@steelmike
Tłuką się i drą ryja owszem, ale nie można im zapomnieć tego, że robią zbiórki i działają charytatywnie. Na każdym meczu spiker mówi np. - Dzisiaj zbieramy na nowy wózek dla chorego Dawidka i każdy kibol coś tam wrzuci.
Kibice Lechi Gdańsk nie raz uzbierali 25 tyś euro na operacje dla chorego chłopczyka. Po ostatnim wypadku autokaru, 11 tyś kibiców oddało krew. Nawet Arka Gdynia oddała krew dla Lechii Gdańsk mimo, że są wrogami na śmierć i życie.
Widzicie ich w złym świetle bo dobrze jest dla mediów stawiać ich w złym świetle, nikt nie mówi o tym co kibice zrobili dobrego
Wbrew pozorom to ludzie bardzo solidarni i nie można ich tak bezczelnie szkalować.
Stowarzyszenie Kibiców Wisły Kraków zorganizowało 6 marca w Starej Hali Wisły charytatywną imprezę dla Oli Grzyb i Michała Kołodzieja.
Ola Grzyb to obecnie 3-letnia dziewczynka, która urodziła się w 31 tygodniu ciąży. W wyniku niedotlenienia nastąpiło u niej uszkodzenie ośrodkowego układu nerwowego. Diagnoza – mózgowe porażenie dziecięce.
Michał Kołodziej kończy w kwietniu 21 lat. Podczas wypoczynku nad wodą w lipcu ubiegłego roku, skacząc do wody na główkę złamał kręgosłup. Podczas wypadku całkowicie zmiażdżony został 5 krąg szyjny, natomiast na rdzeniu wystąpiła rysa, która skutkowała przerwaniem kilkunastu nerwów. Po 16-tygodniowym pobycie w szpitalu w Brzesku oraz kilku prywatnych rehabilitacjach Michał odzyskał sprawność w rękach.
Takich sytuacji jest tysiące, wystarczy wpisac w google "Kibice Charytatywnie"
Ja też kiedyś myślałem źle o kibicach, ale poznałem kilku kiboli i prawda o nich okazała się całkiem inna.