 metrów na każdym przejściu, a nikt nie wymaga, żeby bezczelna kurwa się obejrzała przed jezdnią czy nic nie jedzie.
A Ty ślepy jesteś, że laska już prawie schodziła z psów? Jakie wtargniecie?
Miała obowiązek stać i czekać ok stała, jedno auto się zatrzymało drugie było daleko więc weszła bo powinno się zatrzymać, ona nie weszła perfidnie mu pod koła po drugie była już dawno na drugiej stronie jezdni więc jakie wtargniecie? Jak jadę autem jest ciemno i pada to zwalniam, żeby mieć pewność, że nikogo nie ma na pasach proste. Ale ja się kurwa nie dziwię jak wychodzę na spacer z psami idę wzdłuż ulicy chodnikiem, a jebane tiry zapierdalaja 100-80km/h w terenie zabudowanym w deszczu przez pasy. Mogę nagrać takich tonę w ciągu 10-15 minut. To jest normalne? Po to są przepisy drogowe aby je przestrzegać bo później się kończy jak na owym nagraniu.