Zakładam, że poprawna odpowiedź to powinno być B a dowcipliwa to D.
Za to bardziej mnie ciekawi pytanie nr28.
Bez kitu. Dość podchwytliwe bo mi pasują odpowiedzi A i B ale jak widać ktoś kto to pisał specjalnie pogrubił aby zaznaczyć jedną odpowiedź. Nigdzie indziej nie jest to pogrubione.
Na dobrą sprawę D też jest poprawne jak się tak głębiej zastanowić.
Kurwa jebać to twoje 29. Zagłębmy się w 28.
No bo tak. Odpowiedź A jest w 100% poprawna. Prawa kryminalne są po to aby ludzie się bali łamać prawo.
Odpowiedź B też jest poprawna bo prawa kryminalne są po to aby karać łamiących prawo.
Odpowiedź D na logikę w sumie też jest poprawna bo to większość narzuca swoje prawa mniejszością. Skoro większość osób nie chce gwałcić małych dzieci i jest prawo które karze za gwałcenie małych dzieci to większość narzuca swoją wolę mniejszości gwałcicieli małych dzieci.
Na upartego nawet C bym mógł zaliczyć ale to już tak w sumie sąd cywilny.
No kurwa widzisz, że są tam też podstawy etyki... a wiesz no ten tego no... trzeba szerzyć tolerancję... także tego.
Trzeba go przepytać z homoseksualizmu, utożsamiania się z płcią, zmiany płci, szowinizmu, mizoginii, tolerancji na kolor skóry, tolerowania obcej kultury, freeganizmu, weganizmu, tolerowania innych religii, wchodzenia w związki małżeńskie ze zwierzętami oraz co sądzi o inicjacji seksualnej w żłobku. Z pytań uzupełniających można jeszcze delikatnie wypytać czy przypadkiem nie jest uprzedzony do ludzi jedzących własny kał i pijących mocz w miejscu pracy. Przecież nikt nie chciałby pracować z jakimś pojebsem nietolerancyjnym.
Jak zda to może być księgowym.
Zakładam, że poprawna odpowiedź to powinno być B a dowcipliwa to D.
Za to bardziej mnie ciekawi pytanie nr28.
Bez kitu. Dość podchwytliwe bo mi pasują odpowiedzi A i B ale jak widać ktoś kto to pisał specjalnie pogrubił aby zaznaczyć jedną odpowiedź. Nigdzie indziej nie jest to pogrubione.
Na dobrą sprawę D też jest poprawne jak się tak głębiej zastanowić.
Kurwa jebać to twoje 29. Zagłębmy się w 28.
No bo tak. Odpowiedź A jest w 100% poprawna. Prawa kryminalne są po to aby ludzie się bali łamać prawo.
Odpowiedź B też jest poprawna bo prawa kryminalne są po to aby karać łamiących prawo.
Odpowiedź D na logikę w sumie też jest poprawna bo to większość narzuca swoje prawa mniejszością. Skoro większość osób nie chce gwałcić małych dzieci i jest prawo które karze za gwałcenie małych dzieci to większość narzuca swoją wolę mniejszości gwałcicieli małych dzieci.
Na upartego nawet C bym mógł zaliczyć ale to już tak w sumie sąd cywilny.
Jeśli chodzi o pytanie 28 to zdecydowanie A. Jest nadrzędna rola prawa. Oczywiście reszta też jest poprawna ale to nie jest główne założenie. Btw "mniejszościom".
Z drugiej strony jednak dlaczego ta instytucja uwypukla tego typu wrażliwe kwestie, zamiast skupiać się na wymiernych, merytorycznych umiejętnościach przyszłego księgowego? Formułując tego typu pytania niczego kreatywnego się nie osiągnie, pogłębią się za to podziały i poczucie niskiej wartości u osób, w które tak postawione zapytanie bezpośrednio uderza.
Rozumiem, że ten instytut ma prawo do układania egzaminów jak im się żywnie podoba, każda zorganizowana instytucja ma czy też powinna mieć taką możliwość, ale z całą pewnością wolność jednych nie powinna następować kosztem wolności drugich.