Grzegorz.C napisał/a:
@up
Ale to wszystko mają w głębokim hehe poważaniu prawuśkowi wolnoryhnkovcy. Dla nich przyroda (nie użyję słowa ekologia bo uczuleni na nie) to archaizm bo liczą się napełnione kałduny i portfele.
Pokazując wam te filmy chcę Was troszkę zainteresować podglądaniem polskiej podwodnej przyrody metodą freedivingu - czyli nurkowania na wstrzymanym oddechu - bez butli. Czyli w sposób dostępny dla każdego. A także pokazać Wam, ze aby obserwować piękne i bujne podwodne życie niekoniecznie trzeba podróżować daleko poza granice Polski. My to mamy i u nas ... tylko trochę tego nie doceniamy...
Jeśli interesuje Was co ciekawego można zobaczyć w naszych wodach - w sposób dostępny dla każdego to zajrzyjcie do tematu
Piękno podwodnej Polski - dla każdego - tam wstawiłem kilka filmów z charakterystycznymi scenami z naszych rodzimych ekosystemów wodnych.
Przy okazji tematów
O tym jak znokautował mnie po wodą sandacz ,
Łowiectwo podwodne - taktyka strzelania do ryb z kuszy , czy też tematu
O podwodnym sprzątaniu dna jezior, które część ludzi traktuje jak śmietnik (wszystkie linki zapodałem na końcu pierwszego postu) wielu z Was wykazało zainteresowanie freedivingiem (nurkowaniem na wstrzymanym oddechu) i łowiectwem podwodnym (podwodnymi polowaniami na ryby przy pomocy kuszy wykonywanymi także na wstrzymanym oddechu). Bardzo dużo o tych rodzajach aktywności, sprzęcie i sposobie treningu opowiedziałem i pokazałem w tych tematach w licznych komentarzach starając się wyczerpująco odpowiedzieć na zadawane pytania. Obiecałem wtedy zrobić temat, w którym opowiem szerzej o freedivingu - jak to zrobić, żeby długo wytrzymywać pod woda, jak trenować, jak robić to bezpiecznie i unikać zagrożeń, jak właściwie wyposażyć się w sprzęt, jakie są jego koszty i gdzie w internecie znaleźć rzetelne informacje i porady w tej dziedzinie - taki temat jak najbardziej kompletny. Temat mam już opracowany w 70% i niedługo go wstawię. Postaram się po prostu przy okazji następnej zajawki (za tydzień, albo dwa) opowiedzieć w komentarzach jak potrafię najlepiej o freedivingu.
Jeśli tematyka (ewentualnie uprawianie freedivingu lub spearfishingu) kogoś z Was zainteresowała to sporo informacji zamieszczam w opisach pod swoimi filmami. O czym je robię w skrócie opowiadam tutaj:
Poza tym większość tematów związanych z wodą (freediving, łowiectwo podwodne, ochrona środowiska wodnego itp) opatruję
tagami: freediving i spearfishing. Zawsze można sobie w wyszukiwarce sadola wpisać któryś z tych tagów i wrócić/zajrzeć na spokojnie do tematu, który będzie interesujący.
A tak w ogóle to życzę spokojnych i rodzinnych Świąt Wielkanocnych.
Odmurzyniacz napisał/a:
Można zrobić fajnego "pranka" bez zjebanego scenariusza i podstawionych aktorów? Można. Miękki chuj ci w dupe Vitaly, słyszałem że takie lubisz najbardziej.
EDIT - dobra, troche mnie poniosło Piwo za materiał, sam mam dom nad jeziorem Żarnowieckim. Piękna okolica, nawet z tą zjebaną ex-elektrownią.
Byłem i pływałem w Żarnowieckim w 2014. Jest tam niedokończona zatopiona elektrownia atomowa. Zatopiony jest blok nr 1 i nr 2. Zwiedziłem z kamerą wszystkie ich zalane korytarze, pokoje i sale - nurkując na wstrzymanym oddechu. Kiedyś zrobię z tego film.
zincum napisał/a:
A ja tak z innej beczki. Tołpyga to smaczna jest? Filetujesz? Da się? Podobno od cholery ości.
Zarówno biała jak i pstra jest doskonała do wędzenia - filetować i wędzić. Ości faktycznie ma sporo ... ale sporych
clown7 napisał/a:
Kurwa, gdyby mi tak wyskoczył nagle z pod wody, to bym odruchowo przyjebał wiosłem....
Raz mi się zdarzyło zaliczyć. Ale teraz to nie są wiosła jak kiedyś drewniane tylko tandetne plastiki - więc nie ucierpiałem specjalnie